Το 'αντίο' του Λέοναρντ στους Ράπτορς κρύβει μια σπάνια αρετή

Ο Καγουάι Λέοναρντ επιχείρησε να αποχαιρετήσει τον προπονητή του με έναν όμορφο, αρκετά διπλωματικό τρόπο.

Ο Καγουάι Λέοναρντ ανακοινώνει την αποχώρησή του από τους Ράπτορς
Ο Καγουάι Λέοναρντ ανακοινώνει την αποχώρησή του από τους Ράπτορς AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενορχήστρωσε τη μεταγραφή του στους Μαϊάμι Χιτ, με ένα ολόκληρο τηλεοπτικό σόου. Ο Κέβιν Ντουράντ το κοινοποίησε στο instagram, ο Άντονι Ντέιβις άφησε τα λαγωνικά του NBA όπως ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, κοινοποιώντας τις σχετικές φήμες, που μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν βεβαιότητα. Στο παρελθόν, ο Μάικλ Τζόρνταν κάθε φορά που έλεγε 'αντίο', ως γνήσιος global star, καλούσε κάμερες, μικρόφωνα, φωτογραφικούς φακούς, ώστε να απαθανατίσουν κάθε στιγμή αυτού του ντοκουμέντου. Ο Καγουάι Λέοναρντ γνωστοποίησε στον προπονητή των Ράπτορς, Νικ Νερς, ότι είχε συμφωνήσει με του Κλιπερς, με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό, εξωπραγματικά απλό και λιτό για τα δεδομένα των stars του NBA. Ο τρόπος αυτός αναδεικνύει μια σπάνια αρετή, για να την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.

Ο Νερς, σε συνέντευξή του στο ESPN, αποκάλυψε πως βρισκόταν σε μια συναυλία μαζί με τον βοηθό προπονητή, Νέιτ Μπγιόρκγκρεν, όταν ξαφνικά δέχτηκε ένα μήνυμα στο τηλέφωνό του, που περιείχε μόλις 3 λέξεις "I' m going home". Προηγουμένως, ο Λέοναρντ είχε επιβεβαιώσει ότι και ο Πολ Τζορτζ είχε συμφωνήσει με τους Κλίπερς, μια απόφαση που επιτάχυνε άμεσα τις διαδικασίες ώστε να γυρίσει και εκείνος στο Λος Άντζελες.

Σε μια πρώτη ανάγνωση του μηνύματος, ο Λέοναρντ δείχνει ξανά ότι δεν είναι ο άνθρωπος που θα κάνει ένα μεγάλο stunt δημοσιότητας, δεν θα μετατρέψει σε τσίρκο των media μια απόφαση για το πού θα παίξει μπάσκετ, μόνο θα πει αυτό που πρέπει, όπως το νιώθει εκείνος. Αναλύοντας λίγο παραπάνω αυτό το μήνυμα, αυτό που ξεχωρίζει από τον πρώην παίκτη των Σπερς και των Ράπτορς είναι η ικανότητα να διαμορφώνει εκείνος και μόνο το προσωπικό αφήγημα, να πει την αλήθεια του μέσα σε 3 λέξεις, χωρίς γρίφους, αινίγματα και 'σκοτεινά' σημεία ανάμεσα στα λόγια του, που θα μπορούσαν να τύχουν αμέτρητων ερμηνειών από κάθε αρθρογράφο - τηλεσχολιαστή - βετεράνο - μαϊντανό - τουιτερά του σύγχρονου NBA. Απλά, επιστρέφει εκεί που νιώθει 'σπίτι'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK