Το γράμμα του Κόμπε στον Τζόρνταν

Λίγες ώρες μετά το ρεκόρ του, ο Κόμπε Μπράιαντ έκανε μια αναδρομή στην πορεία του στο NBA μέχρι τους 32.310 πόντους, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και ευχαρίστησε τον Μάικλ Τζόρνταν για την βοήθεια και την έμπνευση που του προσέφερε.

Το γράμμα του Κόμπε στον Τζόρνταν

Ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA δημοσίευσε τις σκέψεις του στο αθλητικό blog "The Players' Tribune" στο οποίο αναφέρεται στο ξεκίνημά του στο NBA και στο κατόρθωμά του να περάσει τον Μάικλ Τζόρνταν, ευχαριστώντας τον "Air" για τη βοήθεια και την έμπνευση που του προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια.

"Σκέφτηκα να παρατήσω το μπάσκετ και να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Κι εδώ ήρθε ο σεβασμός και ο θαυμασμός μου για τον MJ να μου αλλάξει γνώμη. Έμαθα πως είχε κοπεί από την ομάδα του γυμνασίου ως πρωτοετής, έμαθα πως ένιωσε ντροπιασμένος, πως είναι να αποτυγχάνεις. Χρησιμοποίησε αυτά τα συναισθήματα ως ενέργεια, να γίνει πιο δυνατός, δεν τα παράτησε. Έτσι αποφάσισα να πάρω την πρόκληση όπως και αυτός. Θα διοχέτευα την αποτυχία με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιήσω τη φωτιά του ανταγωνισμού που έκαιγε μέσα μου. . ήμουν εθισμένος ώστε να αποδεικνύω στην οικογένειά μου - και πιο σημαντικό στον εαυτό μου - πως ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.

Έγινε εθισμός. Έμαθα τα πάντα για το παιχνίδι, την ιστορία του, τους παίκτες, τις βασικές αρχές του. Δεν ήταν μόνο ότι ήμουν αποφασισμένος να μην αφήσω να περάσει ένα καλοκαίρι στο μηδέν, είχα οδηγηθεί να αντιμετωπίζω το αίσθημα της αποτυχίας στον ανταγωνισμό μου όπως οι άλλοι αντιμετώπιζαν εμένα. Το δολοφονικό μου ένστικτο να σκοράρω μόλις είχε γεννηθεί.

24 χρόνια αργότερα, προσπέρασα τη μούσα μου.

Τι ταξίδι ήταν κι αυτό. Να φτάνω σε αυτό το σημείο αποτελεί τεράστια τιμή. Γνωρίζω το ωράριο του πατέρα μου για να πέσω για ύπνο. Θα με έστελνε για ύπνο και να βουρτσίσω τα δόντια μου κι εγώ θα περπατούσα σιγά. Αυτός ήμουν. Δε θα ήμουν εγώ αν δε βούρτσιζα κάθε δόντι δύο φορές, έπλενα τη γλώσσα μου τρεις φορές, πίεζα τα ούλα μου μέχρι να ματώσουν και ξέπλενα το στόμα μου τόσο πολύ που καιγόμουν μέχρι να μουδιάσω.

Δε θα ήμουν το παιδί που γύρισα από το μηδέν και δε θα μπορούσα να τιμήσω τον άνθρωπο που με ενέπνευσε όσο κανένας να ανταποκρίνομαι σε κάθε πρόκληση.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη, την εκτιμώ αφάνταστα, ακόμη κι αν κάτι μέσα μου δε με αφήνει να το κάνω συνέχεια.

Με αγάπη,

Mamba out".

Διαβάστε ακόμη:

Ο Κόμπε ξεπέρασε τον Τζόρνταν

Νίκησαν οι Λέικερς στη βραδιά ρεκόρ του Κόμπε

Διακόσμησαν το αεροπλάνο για χάρη του Μπράιαντ (VIDEOS)

Όλη η καριέρα του Κόμπε σε 4 λεπτά (VIDEO)

Τάσος Μαγουλάς: Κόμπε Μπράιαντ, Το κ@@@παιδο που δούλεψε όσο κανείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ