Το Κατάρ διοργανώνει ξανά Παγκόσμιο Κύπελλο

Το Κατάρ είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027 όπως ανακοίνωσε η FIBA. Δεύτερη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που φιλοξενεί η χώρα της Ασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022.

People pose for a photograph with a sign reading in English" Fifa World Cup, Qatar 2022" at the corniche in Doha, Qatar, Thursday, Nov. 17, 2022. Final preparations are being made for the soccer World Cup which starts on Nov. 20 when Qatar face Ecuador. (AP Photo/Hassan Ammar)
People pose for a photograph with a sign reading in English" Fifa World Cup, Qatar 2022" at the corniche in Doha, Qatar, Thursday, Nov. 17, 2022. Final preparations are being made for the soccer World Cup which starts on Nov. 20 when Qatar face Ecuador. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ θα παραμείνει σε ασιατικά εδάφη και στην επόμενη διοργάνωση, αφού - όπως ανακοίνωσε η FIBA - το Κατάρ είναι αυτό που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2027. Θυμίζουμε πως η φετινή (2023) διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8-10/9), με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο (29/4).

Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική διεθνής διοργάνωση εθνικών ομάδων που φιλοξενεί το Κατάρ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια της FIBA να εξερευνήσει την αγορά της Ασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: "Θα ήθελα να συγχαρώ την μπασκετική Ομοσπονδία του Κατάρ για την πετυχημένη της προσφορά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση θα έχει την υψηλότερη ποιότητα εντός και εκτός παρκέ.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν αυτή την διοργάνωση έχουν ικανότητες, εμπειρία και καλό ιστορικό, έχοντας φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και στο παρελθόν σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα".

Διαβάστε περισσότερα

Ρόμα: Οι περίπλοκες ρήτρες στο συμβόλαιο του Ντιμπάλα κάνουν τον Μουρίνιο να ιδρώνει

Ο 19χρονος μπακ της ΑΖ που χαλάει κόσμο και τσεκάρουν δέκα ομάδες

Τούχελ: Κλείδωσε ο πρώτος μεγάλος στόχος εν όψει καλοκαιριού

News 24/7

24MEDIA NETWORK