Ελιξίριο νεότητας

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για τον Λίνο που δεν λέει να συμβιβαστεί με την ηλικία του και σχολιάζει τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι που τον κρατά στο "κόλπο" της εξόδου στο Champions League.

Ελιξίριο νεότητας
INTIME SPORTS

Εάν ήταν δυνατόν να «κλωνοποιήσει» ο ΠΑΟΚ τον Λίνο θα το έκανε. Στα 37 του ο Βραζιλιάνος έχει βρει το ελιξίριο της ποδοσφαιρικής νεότητας. Όσο περνούν τα χρόνια ξανανιώνει. Η πενταετής προσφορά του στον ΠΑΟΚ είναι ανυπολόγιστη.

Η ανανέωση του συμβολαίου του θεωρείται δεδομένη. Άνετα παίζει και του χρόνου και μάλιστα 11άδα. Το καλούπι έσπασε. Όσα αριστερά μπακ και εάν πάρει ο ΠΑΟΚ σαν τον Λίνο άλλος δεν υπάρχει. Οι επιθετικές του ικανότητες είναι ασυναγώνιστες και η χαμηλή σέντρα του στο πρώτο ή στο δεύτερο δοκάρι ασταμάτητη.

Στο Περιστέρι προστέθηκαν άλλα δυο κλασικά και σημαντικά γκολ ενός μεγάλου σπεσιαλίστα του είδους. Ο Σαλπιγγίδης και ο Κλάους, απλά έπρεπε να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Άλλωστε, αυτοί οι τρεις, πλέον, μετά από τόσα χρόνια, βρίσκονται με κλειστά μάτια. Όσο κι αν έχει μελετήσει μια άμυνα την κίνησή τους, πολύ δύσκολα ανακόπτεται η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Ηγέτης ο Στοχ

H λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά είναι ότι και τις δυο φορές την πάσα ο Λίνο για τις σέντρες την πήρε από τον Στοχ. Αρχίζουν και βρίσκουν κώδικα επικοινωνίας ο Σλοβάκος με τον Βραζιλιάνο. Δείχνουν ότι έχουν προοπτικές να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στα αριστερά την νέα χρονιά. Και ο Στοχ αποδεικνύει στη μετά Στέφενς εποχή τα ηγετικά του προσόντα και την αναγκαιότητα αγοράς του από την Φενέρμπαχτσε. Στο Περιστέρι ανέλαβε και τον ρόλο του οργανωτή, αντί του Νάτχο, που δεν ήταν στη μέρα του.

Το μπλοκάρισμα του Γλύκου

Ο Γλύκος έπιασε ένα πέναλτι το οποίο άφησε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας για έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όχι μόνο το έπιασε, αλλά μπλόκαρε και την μπάλα, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε τερματοφύλακα σε εκτελέσεις πέναλτι. Εάν βελτιώσει και τις εξόδους θα είναι ένας ολοκληρωμένος γκολκίπερ.

Το καλύτερο επιθετικό δίδυμο

Ο Σαλπιγγίδης με τον Κλάους πιστοποίησαν για πολλοστή φορά ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει το καλύτερο δίδυμο επιθετικών στην Ελλάδα, αν και παραδόξως πολλοί φίλοι της ομάδας δεν το εκτιμούν αυτό, γιατί ίσως δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Τα γκολ του εισερχόμενου ως αλλαγή στη Λεοφώρο και στο Περιστέρι, Σαλπιγγίδη, ήταν καθοριστικά για την μέχρι τώρα εξέλιξη των πλέι οφ, γεγονός που δείχνει την μεγάλη αξία του.

Η «αεράμυνα»

Και πάμε στα αρνητικά της «αεράμυνας». Μόλις στο δεύτερο κόρνερ του Ατρόμητου ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ. Ο Κατσουράνης και όλοι οι υπόλοιποι «κόλλησαν» στο έδαφος. Η άνεση με την οποία δέχεται ο ΠΑΟΚ γκολ από στημένες φάσεις είναι παροιμιώδης.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στα στόπερ με τον τραυματισμό του Βίτορ και αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για το απαραίτητο «διπλό» στην Τρίπολη. Δεν θα παίξει ούτε ο Τζαβέλας. Είναι τιμωρημένος και ο Ινσαουράλντε, που έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Κατσουράνη στην Τρίπολη; Ο δεξιός μπακ Σκόνδρας, ή ο Κατσικάς, που αποτελεί εδώ και καιρό «ξένο σώμα»;

Μπορεί το Champions League

Συμπερασματικά, πέρα απ’ όλα αυτά και παρά την αφαίρεση των τριών βαθμών, ο ΠΑΟΚ είναι σε ευνοϊκότερη θέση, σε σχέση με τα περσινά πλέι οφ, στην ίδια χρονική φάση. Και πέρυσι δυο αγωνιστικές πριν από τέλος ήθελε δυο νίκες, όπως και φέτος, με την διαφορά ότι φέτος κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Εάν πάρει δυο νίκες δεν τον ενδιαφέρει κανένα άλλο αποτέλεσμα. Πέρυσι «κρέμονταν» από τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στο Περιστέρι, Ατρόμητου – Αστέρα Τρίπολης. Στο ερώτημα εάν μπορεί να κάνει δυο νίκες, η απάντηση είναι αυτονόητη. Και φυσικά μπορεί, γιατί παραμένει η εμπειρότερη και ποιοτικότερη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος.

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δείγμα πολύ ελπιδοφόρο, όχι μόνο για φέτος.

ΥΓ2: Η υπόδειξη του πέναλτι από τον Στυλιάρα ήταν σωστή. Ο νεαρός Κουλούρης, λόγω απειρίας, έσπρωξε στον αέρα τον αντίπαλό του.

Διαβάστε ακόμη:

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2

Χωρίς Βίτορ μέχρι το τέλος των πλέι οφ

Γεωργιάδης: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Κατσουράνης: "Δώσαμε μεγάλη έκταση στον καυγά με τον Μανιάτη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK