Τζίμι και Ερνάνι για τις δύσκολες φάσεις!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει το διπλό του Ολυμπιακού στη Βέροια, γράφει για τον Ερνάνι, αλλά και για το βάθος του "ερυθρόλευκου" ρόστερ.

Τζίμι και Ερνάνι για τις δύσκολες φάσεις!

Πριν από το ξεκίνημα της σεζόν είχε γίνει μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το εύρος του "ερυθρόλευκου" ρόστερ. Το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα βρέθηκε να δουλεύει με περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές είχε διπλή ανάγνωση. Κάποιοι είπαν ότι το βάθος στον πάγκο μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ κάποιοι άλλοι εκτιμούσαν πως οι τόσοι πολλοί παίκτες θα εξελιχθούν σε πρόβλημα στην πορεία. Υπό την έννοια πως εκείνοι που δεν θα παίζουν συχνά, θα εκφράσουν δυσαρέσκεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Τελικά ο Πορτογάλος τεχνικός βρήκε τη σωστή χημεία, κατάφερε να ισορροπήσει τα "θέλω" με τα "πρέπει", να πείσει τους πάντες ότι θα παίζουν οι καλύτεροι, οι πιο συμβατοί με τις εντολές και το σύστημα κι όλα πήραν το δρόμο τους. Η δύσκολη επικράτηση στη Βέροια αποδεικνύει αυτό ακριβώς. Όταν οι βασικοί μπλοκάρουν υπάρχουν λύσεις από τον πάγκο για να καθαρίσουν τη μπουγάδα με στιλ και φαντασία.

Μπαρουτοκαπνισμένη ενδεκάδα

Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του ένα σύνολο που έκανε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Οι παίκτες του Γεωργιάδη πάλεψαν πολύ, έτρεξαν πολύ, κυνήγησαν με πάθος όλες τις μονομαχίες, έπαιξαν στο όριο της σκληράδας. Ακόμη κι έτσι, όμως, κόντρα σε έναν αντίπαλο που, όπως λέει και η παροιμία, ήταν αποφασισμένος να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του, οι πρωταθλητές βρήκαν τις λύσεις και το καθάρισαν, έστω κι αν το πρώτο μέρος αποδείχθηκε απολύτως άγονο.

Ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζοντας το βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης και χωρίς να ξεχνά ότι πριν από μερικές ημέρες η ομάδα του χρειάστηκε δύο στατικές φάσεις και ισάριθμες κεφαλιές του Μποτία για να αποδράσει από το Περιστέρι, επέλεξε την ίδια "μπαρουτοκαπνισμένη" ενδεκάδα. Άφησε εκτός τον ανέτοιμο Ντουρμάζ, αλλά και τον Ερνάνι, ο οποίος "ξύπνησε" για τα καλά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά και σκόραρε δις.

Αυτοί οι δύο, λοιπόν, που ήρθαν από τον πάγκο, ο ένας στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και ο δεύτερος λίγο αργότερα, έκαναν τη διαφορά με τις ενέργειες τους, έβγαλαν φαντασία και τελικά έλυσαν το γόρδιο δεσμό, οδηγώντας την ομάδα στην 9η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Ερνάνι θα κάνει παπάδες αρκεί...

Ο Ερνάνι όσο έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι κι όχι πάνω απ’ αυτό, θα κάνει παπάδες, όπως γράφαμε από την πρώτη μέρα που αποκτήθηκε. Με τη μπάλα στα πόδια και την ψυχολογία σε νορμάλ επίπεδα, μπορεί να διασύρει άμυνες και να μαζέψει… ταυτότητες. Το έδειξε και στη φάση του 1-0 με τη σέντρα πάρε-βάλε στον Ιντέγε που μπήκε γκολ μαζί με τη μπάλα, αλλά και στη μαγική ντρίμπλα, με την οποία απέσπασε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε βάρος του Ιμπραΐμ.

Από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Ερνάνι, ο Γ.Χ. γνωρίζοντας ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο ανασταλτικό σκέλος, έριξε στη δεξιά πτέρυγα τον πολύ γρήγορο Νέτο για να βάλουν με τον Μαλόν στη μέση τον Μαζουακού. Ο Σίλβα, όμως, απάντησε άμεσα αλλάζοντας πλευρά στον Ερνάνι, ενώ παράλληλα πέρασε στο τερέν τον Ντουρμάζ ως αριστερό εξτρέμ. Αυτή η κίνηση όχι απλά διατήρησε το 0-1, αλλά "κλείδωσε" τη νίκη με το πολύ ωραία εκτελεσμένο φάουλ του Σουηδού.

Σε γενικές γραμμές οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπιασαν μεγάλη απόδοση, δυσκολεύθηκαν αρκετά σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα, αλλά και τον έλεγχο διατήρησαν (66% κατοχή) και διπλάσιες τελικές δημιούργησαν, ενώ όσες φορές κινδύνευσαν ο αρχηγός Ρομπέρτο ήταν εκεί για να κατεβάσει τα ρολά.

Θα "φτύσει αίμα"

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός έφτασε στο στόχο σε μία ακόμη επικίνδυνη αποστολή εκτός έδρας, σε μία έδρα που πολύς κόσμος και θα φτύσει… αίμα και θα χάσει βαθμούς. Κι όλα αυτά τέσσερις ημέρες πριν από το παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο "Καραϊσκάκη".

Ένα ματς, το οποίο αναμένεται ακόμη πιο δύσκολο κι ακόμη πιο πονηρό από το αντίστοιχο της Κροατίας, καθώς το συγκρότημα του Μάμιτς μπορεί να αποδώσει καλύτερα σε ένα γήπεδο με τερέν… χαλί, απ’ ότι στο χωράφι του "Μάξιμιρ", έστω και μπροστά σε ένα ιδιαίτερα θερμό κοινό όπως αυτό που δημιουργούν οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί…

Υ.Γ.: Είδαμε για πρώτη φορά στην επίθεση, έστω για μερικά λεπτά, Ιντέγε και Φινμπόγκασον. Αυτό το δίδυμο είναι πολύ πιθανό να το ξαναδούμε σύντομα, ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης αν το απαιτήσουν οι συνθήκες του αγώνα.

Υ.Γ.2: Ο... φευγάτος Κασάμι έχει εξελιχθεί σε λίρα εκατό και καταλύτη του φετινού Ολυμπιακού. Για να μην ξεχνιόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βέροια-Ολυμπιακός 0-2

Η αψιμαχία Σιόβα-Νέτο

Η τρομερή επέμβαση του Ρομπέρτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK