Τα καλύτερα sneakers της χρονιάς

Σε μια χρονιά γεμάτη εκπληκτικά sneakers, επιχειρήσαμε να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα μοντέλα και να τα βάλουμε στη σειρά. Δεν ήταν εύκολο.

Τα παπούτσια  του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, κατά τη διάρκεια pre season αναμέτρησης με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Τα παπούτσια του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, κατά τη διάρκεια pre season αναμέτρησης με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς AARON GASH/ AP

Λένε πως ένα ολοκληρωμένο ντύσιμο άντρα/γυναίκας, έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τα παπούτσια. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος ακριβώς το λέει, αλλά τα custom μοντέλα που κυκλοφορούν πλέον με ρυθμό πολυβόλου, τα sneakers με statements για την pop culture, αλλά και για τις σύγχρονες εξελίξεις στις δυτικές κοινωνίες (βλέπε sneakers με την μορφή του Κόλιν Κάπερνικ), τα sneakers που εμπνέονται από την προσωπικότητα ενός αθλητή-σταρ, αποδεικνύουν ότι εν έτει 2019, τα 'αθλητικά παπούτσια' δηλώνουν από μόνα τους μια άποψη, έναν τρόπο ζωής, ορίζουν χαρακτήρες. Σε μια χρονιά που τα sneakers διείσδυσαν ακόμα περισσότερο στην pop κουλτούρα, σε μια χρονιά που θα μπορούσε να μεταγραφεί σε μια επική εγκυκλοπαίδεια της παγκόσμιας ιστορίας, επιχειρήσαμε να εντοπίσουμε τα καλύτερα. Δύσκολο, αλλά συνέβη:

LeBron 17

O 'King Lebron' είχε το δικό αυτοκρατορικό μοντέλο και φέτος. Τα LeBron 17 ήταν μια ήρεμη δύναμη της Nike, ενα μοντέλο-δυναμίτης που συνδυάζει μια αριστοκρατική κατασκευή με μια υποδειγματική αντικραδασμική προστασία για το πέλμα.

Kyrie 6

Το στοίχημα του επικού trademark sneaker κερδίζεται εύκολα με τον μαλακό, αλλά υποστηρικτικό αφρό για υψηλή απόκριση και ομαλές μεταβάσεις από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, ενώ το λουράκι στο μέσο του πέλματος και το μαλακό κολάρο με επένδυση εξασφαλίζουν σταθερή εφαρμογή και γίνονται ένα 'εργαλείο μάχης' στις 1v1 αναμετρήσεις. Πέρα από τα τεχνικά στοιχεία, όμως, αυτό το μυστηριώδες μήνυμα ήταν που συζητήθηκε περισσότερο.

Air Jordan 34 (Jayson Tatum x Nike)

Εδώ συνέβη κάποια επίθεση χρωμάτων, μια ψυχεδέλεια σε όλο το μεγαλείο της, σε μια ενδιάμεση σόλα που γίνεται το σημείο κλειδί ενός state of the art μοντέλο.

Reebok Instapump Fury

Ο τιτάνας των sneakers, ο άνθρωπος που σκαρώνει custom μοντέλα πιο γρήγορα κι από τη σκιά του, ο πάουερ φόργουορντ των Λος Άντζελες Κλίπερς Μοντρέζλ Χαρέλ έδωσε νέα ζωή στα sneakers που δόξασε ο Ντομινίκ Ουίλκινς το 1989. Και τα απογείωσε.

Adidas Yeezy 700 Volume 3

Αντισυμβατικό σχέδιο, με με φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. O Πι Τζέι Τάκερ ήταν από τους πρώτους στο NBA που τόλμησαν και φόρεσαν τα σουρεάλ sneakers του Κάνιε Γουέστ και σήμερα τα Yeezys γίνονται ανάρπαστα σε κάθε έκδοσή τους.

Way Of Wade 7 Rick Ross

Συνεργασία του θρύλου Ντουέιν Γουέιντ με τον ράπερ Ρικ Ρος, με τις ευλογίες της Adidas. Υποκλινόμαστε στο μαγικό σχέδιο.

Puma Ralph Sampson Lo Wild

Τα έχουμε πει κι εδώ, στο σύμπαν των sneakers, ο χρόνος είναι μια σχετική έννοια. Ο Ραλφ Σάμσον θα ήταν περήφανος.

Kobe IV Protro

Τα φόρεσε ο Άντονι Ντέιβις, τα δόξασε μέσα από τις επικές εμφανίσεις των φετινών Λέικερς και αξίζουν πια την αγάπη μας. Η συνεργασία της Nike με τον θρύλο Κόμπε Μπράιαντ σε όλο το μεγαλείο της.

Nike x Travis Scott Air Force 1 'Cactus Jack' - Adidas Continental 80 'Donald Glover'

Μαζί στην ίδια θέση, τα καλύτερα sneakers για εσένα που θέλεις να έχεις ένα υπέρ-μοντέρνο ζευγάρι για τις βραδινές βόλτες σου και για τις στιγμές που θέλεις να βγεις στο γήπεδο και να σουτάρεις μερικά τρίποντα. Αγνή sneaker-ική ομορφιά.

Harden Vol.4

Η Adidas μελέτησε τις κινήσεις του Τζέιμς Χάρντεν στο γήπεδο, έβγαλε 'ακτινογραφία' όλα τα step backs που καταλήγουν σε τρίποντο, όλα τα μαγικά crossover που γίνονται εύκολα λέι άπ και έφτιαξε τα Harden Vol4. Τα παίρνεις και ξεκινάς να σουτάρεις τρίποντα. Αμέσως, όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα.

Kawhi Leonard (By New Balance)

Ο Καγουάι Λέοναρντ στήριξε την New Balance, μια εταιρεία που δεν είχε έντονη παρουσία στα παρκέ του NBA και δικαιώθηκε! Τα trademark sneakers που έφτιαξε η New Balance ως tribute στο σύγχρονο, σαρωτικό παιχνίδι του, είναι σήμερα ανάρπαστα.

Zoom Freak One

Τα sneakers του Greek Freak, ο MVP των φετινών sneakers, τα έχουμε πει και εδώ. Τα Zoom Freak One του Γιάννη Αντετοκούνμπο λατρεύονται από το NBA και την Ευρωλίγκα και ενδεχομένως στο τέλος της χρονιάς να συνδυάζονται με ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή.

Nike Air Jordan One

Ο βασιλιάς των sneakers της φετινής χρονιάς, το απόλυτο 'χρυσό' μοντέλο, έρχεται από τα 80s και όταν δεν γίνεται ανάρπαστο, κοστίζει το βάρος του σε χρυσό. Ο βασιλιάς λέγεται Air Jordan One και παραμένει στον θρόνο του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK