Ο Φερέιρα κέρδισε 'κανονάκι' μέχρι το ματς με την ΑΕΚ

Στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να μη βιάζεται και να μη βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Βοήθησαν ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος σε αυτό.

Ο Αμπέλ Φερέιρα στη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα
EUROKINISSI SPORTS

Θα εξαρτηθεί πώς θα πάει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έπειτα απ' τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Αλλά ορθολογικά, ύστερα απ' τα ατυχή αποτελέσματα που έφεραν Ολυμπιακός και ΑΕΚ την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten, ο Αμπέλ Φερέιρα κι οι παίκτες του νιώθουν ανακούφιση κοιτάζοντας το βαθμολογικό πίνακα κι η διοίκηση έχει ακόμη την υπομονή για να στηρίξει το θερινό πλάνο της.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε κόπο για να κρατήσει τον Πορτογάλο στον ΠΑΟΚ. Το έκανε παρά την περί του αντιθέτου αίσθηση, η οποία ενθαρρύνθηκε και από τοποθετήσεις του υιού Γιώργου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρέκαμψε γκράφιτι και αποδοκιμασίες έξω από την Τούμπα και προσμέτρησε, παρ' ό,τι φαίνεται ότι είχε πάρει νωρίτερα από αυτό την απόφασή του, τόσο το 'διπλό' στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' στα playoffs, όσο και τη μη καταγγελία της ΑΕΚ μετά το δικό τους παιχνίδι. Τη θέληση και τη διάθεση. Η 2η θέση απλώς εδραίωσε, για εκείνο το χρονικό σημείο, την απόφασή του.

Το έκανε, επίσης, με τις προτάσεις στον Μαουρίσιο και τον Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν είναι παίκτης κάποιας ομάδας, αλλά την Κυριακή, πριν από το ματς και τη νίκη επί του ΟΦΗ (3-0) για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten, βρέθηκε στα Τέμπη, για το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της τραγωδίας. Είναι σαφές να ειπωθεί ότι ο τέως αρχηγός του ΠΑΟΚ ζει και αναπνέει σε πολλαπλές διαστάσεις (και πια, θέλοντας και μη) για την και από την ομάδα, ως εκ τούτου καθίσταται αυτονόητο ότι το λαϊκό έρεισμα είναι υπέρ του.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΟΦΗ, αλλά ασφαλώς ο αναγνώστης έχει πληροφορηθεί ήδη πως το αποτέλεσμα είναι απατηλό. Ο 'δικέφαλος υπέφερε, ειδικά στο διάστημα από το 75' έως το γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι, που βάζει στον Φερέιρα δύσκολα από την αποδοτικότητά του σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αν υπολογίσει κάποιος ότι η προσαρμογή του Αντόνιο Τσόλακ γίνεται σε παιχνίδια κρίσιμα, με βάση τις βαθμολογικές απώλειες. Είτε πρόκειται για το άδειασμα του ρεζερβουάρ από την προσπάθεια της Τετάρτης με την Κράσνανταρ είτε για κάποιο κενό στη φυσική κατάσταση που είναι ανεξάρτητο αυτού του παιχνιδιού, το δεδομένο είναι ότι οι Κρητικοί θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει το παιχνίδι, επιταχύνοντας τη δυσμένεια.

Ο Φερέιρα έχει νιώσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και μάλιστα είναι εντυπωσιακό ότι η καλοκαιρινή ανακοίνωση στήριξης στον προπονητή ίσχυε και, βέβαια, οι ιθύνοντες δεν θέλουν να εκτεθούν για την απόφαση που πήραν το καλοκαίρι, ωστόσο σε μια χρονική τεθλασμένη, το ματς με την ΑΕΚ δεν πραγματοποιείται σε πρώιμο στάδιο στη σεζόν, θα μπορούσε να θεωρείται κρίσιμο.

Κυρίως, διότι τη μετά-Βιεϊρίνια εποχή, η οποία μοιάζει τέτοια εξαιτίας του προπονητή, είναι ένα στοίχημα ο free agent Πορτογάλος να μην επιστρέψει ως υπεραπαραίτητος στη βιτρίνα, όπως έγραψε προσφάτως ο Κώστας Μπράτσος στο θέμα με την υπόθεσή του (αλλά και του Αμρ Ουάρντα, ο οποίος, βέβαια, δεν έχει την εμβέλεια του Πορτογάλου ούτε... θα την έχει), γι' αυτό κι η αμεσότητα, όσο είναι ελεύθερος και δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, μοιάζει να έχει το... προβάδισμα εις βάρος του βάθους χρόνου. Ο Φερέιρα είναι κόουτς σε μία ομάδα δική του και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να αισθάνεται περισσότερη πίεση. Αν το θέμα του Βιεϊρίνια ανεγερθεί ξανά, θα μοιάζει δύσκολο να επιστρέψει στην ομάδα ενώ είναι ο συμπατριώτης του προπονητής. Στην περίπτωση που το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει θετικό πρόσημο, θα υπενθυμίσει τις προκρίσεις επί των Μπεσίκτας και Μπενφίκα και δεν θα τις... πιέσει στο χρονοντούλαπο, με όλες τις υπόλοιπες επιτυχίες. Το αντίθετο δεν θα σημάνει απαραιτήτως συναγερμό.

undefined

Οι εξωτερικοί περισπασμοί δεδομένα επηρεάζουν και ο ΠΑΟΚ αυτήν την Κυριακή γέμισε τα πλεμόνια του με καλά νέα. Στα Ιωάννινα, η βαθμολογική ζημία του Ολυμπιακού, 1-1 με τον ΠΑΣ, τον κρατά από κάτω στη βαθμολογία, με ματς λιγότερο, αλλά και πάλι... Στο Περιστέρι, η ΑΕΚ ηττήθηκε 0-1 από τον Ατρόμητο, οπότε έχοντας ένα παιχνίδι και 3 βαθμούς λιγότερους από τον ΠΑΟΚ, το περισσότερο που θα καταφέρει στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι να τον φτάσει στη βαθμολογία. Ο Άρης έχει διαγράψει σπουδαία πορεία, αλλά επ' ουδενί μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι μνηστήρας.

Η αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Βασικά, μόνο χειρότερη. Ήταν, για το άγχος του, ιδεατή. Ο Φερέιρα τράφηκε από τον... πόνο των άλλων και πια μπορεί να προετοιμαστεί για το ματς με την ΑΕΚ σε σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς δαμόκλεια σπαθιά να απειλούν τη μελαχρινή κώμη. Κι αυτό διότι, παρά τον αποκλεισμό από την Κράσνανταρ, επιθυμία είναι να στηριχθούν οι καλοκαιρινές αποφάσεις μέχρι... μυελού οστέων και να μην παρεκκλίνουν από το πλάνο. Βεβαίως, το αρχαίο "όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει" θα πρέπει να το έχουν υπ' όψιν, αν πρόκειται να αρχίσει η αμφισβήτηση τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK