7η αγ.: Έπιασε την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

για την 7η αγωνιστική της Primera Division.

7η αγ.: Έπιασε την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ανταγωνισμό από τη Μαδρίτη, αλλά όχι από τη συνήθη εκπρόσωπο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στο ντέρμπι της 2ης θέσης της Μάλαγα με 2-1 χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ουέλιγκτον στο τέλος κι έπιασε τους "μπλαουγκράνα" στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω κι αν μειονεκτεί στη διαφορά τερμάτων. Καθοδηγούμενοι για ακόμα μία φορά από το Ρανταμέλ Φαλκάο, οι "ροχιμπλάνκος" προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό όταν ο Κολομβιανός έπιασε την κεφαλιά από πάσα του Εμρέ Μπελόζογλου.

Η Μάλαγα δυσκολεύθηκε να αντεπεξέλθει στις περιστάσεις του αγώνα και δεν δημιούργησε μεγάλους κινδύνους, αλλά με την πρώτη ευκαιρία της στο 36', ο Ρόκε Σάντα Κρους ισοφάρισε. Παρότι το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έψαξαν περισσότερο για το γκολ της νίκης, με τους Ανδαλουσιάνους να συμβιβάζονται με την ισοπαλία όσο κυλούσε ο χρόνος. Τιμωρήθηκαν γι' αυτό στο 89', όταν σε μία προσπάθεια του Φαλκάο, ο Ουέλιγκτον άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουίλι Καμπαγέρο και οδήγησε την Ατλέτικο στην κορυφή και τη Μάλαγα στην πρώτη φετινή ήττα της στο πρωτάθλημα.

7η αγ.: Έπιασε την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Η Βαλένθια είχε τον απόλυτο έλεγχο στο τοπικό ντέρμπι, αλλά με κακή ανάπτυξη και άσχημη αμυντική λειτουργία, η Λεβάντε πήρε τη νίκη 1-0. Με την κατοχή της μπάλας για λογαριασμό των "νυχτερίδων" να βρίσκεται σταθερά πάνω από 65%, όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνι να ανοίξει το σκορ. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ένα βολέ του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γκουστάβο Μουνούα, και μία κούρσα του Ομπαφέμι Μάρτινς στα δυσθεώρητα κενά που άφησαν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων, έγραψαν το 1-0 για τη Λεβάντε. Η περσινή έκπληξη της σεζόν γνωρίζει πολύ καλά να κρατάει αποτέλεσμα κι από τη στιγμή που η συμπολίτισσά της το μόνο που γνώριζε ήταν να κρατάει την μπάλα, δεν διέτρεξε πολλούς κινδύνους στη συνέχεια. Μόνο ο Φερνάντο Γκάγκο λειτουργούσε όπως έπρεπε στην ενδεκάδα των φιλοξενουμένων, που αποχώρησαν από ακόμα ένα ματς με σκυμμένο κεφάλι.

7η αγ.: Έπιασε την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Στον απόηχο της βαριάς ήττας από τη Σπάρτα Πράγας, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επέστρεψε στις εγχώριες επιτυχίες, αφού σημείωσε επαγγελματική νίκη επί της Οσασούνα. Για να το πετύχει αυτό, πάντως, χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης, αφού η ομάδα της Παμπλόνα σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια του Ιραϊθόθ. Δοκάρι είχε και ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση (Αντούριθ) στο 12ο λεπτό με εν κινήσει πλασέ.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ Χοσέ Κάρλος ήταν διαρκώς μέσα στις φάσεις στο παιχνίδι της Ράγιο Βαγεκάνο με τη Λα Κορούνια, χάνοντας πολλές ευκαιρίες κι εν τέλει σκοράροντας στο 29'.

# Νίκος Καράμπελας και Φάνης Γκέκας είδαν από τον πάγκο τη νίκη της Λεβάντε με τη Βαλένθια στο τοπικό ντέρμπι.

# Πρόκειται για την 3η φορά που η Ατλέτικο κάνει τόσο καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα μετά το 1951-1952 και το 1995-1996 (τη χρονιά του νταμπλ).

# Στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ βρίσκονται μαζί οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρανταμέλ Φαλκάο με 8 γκολ μετά την 7η αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Θέλτα - Σεβίλλη 2-0

(60' πέν. Άσπας, 85' Ντε Λούκας)

Ράγιο Βαγεκάνο - Λα Κορούνια 2-1

(18' Πίτι, 29' Χοσέ Κάρλος - 41' πέν. Πίτσι)

Σαραγόσα - Χετάφε 0-1

(64' πέν. Κάστρο)

Βαγιαδολίδ - Εσπανιόλ 1-1

(81' Όσκαρ - 70' πέν. Βερδού)

Μπέτις - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0

(18' Παουλάο, 81' Κάστρο)

Λεβάντε - Βαλένθια 1-0

(22' Μάρτινς)

Μαγιόρκα - Γρανάδα 1-2

(86' Χεμέντ - 65' Ελ Αραμπί, 76' Τόρζε)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Οσασούνα 1-0

(12' Αντούριθ)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

(31', 61' Μέσι - 23', 66' Κ. Ρονάλντο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάλαγα 2-1

(6' Φαλκάο, 90' αυτ. Ουέλιγκτον - 36' Σάντα Κρους)

Τα υπόλοιπα videos της 7ης αγωνιστικής

Σαραγόσα-Χετάφε 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK