Ανοίγει ο δρόμος για διεξαγωγή αγώνων των ομάδων στο εξωτερικό

Μία προσέγγιση όχι και τόσο άγνωστη στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αναμένονται αντιδράσεις...

Fans attend the soccer game between Newcastle against Brighton during a Premier League Summer Series soccer match Friday, July 28, 2023, in Harrison, N.J. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)
(AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez) AP

Μία ακόμη αλλαγή ίσως να ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στο ποδόσφαιρο, όμως υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος.

Η εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων Relevent Sports, με έδρα τη Νέα Υόρκη, απέσυρε την αντιμονοπωλιακή αγωγή της κατά της FIFA, η οποία είχε πάρει το δρόμο της στο δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ από το 2019.

Σε δήλωση της η Relevent Sports ανέφερε ότι: "...η FIFA εξετάζει αλλαγές στους υφιστάμενους κανόνες της σχετικά με το αν μπορούν να διεξαχθούν αγώνες εκτός της επικράτειας ενός πρωταθλήματος".

Και πρόσθεσε: "Η Relevent Sports ανυπομονεί να υποστηρίξει τη FIFA, καθώς και οι δύο πλευρές εργάζονται για την ανάπτυξη του παιχνιδιού".

Η έκβαση της υπόθεσης θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τις ομάδες να διεξάγουν επίσημους αγώνες πρωταθλήματος εκτός της επικράτειάς τους.

Η FIFA σχεδιάζει ήδη να φέρει σημαντικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες στις ΗΠΑ, με ένα διευρυμένο τουρνουά Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων που θα διεξαχθεί εκεί το καλοκαίρι του 2025.

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ήδη προσπαθήσει να επωφεληθούν από την εμπορική αγορά των ΗΠΑ με καλοκαιρινές περιοδείες προετοιμασία. Επίσης οι εμπορικές ευκαιρίες αναμένονται να εκτοξευθούν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 που θα διοργανωθεί επίσης στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων.

Αναμφίβολα θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους φιλάθλους σε περίπτωση που επιτρέψει μία λίγκα τέτοιες δυνατότητες, αλλά ακόμη τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο.

Ενδεικτικά, να σημειωθεί πως το 2018, αφού η La Liga και η Relevent ανακοίνωσαν ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ, η ισπανική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα

Έκλεισε στην Λίβερπουλ ο Αμορίμ

Η Παρί θέλει το μπαμ με τον Γκάβι, παρά την πρόσφατη αποτυχία οι Γάλλοι συνεχίζουν ακάθεκτοι

News 24/7

24MEDIA NETWORK