Άρχισαν τα πρώτα εμπόδια για την European Super League: Σε τι ενέργεια προχωρά η βρετανική κυβέρνηση

Δεν πήρε με καλό μάτι το νέο φορμάτ της European Super League η αγγλική κυβέρνηση τονίζοντας πως θα απαγορεύσει σε όλες τις ομάδες της Premier League να λάβουν μέρος στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Άρχισαν τα πρώτα εμπόδια για την European Super League: Σε τι ενέργεια προχωρά η βρετανική κυβέρνηση
Ο Ντάρβιν Νούνιες και ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ AP

Πανικός επικρατεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου μετά από την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να εγκρίνει την προσφυγή της European Super League και να καταδικάσει τις ενέργειες των UEFA και FIFA.

Αρκετές ομάδες έχουν ήδη πάρει θέση αναφορικά με τις νέες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό χάρτη ενώ άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά και της βρετανικής κυβέρνησης η οποία έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τις ομάδες της Premier League.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της χώρας ανέφερε με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, πως θα περάσει άμεσα νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει στις ομάδες της Premier League να λάβουν μέρος στη νεοσύστατη διοργάνωση.

"...Θα εισαγάγουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετάσχουν σε παρόμοιες διοργανώσεις..."

Λίγο αργότερα ανακοίνωση έβγαλε και η Premier League λέγοντας,μεταξύ άλλων, πως απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια ιδέα.

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής τη νέα διοργάνωση έχει καταδικάσει η LaLiga, παρά το γεγονός πως Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αποτελούν πρωτεργάτες της διοργάνωσης ενώ μόνο λίγες δεν είναι οι ομάδες που έχουν δείχνουν θετικές στο ενδεχόμενο συμμετοχής.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι πέντε μεγάλες διαφορές της European Super League σε σχέση με τις διοργανώσεις της UEFA

Η Γιουνάιτεντ πάει για την κίνηση-ματ με το μεγάλο αστέρι της Σοσιεδάδ που ελέγχει η Ρεάλ

European Super League: Αυτές οι ομάδες στηρίζουν ανοιχτά το "κίνημα Πέρεθ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK