Οι πέντε μεγάλες διαφορές της European Super League σε σχέση με τις διοργανώσεις της UEFA

Πολλές είναι οι καινοτομίες που φέρνει η πρόταση-επανάσταση της European Super League σε σχέση με αυτά που μέχρι σήμερα ξέρουμε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι πέντε μεγάλες διαφορές της European Super League σε σχέση με τις διοργανώσεις της UEFA
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν AP

Τις βάσεις για ραγδαίες αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου έφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστήριου η οποία δικαίωσε την European Super League για την προσφυγή της και ουσιαστικά καταδίκασε UEFA και FIFA για το μονοπώλιό τους.

Η A22, εταιρεία που εκπροσωπεί την διοργάνωση, έφερε στο φως της δημοσιότητας όλες τις λεπτομέρειες, οι οποίες περιλαμβάνουν και πέντε μεγάλες διαφορές σε σχέση με όσα μέχρι στιγμής ξέρουμε.

Βασικότερη διαφορά καινοτόμια είναι ο προβιβαβασμός-υποβιβασμός των ομάδων. Η European Super League χωρίζεται σε 3 κατηγόριες και προβλέπει είτε την αναβάθμιση είτε την υποβάθμιση στις κατηγορίες από χρονιά σε χρονιά με βάση τις επιδόσεις των ομάδων.

Άλλη μία διαφορά είναι ο αριθμός των ομάδων. Στις 3 κατηγορίες της ESL θα λάβουν μέρος 64 ομάδες την ώρα που στις διοργανώσεις της UEFA λαμβάνουν μέρος 72.

Η 3η μεταρρύθμιση αφορά άμεσα τους τηλεθεατές. ο CEO της European Super League ανακοίνωσε πως στόχος είναι όλοι οι αγώνες να μεταδίδονται δωρεάν κάτι που μέχρι στιγμής δεν ισχύει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Μεγάλη διαφορά παρατηρείται και στον μίνιμουμ αριθμό αγώνων. Η νέα διοργανώση που δημιουργήθηκε με πρωτεργάτη τον Φλορεντίνο Πέρεθ προβλέπει μίνιμουν 14 αγώνες,αριθμός σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερος από αυτόν που δίνουν οι ομάδες σε Champions, Europa και Conference League.

Άλλη μία καινοτομία της νέου φορμάτ έχει να κάνει με την διοργανώτρια αρχή. Ουσιαστικά, υπεύθυνες για τη διοργάνωση θα είναι οι ίδιες οι ομάδες και όχι η UEFA ή κάποια άλλη Ομοσπονδία όπως συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι που αλλάζει πολλά ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα μοιράζονται τα έσοδα.

Προς το παρόν, αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξη τους στη νέα διοργάνωση, με την LaLiga πάντως να είναι το πρώτο πρωτάθλημα που δημόσια ξεκαθάρισε πως δεν στηρίζει το format.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Διαβάστε Περισσότερα

European Super League: Αυτό είναι αναλυτικά το νέο φορμάτ που θέλει να ανατρέψει UEFA/FIFA

Η Γιουνάιτεντ μετά τον Σάντσο διώχνει και τον δανεικό-σίριαλ του καλοκαιριού

European Super League: Αυτές οι ομάδες στηρίζουν ανοιχτά το "κίνημα Πέρεθ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK