Άρης: Η 50ετής προσμονή τίτλου οδηγεί σε επικίνδυνα λάθος δρόμους

Εκατοντάδες φίλαθλοι του Άρη συνωστίστηκαν στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για να εμψυχώσουν τους παίκτες της ομάδας, στην προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Άγγελος Χαριστέας κάνει λόγο για 20.000 κόσμο το βράδυ. Μήπως κάτι πάει λάθος;

Φίλαθλοι του Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' πριν από την προπόνηση της ομάδας ενόψει της ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 κόντρα στην ΑΕΚ | Τρίτη 23 Ιουνίου 2020
Φίλαθλοι του Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' πριν από την προπόνηση της ομάδας ενόψει της ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 κόντρα στην ΑΕΚ | Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 MOTIONTEAM

Την ίδια μέρα που η υγειονομική επιτροπή απέρριψε την εισήγηση της Super League οι εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος να διεξαχθούν με διαθέσιμο για τους φιλάθλους το 20% της συνολικής χωρητικότητας των κερκίδων των γηπέδων, ο Άρης αποφάσισε να θέσει μονομερώς σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο. Η τελευταία προπόνηση πριν από τη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', παρουσία κόσμου. Πολλών εκατοντάδων και μάλιστα στριμωγμένων σε έναν διάδρομο, καταστρατηγώντας οποιαδήποτε έννοια social distancing.

Οι φίλοι των 'κιτρίνων', ακόμα και μικρά παιδιά, βρέθηκαν να αναπνέει ο ένας τα χνώτα του άλλου στην προσπάθειά τους να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την ήττα 1-2 στο 1ο παιχνίδι. Ήταν αρχές Μαρτίου όταν ο Άρης γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ, στον τελευταίο αγώνα του πριν από τη διακοπή λόγω κορονοϊού. Περίπου 3,5 μήνες μετά, στο ίδιο γήπεδο, απέσπασε ισοπαλία 2-2, παρά την ατυχία των τραυματισμών του Φραν Βέλεθ και του Ούγκο Σόουζα στο 1ο ημίχρονο.

Ο αγώνας της Κυριακής έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Η Ένωση έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα. τόσο στην επίθεση (αν εξακολουθήσει να είναι αναποτελεσματική) όσο και στην άμυνα όταν δεν παίζει με Όγκνιεν Βράνιες και Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι. Δεν είναι ακλόνητο φαβορί και σίγουρα δεν θα ήταν τέτοιο με αυτό το ισχνό προβάδισμα σε ένα κατάμεστο 'Κλεάνθης Βικελίδης'.

Τέτοιο σενάριο δεν υφίσταται όμως κι η προσμονή του Άρη για επιστροφή στους τίτλους έπειτα από 50 χρόνια οδηγεί σε επικίνδυνες αποφάσεις. Το να επιτραπεί η προπόνηση (ή έστω το πριν) να γίνει με κόσμο είναι σαφώς μια τέτοια. Το να επικροτηθεί αυτή η στάση των φιλάθλων, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο στους επίσημους λογαριασμούς του συλλόγου είναι κι αυτό μια τέτοια. Το να κάνει λόγο ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος, Άγγελος Χαριστέας, για 20.000 φιλάθλους που θα συνωστιστούν έξω από το γήπεδο πριν από τον αγώνα είναι εγκληματικό, όταν η Πολιτεία κλείνει καφετέριες και επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα για συνωστισμό 30 πελατών.

Το ποστ του Άγγελου Χαριστέα στο instagram
Το ποστ του Άγγελου Χαριστέα στο instagram INSTAGRAM/ANGELOSCHARISTEAS_OFFICIAL_

Ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1969-1970, για πρώτη και τελευταία φορά. Είναι ο πιο πρόσφατος τίτλος του, αφού εκείνοι της Β' και της Γ' Εθνικής δεν λογίζονται ως τέτοιοι, αν τους αντιστοιχήσουμε με το μέγεθός του. Την προηγούμενη δεκαετία έφτασε 3 φορές στην πηγή, σε τελικό, αλλά δεν ήπιε νερό. Τώρα βρίσκεται πρώτη φορά τόσο κοντά αυτήν τη δεκαετία και όλος ο οργανισμός κυνηγάει την ευκαιρία με μία απολύτως κατανοητή ψύχωση. Η οποία, όμως, οδηγεί σε λάθη, που μπορούν να αποπροσανατολίσουν γενικώς τη συζήτηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK