Ας θυμηθούμε ποιες είναι οι 12 ομάδες της Super League 2

Ύστερα από 10 μήνες απραξίας η Super League 2 εξασφάλισε την κυβερνητική έγκριση για τη 'σέντρα' στο πρωτάθλημα. Θυμάστε, αλήθεια, τις 12 ομάδες της κατηγορίας;

Λεβαδειακός και Εργοτέλης είναι δύο από τις δώδεκα ομάδες της Super League 2
Λεβαδειακός και Εργοτέλης είναι δύο από τις δώδεκα ομάδες της Super League 2 EUROKINISSI

Όταν στις 22 Ιουνίου, πριν από ένα 7μηνο δηλαδή, το ΔΣ της Super League 2 επικύρωνε με ψήφους 11-4 την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20, απορρίπτοντας την πρόταση επανέναρξης μέσα στο καλοκαίρι κοντά 100 ημέρες μετά την παύση εργασιών, ανακήρυσσε πρωταθλητή τον ΠΑΣ Γιάννινα και έστελνε τον Απόλλωνα Σμύρνης στα μπαράζ, δεν χωρούσε σε οποιονδήποτε παραγοντικό νου, ούτε στον πιο αφόρητα ηττοπαθή, το σενάριο της έναρξης της νέας σεζόν στο τρίτο Σαββατοκύριακο του 2021. Κόντρα στις πιέσεις ομάδων και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που σχεδόν εκλιπαρούσαν περί της επαναδραστηριοποίησης για λόγους επιβίωσης, η δεύτερη σε δυναμική λίγκα της χώρας παρέμενε στο χαμηλό ράφι του ψυγείου για να διατηρηθεί, έστω μπαγιάτικη, μέχρι τη στιγμή που θα επιτραπεί στις ομάδες της να βγουν, επιτέλους, από τον πάγο.

Μέχρι σήμερα το λοκ ντάουν υπήρξε διαρκείας και αδιαπραγμάτευτο, με αναπόφευκτη συνέπεια τον αποκλεισμό των συλλόγων από την ερασιτεχνική κλήρωση του κυπέλλου. Τουλάχιστον όμως το απόγευμα της Παρασκευής, 8/1, ανακοινώθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ότι η περιμάχητος έγκριση από τους αρμόδιους φορείς εξασφαλίστηκε, με την προϋπόθεση βεβαίως της αυστηρότατης τήρησης "των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο".

Σ' όλο αυτό ευνόησε ξεκάθαρα ο "όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις", όπως επίσης "η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων". Τούτο σημαίνει πως από τις 16 Ιανουαρίου η (τουλάχιστον μερική) επιστροφή στην κανονικότητα προσφέρει το δικαίωμα στις 12 συμμετέχουσες της κατηγορίας, πατώντας ξανά στο χορτάρι, να διεκδικήσουν τους εξ αρχής στόχους τους. Αν, φυσικά, τα καταφέρουν όλες εξ αυτών. Προτού συμβεί οτιδήποτε άλλο πάμε να θυμηθούμε ποιες ήταν.

ΑΕ Καραϊσκάκης

Με παρακαταθήκη την αναπάντεχη πορεία της στο πρωτάθλημα, καθώς της απονεμήθηκε ο κλισέ τίτλος της 'ευχάριστης έκπληξης', η ομάδα από την Άρτα θα παλέψει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ομαλότερα την παραμονή της κι ακολούθως, αν είναι εφικτό, να κυνηγήσει το ανώτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Αυξημένος, σίγουρα, ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής της.

Απόλλων Λάρισας

Από το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, τις ημέρες που ο Απόλλων Λάρισας ανακοίνωνε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Βαγγέλη Μόρα και τον Παναγιώτη Μπάλλα, έχουν μεσολαβήσει τέσσερις μήνες. Μολαταύτα η θεσσαλική ομάδα κρατά δικαιωματικά τον χαρακτηρισμό του αντίπαλου δέοντος για τη συντοπίτισσα ΑΕΛ, η οποία στις τάξεις αυτήν τη στιγμή δεν θα βρεις φορ της κλάσης του Κλάους Αθανασιάδη ή τερματοφύλακα της εμπειρίας του Γλύκου. Εκ των φαβορί της κατηγορίας η ομάδα του Γιάννη Μάγγου, μοιάζει όσο θωρακισμένη πρέπει, αγωνιστικά και οικονομικά, για ν' αντέξει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο. Δεν είναι τυχαίο πως έχει επιλέξει για έδρα της την AEL FC Arena.

Διαγόρας

Κατά την επιστροφή του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο 'Γηραιός' της Ρόδου δεν θέλει να περιοριστεί σε μια τυπική παρουσία που θα συνδυαστεί απλώς με την αποφυγή του υποβιβασμού. Ίσως το γεγονός πως θα πρέπει να ταξιδεύουν διαρκώς φρενάρει τον ενθουσιασμό τους.

Δόξα Δράμας

Με τη άλυτη εκκρεμότητα της εξασφάλισης άδειας συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, οι 'μαυραετοί' ποντάρουν κυρίως στον δυναμισμό που απορρέει η παρουσία του Θανάση Κολιτσιδάκη στην τεχνική ηγεσία παρά στην πληρότητα του ρόστερ, ιδίως από τη στιγμή που κάμποσοι ξένοι προτίμησαν να φύγουν πριν από τις γιορτές.

Εργοτέλης

Θα 'ναι εκ των προτέρων περίπλοκο το έργο του Γιάννη Ταουσιάνη, ιδίως μετά την αποχώρηση του Αμερικάνου αρχισκόρερ Τζος Έφορντ, όσο κι αν ο επαναπατρισθείς Γιώργος Σαρρής, συνηθισμένος σ' ένα άλλο περιβάλλον, θέλει να πιστεύει ότι η ομάδα του Ηρακλείου αποπνέει τη δυναμική για να κυνηγήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ιωνικός

Υπό τον Δημήτρη Σπανό και μια φιλόδοξη διοίκηση που μοιράζει εγγυήσεις επανέρχεται στην κατηγορία η πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα της Νίκαιας. Τίποτα μάλιστα δεν μοιάζει ακατόρθωτο από τη στιγμή που παρέχεται η οικονομική δυνατότητα να πλαισιώνεται το ρόστερ από ποδοσφαιριστές όπως ο Κόρμπος και ο Μπρίτο.

Λεβαδειακός

Ό,τι στερήθηκε πέρυσι, την ευκαιρία δηλαδή να εξαντλήσει τις πιθανότητες επανόδου στη Super League Intewetten, θα επιδιώξει εφέτος η ομάδα της Λιβαδειάς. Ο Σωτήρης Αντωνίου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους προϊσταμένους του και συνεχίζει τη δουλειά που άρχισε πριν από 15 μήνες, ασχέτως αν στην πορεία έχασε τον 20χρονο Φώτη Ιωαννίδη που επιχειρεί να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό.

Ξάνθη

Αν είχε βρεθεί άλλη ομάδα στη θέση της, η διάλυση θα 'ταν η πιθανότερη εξέλιξη της ιστορίας. Αντιθέτως το ειδικό βάρος που κουβαλά το κλαμπ της Θράκης τού επέτρεψε να σταθεί γρήγορα στα πόδια του και ν' αφήσει πίσω ό,τι συντέλεσε στον κατακερματισμό ενός ποδοσφαιρικού μοντέλου με συγκεκριμένες δομές. Με φρέσκια διοίκηση, νέο προπονητή και αναδιαμορφωμένο δυναμικό, αποτελούμενο από παίκτες όπως ο Τάτος, ο Ντίνας και ο Παπάζογλου, δεν μπορεί να στοχεύσει σε κάτι λιγότερο από τον πρωταθλητισμό.

ΟΦ Ιεράπετρας

Φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τόσο ψηλά, η ομάδα από το Λασίθι θα 'ταν παράδοξο να μην θέσει ως προτεραιότητα κάτι περισσότερο από τη μονιμοποίηση σε αυτό το επίπεδο. Εφόσον φυσικά είναι αγωνιστικά εφικτό, διότι οι απαιτήσεις θα είναι τρομερά αυξημένες.

Παναχαϊκή

Ακόμη ψάχνει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα της Πάτρας. Εφόσον κατορθώσει να υπερβεί το εμπόδιο αυτό, μοιάζει πολύ πιο βατή η 'επιβίωση' ως το φινάλε της σεζόν, μια και πριν από την προγραμματισμένη σέντρα της νέας σεζόν είχε φροντίσει να ενισχυθεί με Πλιάτσικα, Αραβίδη και Αποστολόπουλο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει αναλάβει μια αποστολή με αμφίβολη έκβαση αντί του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Τρίκαλα

Με μέσο όρο ηλικίας που δεν ξεπερνά τα 23 χρόνια η θεσσαλική ομάδα, θα είναι τεράστια έκπληξη αν καταφέρει να διαψεύσει τις δυσοίωνες προβλέψεις και παραμείνει στην κατηγορία. Εκτός κι αν στο μεσοδιάστημα, δεν αντέξουν κάποιες άλλες σωθεί δια της πλαγίας οδού.

Χανιά

Η περσινή προσπάθεια των Χανίων να κάνουν την 'παρθενική' εμφάνισή τους στα 'μεγάλα σαλόνια' ανακόπηκε σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η 3η θέση τα κράτησε στην κατηγορία, ωστόσο φέτος επανέρχονται με μεταγραφές από το 'πάνω' ράφι' και συγκεκριμένα 3... σουπερλιγκάτους παίκτες (Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Νεμάνια Νίκολιτς, Φοντέ Καμαρά), πιο αποφασισμένα να κάνουν πράξη αυτό που δεν συνέβη πέρυσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK