Χάλαντ: Σε πόσες σεζόν της Premier League θα ήταν ήδη πρώτος σκόρερ ο παρανοϊκός εκτελεστής

Ο Έρλινγκ Χάλαντ σε 14 ματς στην Premier League εχει σκοράρει 20 φορές. Άλλοι με τόσα γκολ έβγαιναν πρώτοι σκόρερ στην PL.

Manchester City's Erling Haaland gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Brentford, at the Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov.12, 2022. (AP Photo/Dave Thompson)
Ο Έρλινγκ Χάλαντ δεν σταματάει να σκοράρει AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ασταμάτητος! Ο Έρλινγκ Χάλαντ ήταν χαρισματικός σκόρερ από τότε που έκανε το ξεπέταγμά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που παρουσιάζει εφέτος στην πρώτη του χρονιά στην Premier League με τη φανέλα της Σίτι ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ο Νορβηγός είναι εξωγήινος.

Μετράει σε 14 αγώνες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη 20 γκολ (σ.σ. έχει κάνει και τρία χατ-τρικ). Παλαιότερα, άλλοι ποδοσφαιριστές είχαν τέτοια στατιστικά σε ολόκληρη σεζόν στην PL και πανηγύριζαν με το Χρυσό Παπούτσι ανά χείρας.

Σκεφτείτε πως στατιστικά ο Χάλαντ είναι ήδη πρώτος σκόρερ σε πέντε σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος από το 92/93:

  • 1997/1998 Ντίον Ντάμπλιν 18 γκολ
  • 1998/1999 Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ 18 γκολ
  • 2006/2007 Ντιντιέ Ντρογκμπά 20 γκολ
  • 2008/2009 Νικολάς Ανελκά 19 γκολ
  • 2010/2011 Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ 20 γκολ

Με το φρενήρη ρυθμό που τρέχει ο 22χρονος στράικερ δεν θ' αργήσει να ξεπεράσει όλους του πρώτους σκόρερ της Premier League με 25 γκολ και πάνω. Είναι θέμα χρόνου. Κι έπειτα, σαφώς, θα κυνηγήσει να σπάσει τις 30αρες κι εν τέλει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν. Δεν μοιάζει ακατόρθωτο.

Ήδη ο Χάλαντ είναι ο παίκτης που έφτασα γρηγορότερα τα 20 γκολ στην PL από κάθε άλλον παίκτη που έχει παίξει στην Αγγλία, και αναφερόμαστε σε ιερά τέρατα του πρόσφατου παρελθόντος όπως οι: Ανρί, Σουάρες, Τόρες, Σαλάχ, Κέιν κτλ.

Στο σύνολο, φέτος, ο Χάλαντ έχει αγωνιστεί σε 20 ματς (σ.σ. είχε και διακοπή για το Μουντιάλ 2022 με τον ποδοσφαιριστή να κάνει διακοπές) κι έχει σκοράρει 26 φορές, ενώ έχει δώσει και 3 ασίστ. Σημειώστε επίσης ότι δεν έχει παίξει με την Σεβίλλη στο UCL λόγω τραυματισμού όπως και με την Κοπεγχάγη και το πρωτάθλημα δεν έπαιξε με την Λέστερ για την ίδια αιτία.

Διαβάστε περισσότερα

Άρχισε να γίνει "νέος Μέσι", τώρα δεν χωράει ούτε στην Ιαπωνία

Χάλαντ: Ο λόγος που δεν πανηγύρισε τα γκολ κόντρα στη Λιντς

Ρονάλντο: Η Γιουνάιτεντ έβγαλε τα μάτια της με τον γιο του Πορτογάλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK