European Super League: Τα πρώτα μεγαθήρια που απέρριψαν τον Πέρεθ

Μπάγερν Μονάχου, Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν άμεσα θέση κατά της European Super League στηρίζοντας τις διοργανώσεις της UEFA.

European Super League: Τα πρώτα μεγαθήρια που απέρριψαν τον Πέρεθ
Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου AP

Τις βάσεις για ραγδαίες αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου έφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστήριου η οποία δικαίωσε την European Super League για την προσφυγή της και ουσιαστικά καταδίκασε UEFA και FIFA για το μονοπώλιό τους.

Μέχρι στιγμής αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν στηρίξει το εν λόγω εγχείρημα, δείχνοντας πρόθυμες να λάβουν μέρος ενώ μόνο λίγα δεν είναι τα μεγαθήρια που ήδη έχουν ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να στηρίξουν το πλάνο του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Συγκεκριμένα, Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ, Βαλένθια ήταν οι πρώτες που με ανακοινώσεις τους απέρριψαν την European Super League τονίζοντας ξεκάθαρα πως στηρίζουν την UEFA και τις διοργανώσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χιρόνα, Φέγενορντ, Ίντερ, Ρόμα και η λίστα όλο και μεγαλώνει.

Πολλά από τα μεγαθήρια της Premier League δεν έμειναν αμέτοχα καθώς πλην της Γιουνάιτεντ, εναντίον του νέου φορμάτ τάχθηκαν και οι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Τότεναμ.

Θυμίζουμε πως πλην των ανακοινώσεων των 4 ευρωπαϊκών μεγαθηρίων θέση πήρε και η LaLiga αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως με το νέο φορμάτ οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι αλλά και η βρετανική κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει νόμο που θα απαγορεύει σε όλες τις ομάδες της Premier League να λάβουν μέρος στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις

Διαβάστε Περισσότερα

European Super League: Ο μεγάλος σύμμαχος του Πέρεθ και η βασική διαφορά σε σχέση με το "φιάσκο" του 2021

Άρχισαν τα πρώτα εμπόδια για την European Super League: Σε τι ενέργεια προχωρά η βρετανική κυβέρνηση

European Super League: Αυτό είναι αναλυτικά το νέο φορμάτ που θέλει να ανατρέψει UEFA/FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK