FIFA: Έρχεται νέα αλλαγή στον κανόνα του οφσάιντ

Να τροποποιήσει το ημιαυτόματο οφσαίντ που είδαμε να χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ σκέφτεται η FIFA. Αναμένεται πειραματική δοκιμή στο Ιταλικό πρωτάθλημα U18 σύμφωνα με τον Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο.

FILE - FIFA President Gianni Infantino speaks at a press conference Saturday, Nov. 19, 2022 in Doha, Qatar. (AP Photo/Abbie Parr, File)
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο στη συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη του Μουντιάλ AP

Δεν σταματάει να σκέφτεται αλλαγές η FIFA με τον Τζιάνι Ινφαντίνο στο τιμόνι και πλέον στα " σκαριά" φέρεται πως υπάρχει νέος κανόνας για το οφσάιντ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο και αναπαράγει η SUN, ο Ινφαντίνο και το επιτελείο του σκέφτονται να τροποποιήσουν τον κανόνα του οφσαίντ που έκανε την εμφάνιση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Συγκεκριμένα στο Μουντιάλ εφαρμόστηκε ο κανόνας του ημιαυτόματου οφσάιντ με τη χρήση αισθητήρων που δεν ενθουσίασε κοινό και παίκτης καθώς περιόριζε αρκετά τον επιθετικό και πολλές φορές "έκοβε" επιθέσεις στις οποίες εκτεθειμένο ήταν μέρος του σώματος του ποδοσφαιριστή με το οποίο δεν μπορούσε να σκοράρει.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο η τροποποίηση του ημιαυτόματου οφσάιντ που σκέφτεται η FIFA αναμένεται να εφαρμοστεί πειραματικά στο ιταλικό πρωτάθλημα U18.

Η αλλαγή ουσιαστικά που εξετάζεται είναι να δίνεται οφσάιντ με τη χρήση αισθητήρων αλλά μόνο σε περιπτώσεις όπου μέρος του σώματος του επιτιθέμενου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοράρει βρίσκεται έστω και χιλιοστά μπροστά από τον αμυντικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Ρεάλ: Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που "πάγωσαν" τη μεταγραφή Κανσέλο

Βραζιλία: Με πρωταγωνιστές δύο wonderkid πολλών εκάτ. κατέκτησε κορυφαίο τρόπαιο

Ζόρζε Μέντες: Παρά τις φήμες, διαψεύδει πως πωλείται παίκτης του αξίας 80 εκατ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK