FIFA: Ο Ινφαντίνο επανεκλέχθηκε και έκανε αποκαλύψεις για VAR και οφσάιντ

Την επανεκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο μέχρι το 2027 ανακοίνωσε η FIFA με τον Ελβετό να προχωρά σε σειρά αποκαλύψεων για τους στόχους του για τη συνέχεια.

FILE - FIFA President Gianni Infantino speaks at a press conference Saturday, Nov. 19, 2022 in Doha, Qatar. (AP Photo/Abbie Parr, File)
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο στη συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη του Μουντιάλ AP

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεκλέχθηκε πρόεδρος της FIFA στο 73ο Κογκρέσο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, το οποίο διεξήχθη στη Ρουάντα.

Ο Ελβετός πρόεδρος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην διενεργηθεί κάποια εκλογική διαδικασία.

Στις δηλώσεις του ο Ινφαντίνο μίλησε για τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την Ομοσπονδία για τα επόμενα χρόνια αλλά και γι αυτές που αναμένεται να παρθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο Ινφαντίνο δήλωσε ότι το VAR προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και σε λιγότερο εύπορες χώρες ενώ έκανε λόγο για μία καινοτομία στον κανόνα του οφσάιντ που δεν θα "περιορίζει" τόσο πολύ τον επιθετικό, χωρίς να προχωρήσει όμως σε περισσότερες αποκαλύψεις.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στις μεγάλες διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα την επόμενη τετραετία με πιο σημαντικές εκείνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα αποτελείται πλέον από 32 ομάδες και θα διεξαχθεί σ' αυτό το φορμάτ από το 2025 αλλά και του Μουντιάλ 2026 στο οποίο πλέον θα υπάρχουν 48 ομάδες αντί 32.

Δείτε το σχετικό tweet

Διαβάστε Περισσότερα

Αντσελότι: "Σνομπάρει" Εμπαπέ, Χαλάντ και θεωρεί πως έχει στη Ρεάλ τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο

Βραζιλία: Φαβορί για διάδοχος του Τίτε ο "άνθρωπος εθνική Γερμανίας"

Νάπολι: Ο αθλητικός διευθυντής αποκάλυψε τι θα γίνει με την "αγία τριάδα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK