Η δημοφιλέστερη φωτογραφία στην ιστορία βασίστηκε σε μία ρέπλικα

Ο Λιονέλ Μέσι στη φωτογραφία που έγινε η δημοφιλέστερη όλων των εποχών στο Instagram δεν κρατούσε το ορίτζιναλ τρόπαιο.

Argentina's Lionel Messi lifts the trophy after winning the World Cup final soccer match between Argentina and France at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Sunday, Dec. 18, 2022. Argentina won 4-2 in a penalty shootout after the match ended tied 3-3. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Λιονέλ Μέσι κατά την απονομή κρατούσε το πραγματικό τρόπαιο AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η πρώτη φωτογραφία που ο Λιονέλ Μέσι ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ με την Αργεντινή ήταν με το τρόπαιο στα χέρια.

Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη φωτογραφία όλων των εποχών, αφού οι αντιδράσεις που έχει μαζέψει είναι πάνω από 74.400.000 (αριθμός που μεγαλώνει διαρκώς), και την ανάρτηση που είναι στην πρώτη θέση ως εκείνη με τα περισσότερα like στην ιστορία του Instagram.

Ωστόσο, σ' αυτή την εμβληματική φωτογραφία ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν κρατάει στα χέρια του το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής SUN.

Το επίσημο τρόπαιο αποσύρθηκε από το γήπεδο από τη FIFA μετά τους αρχικούς πανηγυρισμούς, όπως συνηθίζεται, και αντικαταστάθηκε από ένα αντίγραφου Κυπέλλου, ενώ οι παίκτες της "αλμπισελέστε" φέρεται να μην γνώριζαν την αλλαγή τροπαίων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς το αυθεντικό τρόπαιο παραμένει στην κατοχή της Ομοσπονδία, ασφαλισμένο στα κεντρικά γραφεία της στη Ζυρίχη, εξαιρουμένων των τελετουργικών απαιτήσεων, όπως είναι ο γύρος του τροπαίου, οι κύριες κληρώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA και η τελική παρουσίαση.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Τσέλσι: Γιατί χαλάει το mega deal με την Μπενφίκα για Έντσο Φερνάντες

Τσέλσι: Οι τρεις παίκτες που έδινε ως αντάλλαγμα για τον Έντσο

Νιουκάστλ: Η αποκάλυψη του προπονητή για την περιβόητη ρήτρα του Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK