Ποια είναι η κορυφαία μεταγραφή του Ολυμπιακού;

11+1 καλοκαιρινές προσθήκες στο 'ερυθρόλευκο' ρόστερ. Από τον Αλέν στον Μπρούνο και τον Σεμέδο στον Μπενζιά και στον Γκασπάρ. Ποια ψηφίζεις ως πιο κομβική για τη λειτουργία του συνόλου του Μαρτίνς;

O Γιασίν Μπενζιά έχει μόλις υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό
O Γιασίν Μπενζιά έχει μόλις υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME SPORTS

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ολυμπιακός θα υπερβεί, από τη στιγμή που θεωρείται τελειωμένη η απόκτηση του ακραίου μπακ Μπρούνο Γκασπάρ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τα 15 νέα συμβόλαια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με μια πρώτη ιδέα θα έλεγες πως είναι πολλά, δεδομένου ότι ο κορμός της περυσινής σεζόν, υπήρχε ήδη. Ωστόσο ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη, το γεγονός πως κάποια από τα νέα παιδιά δεν είναι σε θέση ν' ανταποκριθούν ακόμη και κύριως η αυξημένων απαιτήσεων σεζόν που προέκυψε από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League υποχρέωσε τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους και να εμπλουτίσουν το ρόστερ με ποδοσφαιριστές που θα δώσουν ποιότητα, βάθος και ενδεχομένως μεταπωλητική αξία.

Θεωρώντας δεδομένο ότι οι 'ερυθρόλευκοι' ολοκληρώνουν τις κινήσεις του με τον γεννημένο στην Πορτογαλία και διεθνή με την Αγκόλα αμυντικό, βάλαμε σε αλφαβητική σειρά όσους ήρθαν στον Πειραιά. Άλλοι υπέγραψαν και έφυγαν, οι περισσότεροι όμως ήρθαν για να μείνουν και να βοηθήσουν. Μ' αυτούς καταπιαστήκαμε, μια και ο Σιαμπάνης (Νότιγχαμ), ο Κάιπερς (Αζαξιό), ο Κεϊτά (Αζαξιό), ο Ντουρμισάι (Μπέβερεν), o Νίκολιτς (Ραντνίτσκι) ή ο Κωστή (Νέα Σαλαμίνα) δεν ανήκουν στο 'ερυθρόλευκο' ρόστερ. Με βάση των μπούσουλα που φτιάξαμε, εσύ ποια κρίνεις ως την πιο ωφέλιμη προσθήκη;

Μπομπί Αλέν

Ο 27χρονος Γάλλος τερματοφύλακας ξέρει ότι ήρθε για να είναι ο αναπληρωματικός του Ζοζέ Σα. Με συμμετοχές στην Ντιζόν κατά κύριο λόγο, αναμένεται να παίξει σε κάποια παιχνίδια κυπέλλου ή αν προκύψει θέμα με τον Πορτογάλο.

Ματιέ Βαλμπουενά

Θα έλεγες πως ο Γάλλος διάγει μια δεύτερη νεότητα, μολονότι στις 28 του Σεπτέμβρη θ' αφήσει πίσω του τα 35 χρόνια του. Οι 5 ασίστ και το 1 γκολ στα πρώτα 7 παιχνίδια της πρώτης σεζόν του με τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνουν πως ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ μόνο ξοφλημένος δεν είναι. Πως ακόμη κι αν ήρθε για τα τελευταία ένσημά του, τα δουλεύει μέχρι το τελευταίο.

Μπρούνο Γκασπάρ

Είναι ο μοναδικός που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά προβλέπεται να συμβεί. Έρχεται για να ξεκουράζει τον Ομάρ όταν κρίνεται αναγκαίος, αφού ενώ παίζει από δεξιά κατά κύριο λόγο, καλύπτει με επάρκεια το αριστερό άκρο. Προϊόν των ακαδημιών της Μπενφίκα ο 26χρονος διεθνής με την Αγκόλα, έκανε την καλύτερη σεζόν του στην Γκιμαράρες και πέρασε από τη Φιορεντίνα και τη Σπόρτινγκ γνωρίζοντας τι είναι ικανός να κάνει.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο Μαροκινός επιθετικός έχει μάθει να περιμένει τις ευκαιρίες του και να τις αρπάζει. Είναι πια 32, ξέρει πού να κινείται, πώς να κατανέμει τις δυνάμεις του και τι χρειάζεται να κάνει για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δεν πιέζει όπως ο Γκερέρο, αλλά ο Ισπανός έχει αποκτήσει σίγουρα έναν βασικό ανταγωνιστή για την κορυφή της επίθεσης.

Γιασίν Μπενζιά

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Γεννημένος στο Σεντ-Ομπέν-λε-Ελμπέφ της Νορμανδίας ο 25χρονος Αλγερινός μεσοεπιθετικός. Αποκτήθηκε για να έχει ένα ρόλο αντι-Φορτούνη. Να παίζει πίσω από τον βασικό φορ, να δημιουργεί και να πατάει περιοχή απειλώντας, γιατί πρωτόπαιξε ως 9άρι και ξέρει να κινείται στο κουτί.

Μαξιμιλιάνο Λοβέρα

Χρονικά είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Στις 9 Μαρτίου έκλεισε τα 20 του ο Αργεντινός που ήρθε από τη Ροζάριο Σεντράλ. Διεθνής με την Αργεντινή U20 ο μικροκαμωμένος ακραίος μεσοεπιθετικός θα δοκιμάσει τις αντοχές του στο υψηλότατο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς

Ο 19χρονος Σέρβος ήρθε από την Παρτίζαν ως μια επένδυση για το μέλλον. Ήταν βασικός στην ομάδα του Βελιγραδίου, αλλά στον Ολυμπιακό λογικό είναι να μην έχει χωρέσει ακόμη. Ο τραυματισμός του Σεμέδο θα τον φέρει πιο μπροστά στην ιεραρχία, για λίγο έστω.

Ουσεϊνού Μπα

O 23χρονος Σενεγαλέζος, που είχε ήδη αποκτηθεί από τον Δεκέμβρη του 2018, αγωνίστηκε αρκετά στη διάρκεια της προετοιμασίας. Είναι θηριώδης και δυναμικός. Έχει ανάγκη όμως από μαθήματα τοποθετήσεων και αποφυγής λαθών για να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς.

Λαζάρ Ραντζέλοβιτς

Ταχύς, ευέλικτος, με τσαγανό ο 22χρονος Σέρβος από το Λέσκοβατς. 'Ψήθηκε' ένα χρόνο στη Ραντνίτσκι και αφίχθη στον Πειραιά για ν' αποδείξει ότι έχει την ποιότητα να βαδίσει στο χνάρι που έχει αφήσει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Πρόλαβε να κάνει τη διαφορά στα 50 λεπτά που έχει παίξει στο Champions League, ορίζοντας τη μοίρα του Ολυμπιακού, όχι στα 66 του ελληνικού πρωταθθήματος. Όπως και να 'χει είναι μια ασύμμετρη απειλή από τα πλάγια.

Ρούμπεν Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός έδωσε έξι παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League και δέχθηκε ένα γκολ, μόνο στο τελευταίο εξ αυτών επί ρωσικού εδάφους. Ένα σύνδρομο στέρησης είχε μόλις πάψει να υφίσταται. Ο 25χρονος Πορτογάλος είναι αρχοντικός και ως τώρα έχει προσφέρει την απαιτούμενη εγγύηση στα μετόπισθεν. Τουλάχιστον ο τραυματισμός του ήρθε σ' ένα διάστημα που οι υποχρεώσεις είναι μειωμένος, αν και δεν προβλέπεται να προλάβει το πρώτο παιχνίδι των ομίλων με την Τότεναμ στο Φάληρο.

Χιλάλ Σουντανί

Ο έμπειρος Αλγερινός ακραίος επιθετικός ήρθε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ για να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα. Αγωνίστηκε με τον Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ξοδεύοντας ευκαιρίες, και λίγο με την Κράσνονταρ. Θα του δώσει το χρόνο που απαιτείται ο Μαρτίνς για να βρει τον εαυτό του.

Μπρούνο Φελίπε

Ο Βραζιλιάνος χαφ που ήρθε από τον Ατρόμητο μάλλον δεν θα βγάλει τη χρονιά στον Ολυμπιακό,μια και ο Νταμίρ Κάναντι τον θέλει στη Νυρεμβέργη. Διότι όταν κλήθηκε να υπηρετήσει μια αποστολή, στο εκτός έδρας ματς με την Μπασακσεχίρ, λίγο έλειψε να την καταστρέψει με απερίσκεπτες ενέργειές του. Από τότε, μην τον είδατε. Περισσότερο με τα χτενίσματά του ασχολούμαστε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK