Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρει τον αντικαταστάτη του Γκουαρντιόλα, οι πιθανές τιμωρίες και το θέμα του συμβολαίου λειτουργούν ως καμπανάκια

Η ομάδα από το Μάντσεστερ φέρεται να έχει ήδη βρει τον προπονητή που μπορεί να αντικαταστήσει τον Πεπ και μάλιστα είναι... δικός της.

Manchester City's head coach Pep Guardiola during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, April 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι ο άνθρωπος που όχι απλά εξέλιξε την ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά εκείνος που την ανέβασε πολλά επίπεδα παραπάνω και αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η κατάκτηση του Champions League. Βέβαια, δύσκολα αυτό δεν σημαίνει πως η θέση του είναι βέβαιη στον σύλλογο.

Ο Καταλανός τεχνικός έχει συμβόλαιο με τη Σίτι μέχρι το τέλος της σεζόν του 2025, έχοντας υπογράψει διετή επέκταση το 2023. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα υπογράψει άλλη μια επέκταση με τους περσυνούς νικητές του τρεμπλ, καθώς είναι εν εξελίξει η υπόθεση με τις 115 φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων του Financial Fair Play (FFP) από τον σύλλογο.

Υποστηρίζεται λοιπόν ότι η Σίτι θέλει να είναι προνοητική και σχεδιάζει ήδη ένα μέλλον χωρίς τον Γκουαρδιόλα. Για να είναι έτοιμη στο σενάριο που ο Πεπ αποχωρήσει τελικά από την ομάδα, η Σίτι εξετάζει την περίπτωση του Μισέλ, τον προπονητή της Τζιρόνα.

Ο Μισέλ διανύει μια εξαιρετική σεζόν με την ισπανική ομάδα, η οποία ανήκει στους ιδιοκτήτες της Σίτι, City Football Group. Αυτή τη στιγμή είναι τρίτη στη La Liga και βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης στο Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως μιλώντας τον Φεβρουάριο, ο Γκουαρδιόλα άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση στην προπονητική του καριέρα. Ερωτηθείς για το τι απέμεινε να πετύχει ως coach των "Σίτιζενς", ο Γκουαρντιόλα απάντησε: "Μια εθνική ομάδα. Θα ήθελα να προπονήσω μια εθνική ομάδα για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα μου άρεσε αυτό".

Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την διάθεση του Γκουαρντιόλα στον σύλλογο, όμως εκτιμάται πως ο Καταλανός θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση όταν έρθει η καινούρια πρόταση ανανέωσης και φυσικά μία βαριά καμπάνα από το FFP θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Έχασε την θέση του στην Λίβερπουλ και τώρα το ενδιαφέρον από την Τουρκία τον ωθεί μακριά από το Άνφιλντ

Δύο χρονιές ζητούσε να φύγει από την Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκουαρντιόλα δεν δεχόταν και τώρα βλέπουμε γιατί

News 24/7

24MEDIA NETWORK