Η Παρί δέθηκε χειροπόδαρα με τις τρέλες που έκανε για τον Νεϊμάρ

Η Παρί φέρεται να θέλει να τελειώνει με τον Νεϊμάρ το καλοκαίρι, αλλά πόσο εύκολο είναι βρεθεί ομάδα για να πληρώσει το deal;

Brazil's Neymar gestures after the World Cup group G soccer match between Cameroon and Brazil, at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Friday, Dec. 2, 2022. (AP Photo/Moises Castillo)
Ο Νεϊμάρ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 (AP PHOTO/MOISES CASTILLO)

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Παρί Σεν Ζερμέν να επιχειρεί να ξεφορτωθεί τον Νεϊμάρ το καλοκαίρι. Πόσο εύκολο, όμως, είναι οι βερμπαλιστές στα οικονομικά τους Παριζιάνοι να πετύχουν το στόχο τους; Καθόλου, σύμφωνα με τα μαθηματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Το συμβόλαιο του Νεϊμάρ έχει επεκταθεί αυτόματα έως το 2027 και ένα εκατομμύριο κάτω ένα εκατομμύριο πάνω ο Βραζιλιάνος -σύμφωνα με δημοσιεύματα- καθαρίζει ετησίως 35.000.000 ευρώ καθαρά. Το ποσό είναι τεράστιο και γιατί ο Νέι να αγχωθεί να φύγει ενώ έχει αυτά τα χρήματα εγγυημένα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

Επίσης, η Παρί πλήρωσε το 2017 το μεγαλύτερο ποσό που έχει πληρωθεί ποτέ για μεταγραφή για τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα. Θυμίζουμε: 222.000.000 ευρώ! Να του λύσει το συμβόλαιο και να αφήσει να φύγει έτσι μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Δύσκολα, λοιπόν, με τα υπάρχοντα δεδομένα θα βρεθεί ομάδα για να πληρώσει και το τράνσφερ και το σαλάρι του Νεϊμάρ. Πρόχειρα μία τέτοια επιχείρηση μπορεί να κοστίσει και κοντά στα 200.000.000 με 250.000.000 ευρώ.

Οι ομάδες που μπορούν να κάνουν τέτοιες κινήσεις είναι ελάχιστες: Ρεάλ, Σίτι, Νιουκάστλ με τους Σαουδάραβες στο τιμόνι, όπως και η Τσέλσι που έχει βρει τον τρόπο να ξεγελάει το FFP (σ.σ. αλλά μέχρι πότε;). Μοιάζει ως πιθανότερο το σενάριο να γίνει μία εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών και να συνεχιστεί η σχέση.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της Παρί θα παίξουν και οι περιπτώσεις των Μέσι και Εμπαπέ. Ο Αργεντινός δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του ενώ για τον Γάλλο κυκλοφόρησε πρόσφατα σενάριο που τον θέλει να έχει συμπεριλάβει όρο στη συμφωνία του με τους Καταριανούς που προβλέπει την ελευθερία του το καλοκαίρι του 2024.

Διαβάστε περισσότερα

Ρεάλ: Οι δύο αντί-Μπενζεμά μαζί δεν έχουν όσα γκολ έχει σκοράρει ο Καρίμ φέτος

Η Γιουνάιτεντ πήρε επιθετικό μέσα από τα χέρια της Τσέλσι

Μπάγερν: Κάνει γυριστή στην Σίτι και παζαρεύει για τον Κανσέλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK