Η Ρεάλ έγινε ξανά η μεγαλύτερη σε αξία ομάδα της Ευρώπης, κυριαρχία της Premier League στο Top-10

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της λίστας των ομάδων με την μεγαλύτερη αξία, ξεπερνώντας τα 4 δισεκατομμύρια σύμφωνα με την οικονομική πλατφόρμα της Football Benchmark.

Η Ρεάλ έγινε ξανά η μεγαλύτερη σε αξία ομάδα της Ευρώπης, κυριαρχία της Premier League στο Top-10
© 2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES (AP)

Η οικονομική πλατφόρμα της Football Benchmark δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης όσον αφορά την αξία τους και την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αξία της Βασίλισσας υπολογίζεται κοντά στα 4,4 δισεκατομμύρια λίρες, ένα νούμερο το οποίο χάρισε την πρωτιά στους Λος Μπλάνκος. Όσον αναφορά την 2η θέση, αυτή ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι (4,3 εκατομμύρια), η οποία έπεσε την φετινή σεζόν από την κορυφή. Μετά τους "πολίτες" ακολουθεί η Μάντσεστερ Γονάιτεντ. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι", αν και δεν βρίσκονται αγωνιστικά στο επιθυμητό επίπεδο, εντοπίζονται στην 3η θέση με αξία στα 4,2.

Να σημειωθεί πως συνολικά στις πρώτες 10 κορυφαίες ομάδες της λίστας υπάρχουν 6 σύλλογοι από την Premier League, γεγονός που επιβεβαιώνει την οικονομική ισχύ του πρωταθλήματος. Πέρα από τις προαναφερθείσες αγγλικές ομάδες, την λίστα συμπληρώνουν οι Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι και Άρσεναλ.

Τέλος, Η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκονται στην 4η και 8η θέση αντίστοιχα όντας οι μόνοι αντιπρόσωποι των χωρών τους στο συγκεκριμένο top-10.

Διαβάστε περισσότερα

Λαουτάρο Μαρτίνεζ, Ίντερ: Πόσα εκατομμύρια δίνουν οι Ιταλοί, τόσα θέλει Αργεντινός και το ταμπελάκι της πώλησης

Με τόσα χρήματα η Φενερμπαχτσέ κολάκεψε τον Μουρίνιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK