Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο και όμως δεν θα βρίσκεται στην Ευρώπη, στόχος ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σε μία χώρα που παραδοσιακά δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή στον ποδοσφαιρικό χάρτη αναμένεται να χτιστεί γήπεδο με ρεκόρ χωρητικότητας.

FIFA president Gianni Infantino with FIFA Cup before the 2026 World Cup press conference. Thursday, June 16, 2022, in New York. (AP Photo/Noah K. Murray)
(AP Photo/Noah K. Murray) AP

Ανατέθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία ονόματι Populous -που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του γηπέδου της Τότεναμ- να δημιουργήσει το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, το οποίο όμως δεν θα βρίσκεται εντός της Ευρώπης.

Το στάδιο Ντε Κασαμπλάνκα αναμένεται να διαθέτει 115 χιλιάδες θέσεις που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Το Μαρόκο σε συνεργασία με την Ισπανία και την Πορτογαλία θα υποδεχθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και, από ότι φαίνεται, μία χώρα εκ των τριών θέλει να πάρει προβάδισμα για τον τελικό, την ώρα που στην Ισπανία το Σαντιάγκο Μπερναμπέου πρόσφατα ανακαινίστηκε και Καμπ Νόου ξαναχτίζεται.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Φρανσουά Κλέμεντ δήλωσε ότι το έργο αποτελεί "ακρογωνιαίο λίθο" για την ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής υποδομής του Μαρόκου.

"Το γήπεδο θα είναι συμβατό με τα πρότυπα της FIFA, επιτρέποντάς του να φιλοξενήσει τους μεγάλους αγώνες των πιο διάσημων διεθνών διοργανώσεων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030..."

Τα πλάνα για το στάδιο έχουν ξεκινήσει από το 2018 και το o μεγαλύτερος υπολογισμένος προϋπολογισμός αναμένεται να αγγίξει τα 400 εκατομμύρια που δυνητικά μπορούν να αυξηθούν.

Διαβάστε περισσότερα

Η αποκάλυψη του Μουντιάλ στο Κατάρ κινδυνεύει να χαθεί μετά την μέτρια πορεία σε ομάδα που δυσκολεύεται αγωνιστικά

Ο επιθετικός που βλέπει κόκκινα τα δίχτυα σαν ταύρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK