Μουντιάλ 2022: Αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες θα φορέσουν το ουράνιο τόξο

Τη στήριξη τους στην καμπάνια OneLove και στην LGTBQ+ κοινότητα αναμένεται να δείξουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες φορώντας το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο στα γήπεδα του Κατάρ.

England's Harry Kane during the UEFA Nations League soccer match between England and Germany at Wembley stadium in London, Monday, Sept. 26, 2022. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο Χάρι Κέιν με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας AP

Αντικείμενο συζήτησης έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση του Κατάρ, με τελευταία να είναι αυτή της απαγόρευσης του αλκοόλ, τόσο εντός όσο και περιμετρικά των γηπέδων.

Ένα ζήτημα που επίσης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, είναι αυτό της απόφασης της FIFA να σκεφτεί να προχωρήσει σε κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος εκ των αρχηγών των 32 χωρών, που θα βρεθούν στο Κατάρ, φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο.

Θυμίζουμε, ότι από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου πολλοί αρχηγοί ποδοσφαιρικών ομάδων συμμετέχουν στην καμπάνια OneLove, η οποία στέκεται εναντίον των κανόνων που ισχύουν στο Κατάρ και στηρίζει την LGTBQ+ κοινότητα, με μεγάλη συζήτηση να γίνεται όταν ο Τούρκος αρχηγός της Φέγενορντ αρνήθηκε να το φορέσει για θρησκευτικούς λόγους.

Παρά τις πιθανές κυρώσεις, πολλές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που πήραν την απόφαση να στηρίξουν την καμπάνια. Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Δανία, Ουαλία,Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία(παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ούγκο Γιορίς) φέρεται πως δεν θα υπακούσουν στις οδηγίες της FIFA,σύμφωνα με την MARCA

Στην αντίπερα όχθη, Ισπανία, Πορτογαλία και Πολωνία δεν αναμένεται να στηρίξουν την καμπάνια.

Διαβάστε Περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Μπυρίτσα τέλος

Κάποιος έκανε λογαριασμό 161.113 ευρώ στον αγαπημένο σεφ των ποδοσφαιριστών

Άρσεναλ: Γράφτηκε ιστορία. Πρώτη φορά Αθλητικός Διευθυντής στο Λονδίνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK