Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Λιορίς δε θα φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο λόγω σεβασμού στο Κατάρ

Την απόφαση να μην φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο που στηρίζει την LGBTQ+ κοινότητα πήρε ο Ούγκο Λιορίς, όπως δήλωσε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναχώρηση της εθνικής Γαλλίας για το Κατάρ.

Tottenham's goalkeeper Hugo Lloris gestures during the Champions League Group D soccer match between Marseille and Tottenham Hotspur at the Stade Velodrome in Marseille, France, Tuesday, Nov. 1, 2022. (AP Photo/Daniel Cole)
Ο Ούγκο Λιορίς στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Μαρσέιγ για το Champions League AP

Ερώτηση για το αν θα φορέσει το περιβραχιόνιο της OneLove καμπάνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δέχτηκε ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Ούγκο Λιορίς στη τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν απ' την αναχώρηση της ομάδας για το Κατάρ με την απάντηση του να συνάδει με τους κανόνες που έχει θέσει η διοργανώτρια αρχή.

"...Πρώτα από όλα πριν κάνουμε οτιδήποτε χρειαζόμαστε την συμφωνία της UEFA και της FIFA γι' αυτό.

Φυσικά, έχω την προσωπική μου άποψη και ταιριάζει κάπως με αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας μας. Στην Γαλλία όταν καλωσορίζουμε ανθρώπους από άλλες χώρες θέλουμε να σεβαστούν τους κανόνες και τον πολιτισμό μας και σκοπεύω να κάνω το ίδιο και στο Κατάρ. Είτε συμφωνώ είτε όχι με αυτές τις ιδέες τους, πρέπει να τις σεβαστώ..."

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα ο αρχηγός της Φέγενορντ Ορκούν Κόκσου καθώς αρνήθηκε να φορέσει το περιβραχιόνιο που δείχνει τη στήριξη της στην LGBTQ+ κοινότητα για θρησκευτικούς λόγους.

Διαβάστε Περισσότερα

Λίβερπουλ: Η απάντηση του Γκουντογκάν για την προοπτική της μετακίνησής του στο Άνφιλντ

Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαχ ακύρωσε τις διακοπές του για να διώξει τον Ρονάλντο

Ρονάλντο - Φερνάντες: Η εθνική Πορτογαλίας έβαλε μπουρλότο στα αποδυτήρια της με το βίντεο

News 24/7

24MEDIA NETWORK