Μουντιάλ 2022: Ο Γκανέζος που μεγάλωσε σε Ιταλία, Αγγλία αλλά θα παίξει για τις ΗΠΑ

Με τη φανέλα της εθνικής των ΗΠΑ θα αγωνιστεί ο 19χρονος, Γιουνούς Μούσα παρά το γεγονός ότι έχει καταγράψει συμμετοχές με τις μικρότερες ομάδες της εθνικής Αγγλίας.

FILE - United States' Yunus Musah shoots against Mexico during the first half of a FIFA World Cup qualifying soccer match between Mexico and the United States, Friday, Nov. 12, 2021, in Cincinnati. (AP Photo/Julio Cortez, File)
Ο Γιουνούς Μούσα στην αναμέτρηση της ΗΠΑ με το Μεξικό AP

Μετά τον άσο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζιοβάνι Ρέινα που επέλεξε να αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, και άλλος ποδοσφαιριστής που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησε για την ευκαιρία που είχε να αγωνιστεί με την φανέλα άλλων χωρών.

Ο λόγος για τον 19χρονο αμυντικό χαφ της Βαλένθια, Γιουνούς Μούσα, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη καθώς οι γονείς του είναι από την Γκάνα, είχαν μετακομίσει εκεί μόνιμα.

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη χώρα της Ιταλίας, στην οποία έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ενώ στην ηλικία των 10 έγινε μέλος της ακαδημίας της Άρσεναλ.

Μάλιστα κατέγραψε κάποιες συμμετοχές με τις μικρότερες κατηγορίες της εθνικής Αγγλίας, μέχρι και το 2019 που αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου ως ελεύθερος για χάρη της Βαλένθια, και πήρε την απόφαση να αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για αυτή του την επιλογή λέγοντας πως "...πολλές διαφορετικές χώρες ενδιαφέρθηκαν ώστε να παίξω γι αυτούς, οπότε η απόφαση ήταν δύσκολη..."

Διαβάστε Περισσότερα

Το "καρφάκι" του Ζοάο Φέλιξ για τον Ντιέγκο Σιμεόνε

Άρσεναλ: Γράφτηκε ιστορία. Πρώτη φορά Αθλητικός Διευθυντής στο Λονδίνο

Φερστάπεν - Τσέκο: Σε απόσταση ασφαλείας στο αποχαιρετιστήριο δείπνο για τον Φέτελ

News 24/7

24MEDIA NETWORK