Μουντιάλ 2022: Ο κόουτς της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι τυχαίος, είναι... προφεσόρ εθνικών ομάδων

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του σημείωσε ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, Ερβέ Ρενάρντ ο οποίος βέβαια έχει στο βιογραφικό του πολλά επιτεύγματα με εθνικές ομάδες.

Saudi Arabia's head coach Herve Renard reacts during the World Cup group C soccer match between Argentina and Saudi Arabia at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Tuesday, Nov. 22, 2022. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Ο Ερβέ Ρενάρντ στην αναμέτρηση της Σαουδικής Αραβίας με την Αργεντινή. AP

Την πρώτη μεγάλη έκπληξη έκανε στο Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ η Σαουδική Αραβία καθώς πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, έχοντας στο τιμόνι της έναν ιδιαίτερα πετυχημένο προπονητή.

Ο λόγος για την Ερβέ Ρενάρντ, ο οποίος από το 2019 ηγείται της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας για μία μεγάλη επιτυχία, με την αρχή να γίνεται με νίκη κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Μόνο τυχαίος δεν είναι πάντως ο Γάλλος προπονητής, καθώς έχει στη συγκομιδή αρκετές επιτυχίες, με πιο αξιοσημείωτες να είναι οι δύο κατακτήσεις του Κόπα Άφρικα, την πρώτη φορά το 2012 με την Ζάμπια και τη δεύτερη το 2015 με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Σε συλλογικό επίπεδο, η Λιλ του έδωσε το τιμόνι της ομάδας το 2015 μετά την κατάκτηση του δεύτερου Κόπα Άφρικα της καριέρας του, με τον Ρενάρντ ωστόσο να μην καταφέρνει να υλοποιήσει τους στόχους της ομάδας και να απολύεται λίγους μήνες αργότερα.

Διαβάστε Περισσότερα

Σίτι: Το πρώτο μεγάλο ντιλ εν μέσω Μουντιάλ, επέκτεινε ο Γκουαρντιόλα

Μουντιάλ 2022: Ο σκόρερ που ταπείνωσε Μέσι και Αργεντινή πέρασε και δεν ακούμπησε στην Ευρώπη

Ρεάλ Μαδρίτης: Γιατί κάνει στροφή η Ρεάλ στο θέμα Μπέλιγχαμ

News 24/7

24MEDIA NETWORK