Μπελάδες για την Τσέλσι με το Financial Fair Play

Κίνδυνος για την ομάδα του Λονδίνου να δεχθεί αφαίρεση βαθμών, ανάγκη πλέον για ακριβές πωλήσεις.

FILE - Los Angeles Dodgers co-owner Todd Boehly watches a baseball game against the Detroit Tigers Saturday, April 30, 2022, in Los Angeles. Chelsea is being sold to a consortium fronted by American sports investor Todd Boehly. It ends 19 years of ownership and lavish investment by Roman Abramovich until the Russian oligarch was sanctioned and forced to offload the Premier League club. The deal is worth 4.25 billion pounds ($5.24 billion). (AP Photo/Mark J. Terrill, File)
FILE - Los Angeles Dodgers co-owner Todd Boehly watches a baseball game against the Detroit Tigers Saturday, April 30, 2022, in Los Angeles. Chelsea is being sold to a consortium fronted by American sports investor Todd Boehly. It ends 19 years of ownership and lavish investment by Roman Abramovich until the Russian oligarch was sanctioned and forced to offload the Premier League club. The deal is worth 4.25 billion pounds ($5.24 billion). (AP Photo/Mark J. Terrill, File) AP

Φαίνεται πως οι ρόλοι άλλαξαν και οι Τσέλσι θα είναι εκείνη που πουλά και όχι αυτή που αγοράζει με άνεση. Μια άνεση που, μέχρι πρότινος, ήταν αντίστοιχη με αυτής παιδιού σε μέσα σε παιχνιδάδικο. Τί όμως συνέβη;

Οι "μπλε" συνέχισαν να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε μεταγραφές υπό την ηγεσία του Τόντ Μπόελι. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες έχουν δαπανηθεί σε τέσσερις μεταγραφικές περιόδους και οι κανονισμοί του Financial Fair Play προβλέπουν ότι οι σύλλογοι μπορούν να χάσουν μόνο 105 εκατομμύρια λίρες σε ένα τριετές κυλιόμενο χρονικό πλαίσιο.

Φυσικά οι λογιστές τις Τσέλσι το παρέβλεψαν αυτό, ή για την ακρίβεια αναγκάστηκαν να το κάνουν με εντολή του προέδρου. Η Έβερτον έχει ήδη παραβιάσει αυτούς τους κανόνες, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή 10 βαθμών το 2023, οπότε κάτι παρόμοιο ή ακόμα χειρότερο μπορεί να συμβεί στους “μπλε”.

Ο Στέφαν Μπόρσον - πρώην οικονομικός σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι - εξήγησε το πώς μπορεί να δημιουργήθηκε το πρόβλημα. "Έχουν χρησιμοποιήσει τα κόλπα της απόσβεσης. Στο μυαλό μου όμως, υπάρχει σίγουρα πρόβλημα στον ορίζοντα και σίγουρα θα αποτύχουν στο FFP για την τρέχουσα σεζόν. Αυτό θα συμβεί εκτός αν, και αυτό φαίνεται να είναι πολύ απίθανο, μέχρι τις 30 Ιουνίου πουλήσουν παίκτες αξίας πολύ μεγαλύτερης των 100 εκατομμυρίων λιρών.

“Αλλά το παράθυρο που μπορούν τώρα να το κάνουν αυτό, μετά τον Ιανουάριο, θα είναι πολύ μικρό. Η σεζόν θα τελειώσει και μετά έχουμε το Euro. Έτσι, αν επιλέξουν κάποιον όπως τον Κόνορ Γκάλαχερ, η Τσέλσι θα θέλει να τον πουλήσει πριν από τις 30 Ιουνίου, οπότε πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα. Και πάλι, οι πιθανοί αγοραστές θα γνωρίζουν ότι η Τσέλσι πρέπει να πουλήσει παίκτες".

"Αυτή η παράβαση για την οποία έχει προειδοποιηθεί η Τσέλσι είναι πολύ μεγαλύτερη από την παράβαση της Έβερτον. Η Τσέλσι δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την κατασκευή ενός γηπέδου ή την ακούσια παραβίαση του FFP”.

“Premier League δεν είναι ηλίθια. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουν οι ομάδες σε τρελές τιμές για παίκτες που δεν αξίζουν τέτοια ποσά, ειδικά όταν ξέρουν ότι η Τσέλσι έχει ξεμείνει από χρήματα".

Αν πράγματι επιβεβαιωθεί αυτή η άποψη, τότε οι συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολες για την ομάδα του Ποτσετίνο.

Διαβάστε περισσότερα

Ανεπανάληπτο μεταγραφικό φιάσκο η Μπαρτσελόνα, έχασε παίκτη από την Τότεναμ

Φήμη: Οι Λέικερς δίνουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς


News 24/7

24MEDIA NETWORK