Ο αδιάφορος Παναθηναϊκός θα βγάλει ομάδα στο Champions League

Ο Παναθηναϊκός ζει στον δικό του αστερισμό και από τελειωμένος έγινε η ομάδα που σε σημαντικό βαθμό θα (καθ)ορίσει τη 2η θέση στη 'μάχη' των Δικεφάλων. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πανηγυρίζουν το γκολ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πανηγυρίζουν το γκολ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν το ματς που θα άλλαζε κάτι στο αδιάφορο για εκείνον βαθμολογικό κομμάτι. Στην Ευρώπη δεν θα παίξει. Ήταν το παιχνίδι που είτε θα διατηρούσε το ηθικό υψηλό και την ανταγωνιστικότητα σε πρωταθληματικά επίπεδα είτε θα μεγάλωνε τα προβλήματα. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν, σε γενικές γραμμές, το μεγάλο ερωτηματικό που αφορούσε τους 'πράσινους'.

Αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό δεν το έχουμε ξαναδεί. Μία ομάδα με προδεδικασμένο τέλος σε ό,τι αφορά τον προπονητή και κάποιους ποδοσφαιριστές, να βγάζει την απαιτούμενη σκληράδα και αφοσίωση σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να του γυρίσει μπούμερανγκ και να γιγαντώσει την εσωστρέφεια. Κι όμως, το βράδυ της Κυριακής μετά το 1-1 με την ΑΕΚ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χαμένη ευκαιρία ενός διπλού και όχι στο πώς οι 'πράσινοι' καλούνται να διαχειριστούν την επόμενη μέρα.

Ο Γιώργος Δώνης φεύγει, αλλά δεν αφήνει πίσω του συντρίμμια. Στο ΟΑΚΑ παρέταξε μία ομάδα με ψυχολογία κανονικής περιόδου, κρατώντας τα στεγανά στα αποδυτήρια και στο Κορωπί και συνάμα διατηρώντας υψηλό το κίνητρο. Για ποιο κίνητρο μιλάμε όταν ο Παναθηναϊκός είναι αποκλεισμένος από την Ευρώπη και παίζει στα πλέι οφ για την αξιοπρέπειά του. Κι όμως, το κίνητρο ήταν να μην έρθει η διάλυση. Για την ιστορία του συλλόγου, για το βάρος της φανέλας, για τον απογοητευμένο κόσμο.

Η εμφάνιση και η αντιμετώπιση του ντέρμπι αξίζουν πολλά περισσότερα από ένα διπλό που δεν ήρθε. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σαν να μην υπήρξε ποτέ η πανδημία και η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, σαν να μην υπήρξε το βράδυ της περιβόητης επιστολής στο σπίτι του Δώνη. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ΟΑΚΑ ακριβώς εκεί που το άφησε στην κανονική διάρκεια.

Η ΑΕΚ ήξερε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό και είχε μπροστά της τρεις βαθμούς: τους παίρνει, τον ξεπερνάει, δίνει το 'τελειωτικό χτύπημα' και αποκτά πλεονέκτημα για τη 2η θέση. Δεν το έκανε κυρίως από δικά της λάθη στον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι. Δεν το έκανε και γιατί απέναντι είχε μία ομάδα που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα είναι αυτή που θα κρίνει τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League.

Την επόμενη Κυριακή η Ένωση πηγαίνει να παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, εκεί που ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια με 'κάτω τα χέρια'. Μία μέρα νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον πληγωμένο ψυχολογικά και βαθμολογικά ΠΑΟΚ. Η μάχη της δεύτερης θέσης αρχίζει από το μηδέν και οι δύο Δικέφαλοι μπαίνουν στην αφετηρία για τη δική τους μονομαχία μέχρι το φινάλε των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός 'φρέναρε' την ΑΕΚ στο δικό τους ραντεβού, το αυτό θέλει η ΑΕΚ να κάνει και με τον ΠΑΟΚ.

Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα μέσα στα πλέι οφ. Με τον Ολυμπιακό να έχει ξεφύγει και να κάνει από τώρα πρόβες φιέστας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πιάνουν από τις άκρες το... σεντόνι και το τραβάνε. Στη μέση ο Παναθηναϊκός που δεν θέλει να κάνει τον κομπάρσο. Τα πλέι οφ τώρα αρχίζουν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK