Ο Καμαβινγκά ήταν το ριφιφί της χρονιάς από την Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό είναι το ποσό που τον αγόρασε

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε "τσάμπα" τον Εντουάρντο Καμαβινγκά με τον παίκτη να εξελίσσεται λίρα εκατό και την αξία του να εκτοξεύεται στα 90 εκατ. ευρώ με ανοδική τάση.

Real Madrid's Brahim Diaz, centre, celebrates with Eduardo Camavinga, right, after scoring the opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 4, 2024. (AP Photo/Bernat Armangue)
Ο Καμαβινγκά AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Καλοκαίρι 2021 και η Ρεάλ Μαδρίτης πετυχαίνει το deal και κάνει δικό της τον Εντουάρντο Καμαβινγκά ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Θα πίστευε κανείς βλέποντας την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή πως οι Μαδριλένοι δαπάνησαν πάνω από 100.000.000 ευρώ για τον αγοράσουν, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Καμαβινγκά έγινε Μαδριλένους αντί 31.000.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να φτάσει και τα 45.000.000 ευρώ εάν επιτευχθούν τα μπόνους που συμφώνησαν οι Ισπανοί με την Ρεν. Τίποτα δηλαδή εάν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που δίνουν στην εποχή μας οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη για τέτοιου επιπέδου παίκτες.

Η συμφωνία για τον Καμαβινγκά θύμισε εκείνη του Τόνι Κρόος, καθώς έτσι είχε αγοράσει η Ρεάλ τον Γερμανό μέσο, κοψοχρονιά δηλαδή. Ο Κρόος, όπως και ο 21χρονος χαφ, έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους οπότε οι ομάδες τους ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Η Ρεάλ, όμως, εκτός από την οικονομική επιτυχία χρειάστηκε να νικήσει και τους ανταγωνιστές της στην περίπτωση Καμαβινγκά: Παρί, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ. Όλες τον ήθελαν αλλά οι Ισπανοί παρουσίασαν στον Γάλλο το πρότζεκτ δίνοντάς του την αίσθηση πως θα είναι ένας εκ των διαδόχων των Κρόος - Μόντρις στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ.

Η πρόκληση μεγάλη με τον Καμαβινγκά να την αποδέχεται μόλις στα 18 του χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα από τότε κι από εδώ και πέρα γράφτηκαν και θα γράφονται στην ιστορία...

Διαβάστε περισσότερα

Γιουνάιτεντ: Έδωσε πάνω από 180 εκατομμύρια για επιθετικούς, όμως άλλος κάνει την δουλειά

Carletto Way, έτσι ανακοίνωσε ο Αντσελότι τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και έγινε viral

News 24/7

24MEDIA NETWORK