"Ο Λουίς Ενρίκε που έζησα"

Ο Χάιμε Κόντε, ρεπόρτερ Θέλτα στην εφημερίδα "Faro de Vigo", αρθρογραφεί αποκλειστικά στο Contra.gr για τον Λουίς Ενρίκε. Η μανία του για τη δουλειά στις προπονήσεις, οι συνεχώς διαφορετικές 11άδες και οι κάκιστες σχέσεις του με τον Τύπο μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Ισπανού δημοσιογράφου.

"Ο Λουίς Ενρίκε που έζησα"

"Η εικόνα που αποκόμισα όλη αυτή τη σεζόν από τον Λουίς Ενρίκε Μαρτίνεθ είναι ότι πρόκειται για προπονητή που του αρέσει ιδιαίτερα το ελκυστικό ποδόσφαιρο με την μπάλα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Ως απόφοιτος της ποδοσφαιρικής σχολής της Μπαρτσελόνα, όπου και προπόνησε τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου επιχείρησε να φέρει στη Θέλτα το ποδόσφαιρο της μίας επαφής και της συλλογικής προσπάθειας με ότι αυτό συνεπάγεται.

"Τους κρατά σε εγρήγορση!"

Εκτιμήθηκε πολύ, κατά τη διάρκεια της σεζόν η γεμάτη ένταση δουλειά του στις προπονήσεις κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές του έμαθαν τους μηχανισμούς του τρόπου παιχνιδιού του αλλά και την ανάλυση του αντιπάλου.

Μία ακόμα προϋπόθεση της επιτυχίας του, τουλάχιστον στη Θέλτα, είναι το ότι κρατούσε σε εγρήγορση του συνόλου του ρόστερ με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αγωνιστούν.

CATANIA, ITALY - JANUARY 14:  Luis Enrique head coach of Roma gestures during the Serie A match between Catania Calcio v AS Roma at Stadio Angelo Massimino on January 14, 2012 in Catania, Italy.  (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)
CATANIA, ITALY - JANUARY 14: Luis Enrique head coach of Roma gestures during the Serie A match between Catania Calcio v AS Roma at Stadio Angelo Massimino on January 14, 2012 in Catania, Italy. (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images) GETTY IMAGES

Σε 36 εφετινούς αγώνες πρωταθλήματος παρουσίασε 34 διαφορετικές ενδεκάδες. Για τον Λουίς Ενρίκε όλοι μπορούν να λογίζονται ως βασικοί για κάθε παιχνίδι ( σημείωση contra.gr: Το ρόστερ έχει 28 παίκτες, και ο Ενρίκε έχει χρησιμοποιήσει τους 26).

Με όλα όσα έχει δείξει φαίνεται ότι πρόκειται για προπονητή κατάλληλο για να πετύχει στην Μπαρτσελόνα αφού είναι τεχνικός που έχει γαλουχηθεί με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία της Μasia.

"Εχω τις αμφιβολίες μου..."

Eχω, παρόλα αυτά, αμφιβολίες, για το αν θα φανεί ικανός να διαχειριστεί στα αποδυτήρια πολύ δυνατά εγώ όπως είναι αυτό του Μέσι ή του Νεϊμάρ για παράδειγμα. Είναι, επίσης, σαφές ότι ένα μέρος της ομάδας δεν θα υποδεχθεί με... ευχαρίστηση την επικείμενη πρόσληψή του ως αντικαταστάτη του Τάτα Μαρτίνο.

Δεν είμαι, συμπερασματικά, σε θέση να ξέρω αν μπορεί να αντέξει την πίεση μίας ομάδας τόσο σημαντικής. Ολος ο κόσμος ξέρει πάντως ότι ο Ενρίκε είναι εχθρικός προς τον Τύπο και αυτό μπορεί να αποδειχθεί σκόπελος αν δεν έρθουν γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

"Μιλάω μόνο στους ποδοσφαιριστές μου"

Οσο βρίσκεται στη Θέλτα δεν έχει δώσει ούτε... μισή συνέντευξη. "Μιλάω μόνο στους ποδοσφαιριστές μου" συνηθίζει να λέει συνεχώς όταν του απευθύνεται ερώτηση εκτός των συνεντεύξεων Τύπο πριν ή μετά τα παιχνίδια. Ο Ενρίκε μόνο εκεί ανοίγει το στόμα του στους δημοσιογράφους".

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ναι και γιατί όχι στον Λουίς Ενρίκε

Κρυφό ραντεβού Θουμπιθαρέτα-Λουίς Ενρίκε (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK