Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν γυρίζει στη Μίλαν

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν θα γυρίσει στη Μίλαν. Θα μείνει στη Σουηδία για να παίξει στη Χάμαρμπι που του ανήκει κατά 25%. Οι Σουηδοί θέλουν το restart στα μέσα του Ιουνίου. Στην Ιταλία, η Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως 'στο ένα θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή, η σεζόν θα τελειώσει εκεί'.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα αρκεστεί στις 8 συμμετοχές, τα 3 γκολ και τη 1 ασίστ με τη φανέλα της Μίλαν, καθώς όπως έγραψε η Corriere della Sera, δεν θα γυρίσει στην Ιταλία για το restart της SerieA.
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα αρκεστεί στις 8 συμμετοχές, τα 3 γκολ και τη 1 ασίστ με τη φανέλα της Μίλαν, καθώς όπως έγραψε η Corriere della Sera, δεν θα γυρίσει στην Ιταλία για το restart της SerieA. LAPRESSE VIA AP

Η αλήθεια είναι πως ιστορικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία σε ενδεχόμενη δημιουργία παγκόσμιου οργανισμού ξεχωριστών ανθρώπων. Δεν λέω καλών ή κακών. Και προσπαθώ να αποφύγω το 'ημίτρελων' ακόμα και αν -φαντάζομαι πως- καταλαβαίνεις ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ στην κυριολεκτική του έννοια, δεδομένης της ιδιαίτερης ευαισθησίας που 'χω με τα θέματα ψυχικής υγείας.

Στο θέμα μας, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχει κερδίσει τον ανταγωνισμό, βάσει της διάρκειας που έχει επιδείξει σε σταθερή (συνεπή) απόδοση -στο επίπεδο ξεχωριστής συμπεριφοράς.

Ένα από τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι η ατάκα που είχε πει για τον κορονοϊό ('και να θυμάστε: αν ο ιός δεν πάει στον Ζλάταν, θα πάει ο Ζλάταν στον ιό') την ημέρα που ανακοίνωσε την κίνηση που 'χε κάνει, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα που θα βοηθούσαν το προσωπικό των νοσοκομείων στην Ιταλία -που ως γνωστόν επλήγη τα μάλα από τον Covid-19.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2019 είχε αφήσει τις ΗΠΑ, με tweet που ακόμα θυμούνται όλοι και γύρισε στην Ευρώπη. Για αρχή αγόρασε μετοχές στην Χάμαρμπι, μισητή αντίπαλο της Μάλμε, όπου έγινε παίκτης.

Οι κάτοικοι της πόλης στην οποία μεγάλωσε, είχαν προχωρήσει σε βανδαλισμό του αγάλματος που υπήρχε έξω από το Stadiontorget (γήπεδο της Μάλμε) από τις 8/10 του 2019. Γέμισαν εν τω μεταξύ, και τους τοίχους του σπιτιού του στην Στοκχόλμη με τη λέξη 'προδότης'. Το 'υπήρχε' στο άγαλμα αφορά την εξέλιξη που θέλει να αποσύρθηκε, για επιδιορθώσεις. Ο στόχος ήταν να 'χουν ολοκληρωθεί οι εργασίες έως τον Φλεβάρη. Μετά οι καθ' ύλην αρμόδιοι αποφάσισαν πως η πιο ασφαλής επιλογή -ώστε να συνεχίσει να υπάρχει- ήταν να μην το ξαναβάλουν στη θέση του. Και ορθώς έπραξαν, αν σκεφτείς πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere della Sera ο Ιμπραχίμοβιτς άφησε τη Μίλαν, όπου απασχολήθηκε ένα τετράμηνο και γύρισε στη Σουηδία, για να παίξει στη Χάμαρμπι.

Το συμβόλαιο του 38χρονου με τη Μίλαν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και έχει ήδη απορρίψει την πρόταση που του έκαναν να επιμηκύνει. Στις οκτώ συμμετοχές που πρόλαβε να μετρήσει, έβαλε 3 γκολ και έδωσε μια ασίστ. Μετά το 'λουκέτο' στη λίγκα επέστρεψε στην πατρίδα του. Για να διατηρηθεί σε μια κάποια καλή φυσική κατάσταση, αποφάσισε να κάνει προπονήσεις με την ομάδα που του ανήκει -κατά 25%. Είχε μάλιστα, μετάσχει και σε φιλανθρωπικό αγώνα που διεξήχθη -προφανώς κεκλεισμένων των θυρών- τον Απρίλιο. To Allsvenskan κάνει τα απαραίτητα, ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα στις 14 με 15 Ιουνίου. Στο πρόγραμμα υπάρχει σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των φορέων, για να καταλήξουν στο τι θα γίνει. Να δούμε όμως, και τι συμβαίνει στην Ιταλία.

'Στο ένα θετικό δείγμα, θα σταματήσουν όλα και η σεζόν θα τελειώσει'

Οι γείτονες έχουν δημιουργήσει πρωτόκολλο, για την επιστροφή της SerieA στα γήπεδα, ώστε να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Έχουν μαρκάρει στο ημερολόγιο την 13η Ιουνίου, με τη διαδικασία να αφορά εν πολλοίς ό,τι έγινε στην Bundesliga. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να βρει κάθε ομάδα ένα ξενοδοχείο κοντά στο γήπεδο της και να μείνει εκεί για την εβδομάδα που θα προηγηθεί του restart, σε συνθήκη καραντίνας. Δηλαδή, δεν μπορούν να συναντούν άλλους ανθρώπους, ενώ οι μετακινήσεις περιορίζονται από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και πίσω -και σε κάθε χώρο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Βάσει του πλάνο, τα μέλη των clubs πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο για 14 μέρες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 18/5. Η Serie A ζήτησε οι μέρες να γίνουν 7. Η Corriere della Sera ενημέρωσε ότι οι Ρόμα, Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν, Τορίνο Ελάς Βερόνα, Μπρέσια, Τζένοα και Σαμπντόρια δεν έχουν βρει ξενοδοχείο που να απολυμαίνεται καθημερινά, ώστε να καταλύσουν και να μπου στη δεύτερη φάση της επιστροφής, με προπονήσεις γκρουπ παικτών. Για αυτό μέχρι νεοτέρας οι περισσότεροι θα συνεχίσουν με ατομικά προγράμματα. Έχε υπ' όψιν πως η Serie A έχει 12 αγωνιστικές σε εκκρεμότητα και ότι πριν δυο εβδομάδες τρεις παίκτες της Φιορεντίνα και ένας της Τορίνο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Βάσει του πρωτοκόλλου, κάθε παίκτης θα πρέπει να περάσει δυο τεστ, για να μπει σε γκρουπ προπονήσεων. Eπίσης, η Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Σάντρα Ζάμπα ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως 'αν βρεθεί ένας παίκτης θετικός, θα σταματήσουν αμέσως όλες οι διεργασίες για την επανεκκίνηση'. Σε ό,τι αφορά τη Serie B η Ζάμπα είπε ότι η απόφαση ανήκει στον Υπουργό των Σπορ, Βιτσέντσο Σπανταφόρα “όπως και αυτή για όλα τα άλλα ομαδικά σπορ”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK