Οι 10 "αγνοούμενοι" παίκτες της Super League: Που χαθήκατε εσείς ρε παιδιά

Λένε πως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ισχύει 100% στο ποδόσφαιρο, ειδικά τώρα που τα οικονομικά δεδομένα είναι “στενά” για τις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα και όχι μόνον. O Στέφανος Κούμπης γράφει για τους 10 "αγνοούμενους" της Super League.

Οι 10 "αγνοούμενοι" παίκτες της Super League: Που χαθήκατε εσείς ρε παιδιά

Ποδοσφαιριστές με τίτλους, διεθνείς, που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, που έγιναν πρωτοσέλιδα στον Τύπο – όχι μόνον μια φορά- χάθηκαν από το "οπτικό πεδίο" των φιλάθλων της χώρας μας, όχι επειδή είχαν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού (ευτυχώς), αλλά επειδή το καλοκαίρι που πέρασε δεν βρέθηκε ομάδα να τους "στεγάσει", με βασικότερο λόγο ότι θεωρήθηκαν ψηλά τα κασέ τους. Άλλοι έμειναν χωρίς ομάδα, περιμένοντας τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Κάποιοι έχουν ομάδα, αλλά ήταν και παραμένουν παροπλισμένοι, προσδοκώντας πως από τον Γενάρη και μετά θα επανέλθουν στη δράση, έστω και αν χρειαστεί να αλλάξουν φανέλα. Άλλοι πάλι επέλεξαν να ξενιτευτούν, για μισή σεζόν, προσδοκώντας σε αλλαγή δεδομένων, στο β' μισό της αγωνιστικής περιόδου.

Ας δούμε κάποια από "τα παιδιά που χάθηκαν" από την επικαιρότητα στην Ελλάδα και ίσως τους ξαναδούμε από τον επόμενο μήνα, αν όχι στο δικό μας πρωτάθλημα, κάπου αλλού. Και πάλι θα έχει ενδιαφέρον που θα καταλήξουν...

ΑΛΕΞ ΤΖΟΡΒΑΣ: Τερματοφύλακας, 32 ετών, 16 φορές διεθνής με παρουσία στο Μουντιάλ του 2010, νταμπλούχος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και με 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σεζόν που πέρασε με τη φανέλα του Απόλλωνα. Το καλοκαίρι δεν βρέθηκε ομάδα στην Ελλάδα να καλύψει τις απαιτήσεις του και πήρε τη μεγάλη απόφαση να γίνει από τους “Αποστόλους του ποδοσφαίρου” στις Ινδίες, για να πάρει μέρος στην προσπάθεια που γίνεται να αναπτυχθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε μεγάλη χώρα, που ταυτόχρονα είναι και μια τεράστια αγορά για το σπορ. Εντάχθηκε στην Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ με συμβόλαιο που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

ΓΚΑΕΤΑΝ ΜΠΟΝΓΚ: Αμυντικός (αριστερός μπακ) 26 ετών, 16 φορές διεθνής με την Εθνική του Καμερούν, εντάχθηκε πέρσι στον Ολυμπιακό προερχόμενος από την Βαλανσιέν. Την περασμένη σεζόν ξεπέρασε τις 20 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Λογίζονταν ως “μπακ απ” του Χολέμπας. Μόνον που όταν ο τελευταίος έφυγε για τη Ρόμα, ο Μπονγκ όχι μόνον δεν έγινε βασικός, αφού τη θέση καλύπτει ο Μασουακού, αλλά έχασε και το ρόλο της β' επιλογής, αφού γι αυτόν τον ρόλο αποκτήθηκε ο Γιαννούλης. Πιθανότατα θα αποχωρήσει από τους πρωταθλητές τον Γενάρη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγιναν συζητήσεις για να λυθεί το συμβόλαιό του. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί ελληνική ομάδα να καλύψει το συμβόλαιό του. Μάλλον θα ακούσουμε νέα γι αυτόν, σχετικά με τη μετακίνησή τους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι 10 "αγνοούμενοι" παίκτες της Super League: Που χαθήκατε εσείς ρε παιδιά

ΚΟΣΤΙΝ ΛΑΖΑΡ: Μέσος, 33 ετών, με παρελθόν στη Ραπίντ Βουκουρεστίου και στον ΠΑΟΚ από το 2011 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι 24 φορές διεθνής και μάλιστα ήταν μόνιμα στις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Ρουμανίας, την προηγούμενη σεζόν. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος. Ήθελε να συνεχίσει στην Ελλάδα, πλην όμως το κασέ του θεωρήθηκε υψηλό, όχι μόνον για τις “μεσαίες ομάδες” αλλά ακόμα και για τον ΠΑΟΚ, που δεν έκανε νέα συμφωνία μαζί του. Μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και “φιλοξενείται” στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον οποίο προπονείται για να μείνει σε καλή κατάσταση. Ο Ρουμάνος μέσος θεωρείται και είναι “πόθος” αρκετών ομάδων της Σούπερ Λιγκ, αλλά και πάλι το θέμα είναι ποια μπορεί να του πληρώσει συμβόλαιο για 6 μήνες + 1 ή 2 χρόνια.

ΠΕΛΕ: Μέσος, 27 ετών, που πέρσι τέτοια εποχή έγινε “μήλον της Έριδος” μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, για να καταλήξει τελικά στο Ρέντη, από τον Εργοτέλη, στον οποίο έπαιξε για μισή αγωνιστική περίοδο. Έπαιξε ελάχιστα πέρσι με τους πρωταθλητές και καθόλου στην τρέχουσα σεζόν. Θεωρείται βέβαιο πως θα αλλάξει στέγη. Έχει “βαρύ” βιογραφικό, αλλά και μια προφανή αδυναμία να στεριώσει για χρόνια σε κάποια ομάδα. Ο Πορτογάλος έχει επαγγελματική καριέρα στη Σαλγέιρος, τη Βιτόρια Γκιμαράες, την Ίντερ, την Πόρτο, τη Βαγιαδολίδ, την Εσκίσεχιρ, τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό. Περιμένουμε να μάθουμε τον επόμενο σταθμό του.

Οι 10 "αγνοούμενοι" παίκτες της Super League: Που χαθήκατε εσείς ρε παιδιά

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: Μέσος 35 ετών, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ του 2014, 114 φορές διεθνής. Από το 2002 που έφυγε από την Παναχαϊκή, η καριέρα του ήταν μόνον σε επίπεδο πρωταθλητισμού με σταθμούς την ΑΕΚ, την Μπενφίκα, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Τον Ιούνιο έληξε η συνεργασία του με τον “δικέφαλο του Βορρά”. Πήγε στη Βραζιλία ως βασικό στέλεχος της Εθνικής και όταν επέστρεψε δεν βρέθηκε ομάδα στην Ελλάδα να καλύψει το συμβόλαιο και τις φιλοδοξίες του. Έφυγε για την Ινδία, για να γίνει και αυτός από τους “Αποστόλους του ποδοσφαίρου”, που ανέλαβαν την διάδοση του σπορ στη χώρα. Αγωνίστηκε με τα χρώματα της Πούνε Σίτι, η συνεργασία του με την οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα πριν τις γιορτές και μένει να μάθουμε αν θα δούμε το όνομά του στο ρόστερ κάποιας ομάδας της Σούπερ Λιγκ ή του εξωτερικού για το β' μισό της σεζόν.

ΖΒΟΝΙΜΙΡ ΒΟΥΚΙΤΣ: Επιθετικός μέσος 35 ετών. Είναι ο ποδοσφαιριστής που στην περσινή του θητεία στον ΠΑΟΚ, υπέγραφε τις περισσότερες από τις αρκετές ανατροπές που έκανε σε σκορ ο “δικέφαλος του Βορρά”. Δεν έμεινε στη Θεσσαλονίκη μετά τον Ιούνιο και αποφάσισε να συνεχίσει στη Βέροια. Η μεταγραφή του έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ως τώρα ξέρουμε σε ποια ομάδα ανήκει αλλά δεν τον είδαμε στους αγώνες. Έχει μόλις μία συμμετοχή σαν αλλαγή. Αν θα συνεχίσει στη Βέροια, ή αν θα αλλάξει ομάδα τον Γενάρη, θα το ξέρουμε σύντομα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Μέχρι την Πέμπτη ανήκε στον Εργοτέλη, όπου είχε βρεθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Στα 23 του χρόνια, ο ακραίος επιθετικός, ψάχνει νέα επαγγελματική στέγη, καθώς θεωρείται μάλλον απίθανο να τον κρατήσουν στο Ρέντη. Πέρσι πήγε στον β΄ γύρο στον Πλατανιά, τον οποίο βοήθησε να μείνει στην κατηγορία. Στον Εργοτέλη χάθηκε, όπως και στην Άουγκσμπουργκ που είχε πάει στον α' γύρο της σεζόν 13-14.

ΒΑΛΜΙΡ ΜΠΕΡΙΣΑ: Επιθετικός 19 ετών, δανεικός στον Παναθηναϊκό από τη Ρόμα. Όταν έγινε η μεταγραφή του εμφανίστηκε με το χαρακτηρισμό του "νέου Ιμπραϊμοβιτς", όπως τον αποκαλούσαν στο ξεκίνημά του λόγω του σωματότυπου που έχει. Δεν κατάφερε να μείνει στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και εντάχθηκε στην Κ-20 με την οποία προπονείται τις περισσότερες φορές. Αγωνίστηκε με την επαγγελματική ομάδα στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα ερώτημα αν θα ακούσουμε νέα ή αν θα τον δούμε αγωνιζόμενο στον β' γύρο.

ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΛΒΟ: Μεσοεπιθετικός 29 ετών, που ανήκει στην SKODA Ξάνθη, αλλά είναι “παροπλισμένος” από την αρχή της σεζόν. Δεν βρίσκεται και στο καλύτερό του φεγγάρι, ως προς τις σχέσεις του με την ομάδα, η οποία μάλιστα εξέδωσε μόλις την Πέμπτη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “πωλείται μεν, αλλά έχει συγκεκριμένη τιμή”. Ο Ισπανός ήθελε από το καλοκαίρι ν' αλλάξει ομάδα, αλλά δεν βρέθηκε κοινός τόπος συνεννόησης με την Ξάνθη, της οποίας ήταν βασικότατο στέλεχος τη σεζόν 2013-14. Πιθανότατα θα έχουμε νέα του τον Γενάρη.

Οι 10 "αγνοούμενοι" παίκτες της Super League: Που χαθήκατε εσείς ρε παιδιά
INTIME SPORTS

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ: Μεσοεπιθετικός 24 ετών, 31 φορές διεθνής. Στην παρούσα φάση είναι ανενεργός αγωνιστικά, αλλά ξέρουμε πλέον πως θα τον δούμε από την 1η Ιανουαρίου και με ποια φανέλα... Τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε δανεικός από την Πάρμα στον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι αποχώρησε από τον “δικέφαλο” επέστρεψε στην ιταλική ομάδα, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Δεν βρήκε ομάδα να καλύψει τις απαιτήσεις του στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό και έμεινε “χωρίς στέγη” μετά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Τον Νοέμβρη συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Προπονείται με τη νέα (παλιά) του ομάδα και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από την 1/1/2015.

Είναι σίγουρο πως τους περισσότερους θα τους ξαναδούμε στα γήπεδα. Μένει να μάθουμε τις ομάδες που θα τους "στεγάσουν" και κατά πόσο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους από το ξεκίνημα του 2015 και μετά...

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Τα λαβράκια κι οι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ

Ιστορικές ΑΤΑΚΕΣ: Δεν λέγονται αυτά (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK