Οι 3 κόκκινες της ΑΕΚ σε 3 λεπτά βγήκαν από ονείρωξη του Μουρίνιο

Ο Πέτρος Μάνταλος θα έχανε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό αν δεν δεχόταν κόκκινη κόντρα στον Άρη. Τη δέχθηκε στην παράταση όπως κι οι Σιμόες-Νέλσον Ολιβέιρα που αποβλήθηκαν ακολούθως και τελικά χάνουν με χαρά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στο πρωτάθλημα...

Ο Πέτρος Μάνταλος της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020
Ο Πέτρος Μάνταλος της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 MOTIONTEAM

Ο 2ος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Άρη και ΑΕΚ είχε άκρως επεισοδιακό φινάλε. Το τέλος του 90λεπτου ήταν γεμάτο με γκολ, που τον οδήγησαν στην παράταση. Το τέλος της παράτασης ήταν γεμάτο κόκκινες κάρτες, που οδήγησαν στον... Ζοζέ Μουρίνιο. Μακρινή σύνδεση, όμως υπαρκτή, αφού οι παίκτες κι ο προπονητής της Ένωσης κατάφεραν κάτι που ονειρεύτηκε παλαιότερα ο Πορτογάλος, αλλά δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Με το σκορ στο 2-2 και την ΑΕΚ να έχει την πρόκριση στα χέρια της, ο Μάσιμο Καρέρα σκεφτόταν πλέον το επόμενο παιχνίδι στον θεσμό, τον τελικό. Εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε αντίπαλο, αλλά δεν είχε σημασία. Είτε ΠΑΟΚ είτε Ολυμπιακός, το πλάνο ήταν ίδιο: η διάσωση του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε συμπληρώσει κάρτες μαζί με εκείνη που δέχθηκε στο 4ο λεπτό της παράτασης και με αυτά τα δεδομένα, θα ήταν τιμωρημένος για τον τελικό. Κάτι τέτοιο δεν ήταν ανεκτό, κάτι τέτοιο θα άλλαζε.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έκανε φάουλ στον Μπρούνο Γκάμα στη γραμμή του πλαγίου, ωστόσο για να διασφαλίσει την κίτρινη κάρτα, κράτησε παρατεταμένα τη φανέλα του Πορτογάλου και απέτρεψε τη γρήγορη επανέναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής Μάριο Ντικς όντως 'κιτρίνησε' ξανά τον διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Αποστολή εξετελέσθη, αφού έχοντας δεχθεί πια κόκκινη κάρτα, η τιμωρία του θα πρέπει να είναι άμεση, βάσει κανονισμών. Το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ στη διοργάνωση είναι ο τελικός στα τέλη Ιουλίου. Το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ γενικά είναι ο αγώνας της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1. Μπορεί αμφότερα να είναι κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως για τον κανονισμό μετράει το πιο πρόσφατο και αυτό είναι του πρωταθλήματος. Γι' αυτό, εξάλλου, οι Σιμόες και Νέλσον Ολιβέιρα που δέχθηκαν κι αυτοί κόκκινη κάρτα στη συνέχεια (σίγουρα όχι εσκεμμένα, ίσως και άδικα στην περίπτωση του Πορτογάλου μέσου), θα απουσιάσουν από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, αλλά όχι του κυπέλλου.

Ο Μάνταλος θα λείψει από την αναμέτρηση της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως μόνο από εκεί. Το σχέδιο πέτυχε και κανείς δεν μπορεί να το ανατρέψει. Όχι όπως συνέβη προ μερικών ετών, με θύτη και ταυτόχρονα θύμα τον Μουρίνιο. Ήταν η φάση των ομίλων του Champions League 2010-2011 και η Ρεάλ αντιμετώπισε τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, σε αδιάφορο παιχνίδι. Ο τότε προπονητής των Ισπανών ζήτησε από τους Σέρχιο Ράμος και Τσάμπι Αλόνσο να αποβληθούν και αυτό ακριβώς συνέβη.

Ο Ράμος δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα του στο 33' για καθυστερήσεις και ο Αλόνσο στο 68'. Ακολούθως, ο Μουρίνιο κάλεσε τον Ισπανό μέσο κοντά για να του δώσει οδηγίες, καλύπτοντας με το χέρι το στόμα του, για να μην γίνει ορατό αυτό που του έλεγε. Στη συνέχεια, ο Special One έδωσε ένα χαρτάκι στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Γέρζι Ντούντεκ, με τον Πολωνό να το δίνει με τη σειρά του στον Ίκερ Κασίγιας. Ο βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ το διάβασε και φώναξε κοντά του τον Ράμος για να του μεταφέρει την οδηγία. Όλως τυχαίως, στο 87' ο Αλόνσο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις και αποβλήθηκε, ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων τον ακολούθησε ο Ράμος γιατί έκανε... ώρες να εκτελέσει ένα ελεύθερο, που πάντοτε τα εκτελούσε ο Κασίγιας. Η UEFA ενοχλήθηκε από αυτήν τη στάση των Μαδριλένων και τιμώρησε τον Μουρίνιο με δύο αγωνιστικές και 40.000 ευρώ πρόστιμο. Ο Αλόνσο με τον Ράμος πλήρωσαν 20.000 ευρώ πρόστιμο, ο Κασίγιας 10.000 ευρώ και ο Ντούντεκ 5.000 ευρώ. Παρ' όλα αυτά, Αλόνσο και Ράμος έχασαν μόνο το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των ομίλων κόντρα στην Οσέρ και έπαιξαν κανονικά στη φάση των 16 με τη Λιόν.

Η Ρεάλ και ο Ράμος δεν έμαθαν από το πάθημα και πέρυσι, σε μία αντίστοιχη περίπτωση επίσης κόντρα στον Άγιαξ, αποφάσισαν να κάνουν κάτι παρόμοιο και το πλήρωσαν με αποκλεισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK