Οι πατεράδες παικταράδες, οι γιοι;

Με αφορμή τους Έρλινγκ και Άλφι Χάλαντ που μονοπωλούν τα πρωτασέλιδα τις τελευταίες ημέρες ας δούμε περιπτώσεις που οι γιοι ακολούθησαν τα βήματα των πατεράδων τους στα γήπεδα.

Οι πατεράδες παικταράδες, οι γιοι;
EUROKINISSI

Η σχέση του Έρλινγκ Χάλαντ με τον πατέρα του Άλφι έχει γίνει ουκ ολίγες φορές πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σίτι είναι συνεχώς κοντά στο γιο του για να τον στηρίζει και να τον συμβουλεύει στην ήδη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο παίκτης του Γκουαρντιόλα, ο πατέρας του μέχρι και του μαγειρεύει λαζάνια που αποτελούν το... μυστικό της επιτυχίας του.

Και καθώς ο Χάλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η Equipe του δίνει απλόχερα το "10άρι" της που μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις το έχουν λάβει ποδοσφαιριστές, το Contra παρουσιάζει περιπτώσεις σχέσης πατέρα - γιου που ο δεύτερος επέλεξε να ακολουθήσει τα βήματα του πρεσβύτερου στο ποδόσφαιρο. Ο Νορβηγός δεν μπαίνει στη σχετική λίστα, αφού από νωρίς φάνηκε πως θα ξεπεράσει τον πατέρα του.

ΠΕΤΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΠΕΡ ΣΜΑΪΧΕΛ

Μία περίπτωση που ο γιος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα στο ζενίθ. Ο Πέτερ Σμάιχελ ήταν επιτυχημένος τερματοφύλακας στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές του '90. Οι εμφανίσεις του με την Μπρόντμπι τον έφεραν στην Γιουνάιτεντ. Στα εννέα χρόνια που έμεινε εκεί αποτέλεσε μέλος της χρυσής ομάδας του Φέργκιουσον, αλλά και της μέχρι τότε μεγαλύτερης έκπληξης όλων των εποχών, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Euro 1992 από την εθνική Δανίας.

Ο Κάσπερ έχει πετύχει κι αυτός. Από τη θέση του τερματοφύλακα έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση της Premier League με την Λέστερ. Στις "Αλεπούδες" έπαιξε για 11 χρόνια. Πλέον, στη δύση της καριέρας αγωνίζεται στη Νις.

ΓΙΟΧΑΝ ΚΑΙ ΖΟΡΝΤΙ ΚΡΟΪΦ

Ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ένας πραγματικός σταρ. Μεγαλούργησε με τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Ο γιος του Ζόρντι προσπάθησε και δεν τα κατάφερε. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και ελάχιστα στην πρώτη ομάδα. Γρήγορα σταμάτησε το ποδόσφαιρο και από το 2021 εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής στους ''μπλαουγκράνα''.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ, ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΣΙΜΕΟΝΕ

Τον Τσόλο Σιμεόνε οι νεότεροι τον έχουν στο μυαλό μας ως τον τύπο που ψάχνεται συνέχεια για καυγά στον πάγκο αλλά και ως τον άνθρωπο που προσπαθεί να ''καταστρέψει'' το ποδόσφαιρο του αντιπάλου, παίζοντας με 11 παίκτες πίσω στην άμυνα Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο ένας του γιος Τζιανλούκα, σήμερα αγωνίζεται στην Xerez Deportivo FC ως σέντερ φορ. Ο δεύτερος του γιος Τζιοβάνι εντυπωσιάζει στη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ ο τρίτος Τζουλιάνο βρίσκεται στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Φαίνεται πως υπάρχει ταλέντο στην οικογένεια Σιμεόνε και σίγουρα είναι σχετικά νωρίς για συγκρίσεις. Πάντως δεν είναι απίθανο οι γιοι να ''ξεπεράσουν'' τον μπαμπά.

ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΚΑΙ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΤΖ.

Τί να πει κανείς για τον Ριβάλντο; "Μάγος" με όλη τη σημασία της λέξης που μεγαλούργησε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του '00 με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ντεπορτίβο, Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Κάτοχος της Χρυσής Μπάλας το 1999 και μέλος της εθνικής Βραζιλίας.

Ο γιος του Ριβαλντίνιο ασχολήθηκε επίσης με το ποδόσφαιρο. Βέβαια, δεν φαίνεται πως πήγε τόσο καλά αυτό, καθώς ουδέποτε έφτασε στο επίπεδο να πρωταγωνιστήσει. Σήμερα, αγωνίζεται στην ρουμάνικη Κραϊόβα.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΙΝΤΑΝ

Για πολλούςο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο GOAT, άρα ο "ανταγωνισμός" δύσκολος. Πρωταγωνιστής σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε ο ''Ζιζού'' κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα. Σε Μπορντό, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και εθνική Γαλλίας.

Ο Ζιντάν έχει τέσσερα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου. Από αυτά ο γιος του Λούκα Ζινταν αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στην Εϊμπάρ και ο Τεό Ζιντάν στην Καστίγια. Ο μικρός του γιος Ελιάζ βρίσκεται στα μικρότερα τμήματα της Ρεάλ Μαδρίτης στα 16 του και ο μεγάλος του Έντσο έχει αποστασιοποιηθεί από το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Παίκτες με το επίπεδο και την προσωπικότητα του Γάλλου δύσκολα βγαίνουν γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού.

ΜΑΛΝΤΙΝΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ

Η σημαία της Μίλαν. Είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών με σπουδαία επιτεύματα στους "ροσονέρι". Ο ένας του γιος, Ντανιέλ Μαλντίνι είναι μέσος μόλις 20 ετών και ανήκει στην Μίλαν και αγωνίζεται ως δανεικός στην Σπέτσια. Ο μεγάλος του γιος, Κρίσταλ είναι 26 ετών και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας με τη φανέλα της Λέτσο. Δύσκολο να φτάσουν το επίπεδο του μπαμπά τους γιατί ο Πάολο Μαλντίνι ήταν κάτι παραπάνω από μια τεράστια προσωπικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ίλισιτς βρήκε ομάδα στο σπίτι του για να "καταπιεί" την κατάθλιψη

Ο Ζλάταν και Μπερλουσκόνι ξανά μαζί

Ο Χάλαντ δεν πήγε στην Έβερτον γιατί τα "ζαχαρωτά" έκαναν... τσιγκουνιές

News 24/7

24MEDIA NETWORK