Ολλανδία: Δεν ξανάγινε αυτό που έφτιαξαν στην Eredivisie οι Παυλίδης - Δουβίκας

Ο Παυλίδης έφτασε τα 10 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και δημιούργησε μία ιδιαίτερα ευχάριστη συνθήκη για την Ελλάδα.

AZ's Vangelis Pavlidis celebrates after scoring his side's second goal during the Conference League, round of 16, second leg soccer match between AZ Alkmaar and Bodo Glimt at the AFAS stadium in Alkmaar, Netherlands, Thursday, March 17, 2022. (AP Photo/Peter Dejong)
Ο Βαγγέλης Παυλίδης AP PHOTO/PETER DEJONG

Το ολλανδικό πρωτάθλημα τον πάει τον Έλληνα επιθετικό. Του ταιριάζει και φαίνεται. Δείτε τι έχει συμβεί φέτος στην πρώτη Eredivisie: Πρώτος σκόρερ ο Τάσος Δουβίκας, δεύτερος ο Βαγγέλης Παυλίδης. Οι δύο γαλανόλευκοι φορ έχουν κάνει το 1-2 στο σχετικό πίνακα του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο Δουβίκας της Ουτρέχτης έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 11, ενώ ο εμπειρότερος στη χώρα της τουλίπας, Παυλίδης έφτασε κόντρα στην Εξέλσιορ τα 10. Ο δεύτερος, μάλιστα, επειδή είχε πρόβλημα τραυματισμού στα μέσα του πρώτου μισού της σεζόν έχασε κάποια ματς και τα 10 γκολ έχουν έρθει σε 13 αγώνες, ενώ του "Δούβι" είναι στα 18 παιχνίδια.

Στα γενικά στατιστικά, δηλαδή σε όλες τις διοργανώσεις ο πρώην επιθετικός του Βόλου είναι στα 12 γκολ - 2 ασίστ σε 21 συμμετοχές, ενώ ο Παυλίδης που έχει παίξει και στην Ευρώπη με την Άλκμααρ έχει 16 γκολ - 9 ασίστ σε 22 αναμετρήσεις που έχει συμμετάσχει.

Στο μεταξύ τους ματς οι Παυλίδης - Δουβίκας έγραψαν ιστορία καθώς σκόραραν τρεις φορές ο καθένας σ' ένα τρελό ματς που τελείωσε ισόπαλο 5-5.

Θυμίζουμε πως τη σεζόν 20/21 ο Γιώργος Γιακουμάκης τα... έσπασε στην Ολλανδία ως ποδοσφαιριστής της Φένλο. Τότε, ο Κρητικός φορ είχε κάνει σε 33 παιχνίδια 29 γκολ και 2 ασίστ. Στατιστικά που του έδωσαν τη μεταγραφή στην Σέλτικ, ενώ Φλεβάρη του '23 ο "Γιακούμ" άφησε την Ευρώπη και θα παίξει μπάλα στο MLS για την Ατλάντα.

Διαβάστε περισσότερα

Γκρίλις: Έτοιμος να ολοκληρώσει το κορυφαίο deal Βρετανού ποδοσφαιριστή

Πεπ: Ομαδάρα περιμένει τις εξελίξεις με Σίτι και κάνει κίνηση - ματ

Ρεάλ: Ο Ζιντάν θέλει να επιστρέψει υπό έναν όρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK