Ολλανδία: Γιατί φορούν πορτοκαλί ενώ το χρώμα δεν υπάρχει στη σημαία τους

Με τα πορτοκαλί, παρόλο που δεν υπάρχει ως χρώμα στη σημαία τους, αγωνίζονται οι Ολλανδοί και μπορείτε να διαβάσετε γιατί.

Netherlands players pose for a team photo prior the World Cup group A soccer match between Netherlands and Ecuador, at the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, Friday, Nov. 25, 2022. (AP Photo/Martin Meissner)
η εθνική Ολλανδίας πριν από την αναμέτρηση με το Εκουαδόρ AP

Η παραδόση λέει ότι τόσο οι εθνικές ομάδες όσο και οι σύλλογοι, φορούν πάντα τα χρώματα της σημαίας τους είτε τα χρώματα του σήματος του συλλόγου.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως με την εθνική Ολλανδίας, αφού τα χρώματα της σημαίας της είναι το μπλε, το άσπρο και το κόκκινο ενώ η επίσημη εμφάνιση της ομάδας έχει χρώμα πορτοκαλί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τους Ολλανδούς, το επίσημο χρώμα της χώρας είναι το πορτοκαλί, προς τιμήν του οίκου της Βασιλικής Οικογένειας Orange Nassau, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ολλανδικού κράτους.

Από εκεί έχει προκύψει και το γνωστό στο ευρύ κοινό "Οράνιε", προσωνύμιο που χρησιμοποιέιται για την ποδοσφαιρική ομάδα των Ολλανδών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ρεάλ: Η κρίση της Γιουβέντους άνοιξε την όρεξη του Πέρεθ για "ληστεία" αντί-Μπενζέμα

Ο Αγκουέρο κατατρόμαξε όταν ο Κανέλο του έστειλε φωνητικό στο WhatsApp

Μουντιάλ 2022: Ο Φαν Χάαλ έστειλε σπίτι του δημοσιογράφο μετά από ερώτηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK