Όσκαρ, ο τελευταίος των Μοϊκανών στην Κίνα έχει βάλει στην τράπεζα αδιανόητο ποσό

Ο Όσκαρ στην καλύτερή του φάση και σε ηλικία που δεν ταίριαζε με μεταγραφή στην Κίνα θυσίασε την ευρωπαϊκή του καριέρα για να μην χρειαστεί να δουλέψει κανείς στην οικογένειά του.

FILE - In this Feb. 3, 2016 file photo, Chelsea's Oscar sits on the pitch during the English Premier League soccer match between Watford and Chelsea at the Vicarage Road stadium in London. The governing body of Chinese soccer plans a series of measures in response to what is termed "irrational" spending by clubs on transfer fees and player salaries, amid concerns that foreign stars are crowding out local talent and harming the country's goal of becoming a global force in the sport. Shanghai Shenhua said it paid an $11 million transfer fee to Argentina's Boca Juniors for Teves. Oscar was purchased from Chelsea, and Brazilians Hulk, Ramires, Alex Teixeira and Paulinho, Colombian striker Jackson Martinez and Argentine forward Ezequiel Lavezzi also joined the league. (AP Photo/Frank Augstein, File)
Ο Όσκαρ με τη φανέλα της Τσέλσι AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Την περίοδο που στο κινεζικό ποδόσφαιρο αποφάσισαν να τρελάνουν τον κόσμο με πανάκριβες μεταγραφές και μυθικά συμβόλαια ένας από τους πρώτους σταρ της Ευρώπης που πήρε το αεροπλάνο με προορισμό την Σαγκάη ήταν ο Βραζιλιάνος Όσκαρ.

Ιανουάριο του '17 οι Κινέζοι πλήρωσαν 60.000.000 ευρώ στην Τσέλσι και τον απέκτησαν. Το παράδοξο, όμως, στην όλη ιστορία είναι πως 32χρονος σήμερα μέσος συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα του στην Κίνα παρά το γεγονός πως η φούσκα έχει σκάσει καιρό τώρα...

Κοντά 6,5 χρόνια ο Όσκαρ είναι παίκτης της SH SIPG και αρχηγός της ομάδας φυσικά με τρεις τίτλους στην πλάτη του. Τα χρόνια αυτά ουκ ολίγες φορές το όνομα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή γράφτηκε στα ρεπορτάζ ευρωπαϊκών ομάδων για επιστροφή στην Γηραιά Ήπειρο κάτι βέβαια που δεν συνέβη.

Οικονομικά, πάντως, και για το καλό της οικογένειάς του όπως έχει δηλώσει ο ίδιος η θυσία μιας μεγαλύτερης καριέρας στο κορυφαίο επίπεδο άξιζε τον κόσμο. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το givemesport.com ο Όσκαρ επί 5,5 χρόνια αμοιβόταν με 400.000 λίρες την εβδομάδα, δηλαδή κάπου 465.330 ευρώ. Στο σύνολο μόνο από τις πληρωμές ο Βραζιλιάνος έχει βάλει στην τράπεζα 134.000.000 λίρες ποσό που σε ευρώ μεταφράζεται ως εξής: 155.890.000!

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα πάντα με το προαναφερθέν Μέσο, είναι τέσσερις φορές πάνω από αυτά που θα έβγαζε εάν έμενε στην Ευρώπη. Το σχέδιό του να εξασφαλίσει την οικογένειά του πέτυχε πάντως...

Για την ιστορία το συμβόλαιό του με τους Κινέζους εκπνέει τον Νοέμβριο του 2024 και ήδη κάποια ρεπορτάζ τον θέλουν να επιστρέφει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Φλαμένγκο, κάτι που έχει γραφτεί για να γίνει και δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με τα κατορθώματα του Όσκαρ στο κινεζικό πρωτάθλημα τα νούμερα που έχουν γραφτεί είναι 208 συμμετοχές, 61 γκολ και 110 ασίστ. Στην Τσέλσι ο 32χρονος Βραζιλιάνος είχε παίξει 203 ματς με 38 γκολ και 37 ασίστ, δύο πρωτάθλημα, ένα Europa League κι ένα League Cup.

Διαβάστε περισσότερα

Ο παίκτης-βράχος του Αλόνσο, η παρεξήγηση με τη ρήτρα αποδέσμευσης και η Λίβερπουλ

Η Φενερμπαχτσέ έπεισε τον παίκτη, ετοιμάζει το "μπαμ" αλλά η Μίλαν συνεχίζει να ζητάει 10 εκατ. ευρώ

Πού έχει χαθεί ο Γιουσουφά Μουκοκό το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK