Παρί: 2-7-2 με Ντοναρούμα παγκότερμα; Αυτά έλεγε κάποτε ο υποψήφιος προπονητής

Ο Τιάγκο Μότα όταν προπονούσε την Κ19 της Παρί μίλησε για το επαναστατικό 2-7-2 και τώρα παίζει για πρώτος στο Παρίσι.

PSG's goalkeeper Gianluigi Donnarumma waves before the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Troyes at the Parc des Princes in Paris, France, Saturday, Oct. 29, 2022. (AP Photo/Francois Mori)
Ο Ντοναρούμα AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στον διεθνή Τύπο μία φήμη που αφορά τον πρώην προπονητή της Κ19 της Παρί και τον παρουσιάζει μεταξύ των διεκδικητών της καρέκλας του Κριστόφ Γκαλτιέ. Ο νυν κόουτς Μπολόνια, μάλιστα, αρνήθηκε να μιλήσει σχετικά σημειώνοντας πως είναι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Το γεγονός πως ο Μότα συνδέθηκε με την Παρί δεν γινόταν να μην μας θυμίσει την εποχή που ηγούταν στο προαναφερθέν τμήμα της παριζιάνικης ακαδημίας. Ήταν τότε που ο 40χρονος Ιταλοβραζιλιάνος μίλησε για την επανάσταση που ήθελε να φέρει στο ποδόσφαιρο, παίζοντας το περίφημο 2-7-2 που στη μετέπειτα πορεία του ως τεχνικός πρώτης ομάδας δεν ακολούθησε.

Κι αν ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έμενε πιστός στο όραμά του και η Παρί πράγματι του έδινε τη θέση πώς θα ήταν τα πράγματα στο γήπεδο; Ο Ντοναρούμα θα έπαιζε στα χαφ. Θα ήταν κάτι σαν το... παγκότερμα που έλεγαν οι παλιότεροι στις αλάνες. Ο κίπερ, δηλαδή, θα είχε άμεση εμπλοκή με τους μέσους.

Η χαρακτηριστικά ατάκα του Τιάγκο Μότα για το σκεπτικό του στην Gazzetta dello Sport ήταν η εξής: "Για μένα ο επιθετικός είναι ο πρώτος αμυντικός και ο τερματοφύλακας ο πρώτος επιθετικός". Βέβαια, όπως αναφέραμε παραπάνω ο κόουτς Μότα δεν ακολούθησε τη συνταγή και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί το 4-2-3-1.

Διαβάστε περισσότερα

Τσέλσι: Τρομακτικό πρωτοσέλιδο για τον Πότερ που δείχνει την αρρώστια στο άθλημα

Λίβερπουλ: Γκβάρντιολ; Άλλος είναι ο αριστεροπόδαρος στόπερ που θέλει ο Κλοπ

Ντόρτμουντ: Κόλπο - γκρόσο με δύο μεταγραφάρες εντελώς free

News 24/7

24MEDIA NETWORK