1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους

Η εκπληκτική εμφάνιση του Ορέστη Καρνέζη "πάγωσε" το Τορίνο, με την Ουντινέζε να επικρατεί 1-0 της Γιουβέντους στην 1η αγωνιστική της Serie A.

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
INTIME SPORTS

Άκυρη εκκίνηση για τη Γιουβέντους, η οποία γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Ουντινέζε με 1-0 χάρη στις επεμβάσεις του Ορέστη Καρνέζη και στο γκολ του Σιρίλ Τερό στην 1η αγωνιστική της Serie A. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης, αφού κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε ένα μονόπλευρο παιχνίδι, όπου οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, στο 78ο λεπτό. Μέχρι εκείνο το σημείο, ρόλο στην αναμέτρηση είχε μόνο η αμυντική λειτουργία και ο Καρνέζης, ο οποίος σταματούσε ό,τι κινούνταν κοντά στον χώρο ευθύνης του.

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Μάντζουκιτς-Γιουβέντους-Ουντινέζε

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προτίμησε τον Κινγκσλέ Κομάν στην επίθεση αντί του Πάουλο Ντιμπάλα, με τον Μάριο Μάντζουκιτς ακλόνητο στο βασικό σχήμα. Ο νεαρός Γάλλος είχε ευκαιρίες, όπως και ο Ρομπέρτο Περέιρα που αγωνίστηκε πιο πίσω από το συνηθισμένο (πέρυσι είχε ρόλο τρεκουαρτίστα). Το 1ο μέρος έληξε με 11 σουτ των γηπεδούχων και μόλις ένα της Ουντινέζε, ενώ το 2ο μέρος άρχισε με την ίδια εικόνα. Στο 53ο λεπτό, ο Στέφανο Κολαντουόνο έριξε στη μάχη τον Παναγιώτη Κονέ αντί του πιο αμυντικογενή Εμανουέλ Αζιεμάνγκ Μπαντού, ενώ λίγο αργότερα ο Αλέγκρι απάντησε με τον Ντιμπάλα. Καμία μεταβολή στην εικόνα, μέχρι ο Τερό να εκμεταλλευτεί την κακή αμυντική λειτουργία της "γηραιάς κυρίας" και να ανοίξει το σκορ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και πλέον η Γιουβέντους κυνηγά το κατόρθωμα της Σαμπντόρια από το 1991, ως η τελευταία ομάδα που ηττήθηκε στην πρεμιέρα και κατέκτησε στο τέλος το σκουντέτο.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ (81' Ίσλα), Περέιρα (78' Γιορέντε), Παντοΐν, Πογκμπά, Εβρά, Μάντζουκιτς, Κομάν (66' Ντιμπάλα)

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Ερτό, Ντανίλο, Πίρις, Εντενίλσον, Αζιεμάνγκ Μπαντού (53' Κονέ), Ιτούρα, Φερνάντες, Αντνάν (82' Γουιντμέρ), Τερό, Ντι Νατάλε (66' Σαπάτα)

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Φιορεντίνα

Η εποχή Σίνισα Μιχάιλοβιτς στη Μίλαν άρχισε όπως έκλεισε η εποχή Φίλιπο Ιντζάγκι, με αποτυχία. Η Φιορεντίνα επικράτησε με 2-0 στο "Αρτέμιο Φράνκι" απέναντι στον πρώην προπονητή της, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Την ώρα που ο Μάριο Μπαλοτέλι πόσταρε στο facebook την επιστροφή του στους "ροσονέρι", Λουίζ Αντριάνο και Κάρλο Μπάκα απάρτιζαν τη γραμμή κρούση των φιλοξενουμένων, με τον Κεϊσούκε Χόντα από πίσω τους. Κανείς εκ των τριών δεν προκάλεσε ουσιαστικό ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, κάτι που συνέβη δύο φορές με την άμυνα της Μίλαν σε αντεπιθέσεις των "βιόλα", για να διώξει ο Ντιέγκο Λόπεθ. Το γκολ δεν αποτράπηκε, όμως, όταν ο Ροντρίγκο Έλι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 37' για φάουλ εκτός περιοχής και από την εκτέλεση, ο Μάρκος Αλόνσο σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο.

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Μίλαν

Οι Τοσκανοί είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και το πέναλτι που κέρδισαν στο 56' αποτέλεσε το "κερασάκι" στην τούρτα. Ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς έκανε το 2-0 και απέναντι σε μία Μίλαν που δεν μπορούσε να συνδυαστεί (ο Χόντα, μάλιστα, είχε αντικατασταθεί για τον Κριστιάν Σαπάτα στην αποβολή) και να απειλήσει, η νίκη ήταν θέμα χρόνου. Ο Μάριο Σουάρεθ έκανε ντεμπούτο για τους γηπεδούχους, ο Αντόνιο Νοτσερίνο επέστρεψε για τους φιλοξενούμενους και το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Φιορεντίνα (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Ρονκάγλια (59' Αστόρι), Αλόνσο, Βαλέρο, Μπάντελι, Ζιλμπέρτο, Ίλιτσιτς (67' Σουάρεθ), Μπερναρντέσκι (81' Φερνάντες), Κάλινιτς

Μίλαν (4-3-1-2): Λόπεθ, Ντε Σίλιο, Έλι, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Μπερτολάτσι (70' Νοτσερίνο), Ντε Γιονγκ, Μποναβεντούρα, Χόντα (39' Σαπάτα), Μπάκα (78' Τσέρτσι), Αντριάνο

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Γιόβετιτς-Ίντερ

Ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Στέβαν Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις συνόδευσε με τον καλύτερο τρόπο το ντεμπούτο του στα χρώματα της Ίντερ, αφού της έδωσε τη νίκη με 1-0 επί της Αταλάντα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα". Οι "νερατζούρι" δυσκολεύτηκαν απέναντι στους φιλοξενούμενους, παρότι δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί νωρίτερα. Η νέα σεζόν τους βρήκε με αρκετές αλλαγές στον αγωνιστκό χώρο, όπως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ζοάο Μιράντα και Τζέισον Μουρίγιο, ο Ζοφρέ Κοντογκμπιά αριστερά στην τριπλέτα του κέντρου και ο Μάουρο Ικάρντι με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Αργεντινός είχε μυικό πρόβλημα στην προθέρμανση, άρχισε το παιχνίδι, αλλά αντικαταστάθηκε στο 15', δίνοντας τη θέση του στον μετέπειτα σκόρερ. Αναγκαστική αλλαγή επιθετικού είχε και η Αταλάντα με τον Ερνάν Ντένις να δίνει τη θέση του στον Μαουρίσιο Πινίγια.

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Ίντερ

Το παιχνίδι, πάντως, "ζωντάνεψε" στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους, με μία καλή ευκαιρία εκατέρωθεν. Στην ανάπαυλα, ο 18χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, Ασάν Νιουκουρί, έμεινε στον πάγκο για την Ίντερ και τη θέση του πήρε ο Ερνάνες, δίνοντας ώθηση στους γηπεδούχους. Κοντογκμπιά και Μαρσέλο Μπρόζοβιτς άρχισαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους, ενώ από τα πολλά σφυρίγματα του διαιτητή, έπεσε θύμα ο Κάρλος Καρμόνα που δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 71'. Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μέτρα και στις καθυστερήσεις βρήκαν το "λυτρωτικό" τέρμα του Γιόβετιτς.

Ίντερ (4-3-1-2): Χαντάνοβιτς, Σαντόν, Μιράντα, Μουρίγιο, Ζεζούς, Μέδελ, Νιουκουρί (46' Ερνάνες), Κοντογκμπιά, Μπρόζοβιτς (85' Μανάι), Παλάσιο, Ικάρντι (15' Γιόβετιτς)

Αταλάντα (4-3-3): Σπορτιέλο, Μαζιέλο, Στεντάρντο, Κερουμπίν, Ντραμέ, Καρμόνα, Ντε Ρουν, Κούρτιτς, Μοράλες (64' Ντ' Αλεσάντρο), Ντένις (24' Πινίγια), Γκόμες (78' Μιλιάτσιο)

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Νάπολι-Σασουόλο-Φλόρο Φλόρες

Με το... αριστερό άρχισε η Νάπολι τη φετινή σεζόν, μαζί και ο νέος προπονητής της, ο Μαουρίτζιο Σάρι. Οι Ναπολιτάνι είχαν κάκιστη απόδοση στο "Τσιτά ντελ Τρικολόρε" και ηττήθηκαν με 2-1 από την εξαιρετική Σασουόλο που πήρε δίκαια το "τρίποντο". Τίποτα δεν προϊδέαζε γι' αυτήν την κατάληξη στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, που ήταν μονότονα υπέρ των φιλοξενουμένων. Μόλις στο 3ο λεπτό, μάλιστα, ο Μάρεκ Χάμσικ σημείωσε το πρώτο γκολ των "παρτενοπέι" στη σεζόν, δείχνοντας τον δρόμο για μία νέα, καλύτερη από την περσινή χρονιά.

1η αγ.: Καρνέζης, Ουντινέζε σόκαραν τη Γιουβέντους
Σασουόλο

Όταν πέρασε το εκρηκτικό 20λεπτο και οι γηπεδούχοι πάτησαν στα πόδια τους, ήρθε η ανατροπή. Ο Αντόνιο Φλόρο Φλόρες ισοφάρισε στο 32ο λεπτό, ο Πέπε Ρέινα αποσόβησε δύο φορές το γκολ του Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ, ωστόσο το 2-1 σημειώθηκε στο 2ο ημίχρονο. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση πρώτα του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και στη συνέχεια του Λορέντζο Ινσίνιε που εκνεύρισαν φανερά τους δύο φορ της Νάπολι (ο Αργεντινός, μάλιστα, πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια) και στο 84' ο Νικόλα Σανσόνε βρήκε το γκολ της νίκης και ολοκλήρωσε με αυτόν τον τρόπο την άσχημη βραδιά των "παρτενοπέι".

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο, Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Μισιρόλι, Μανιανέλι, Ντάνκαν, Μπεράρντι (63' Πολιτάνο), Ντεφρέλ (82' Φαλτσινέλι), Φλόρο Φλόρες (73' Σανσόνε)

Νάπολι (4-3-1-2): Ρέινα, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κίρικες, Χισάι, Λόπεθ, Βαλντιφιόρι, Χάμσικ, Ινσίνιε (73' Ελ Καντουρί), Ιγκουαΐν (63' Γκαμπιαντίνι), Μέρτενς (79' Καγεχόν)

Σε ρυθμούς twitter

# Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Γιουβέντους σε πρεμιέρα στην ιστορία της Serie A, εδώ και 87 χρόνια.

# Η πρώτη εμφάνιση του Παναγιώτη Ταχτσίδη με τη φανέλα της Τζένοα στην οποία ανήκει από το 2010 πραγματοποιήθηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού του Ντιέγκο Καπέλ που είχε περάσει αλλαγή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παλέρμο. Ο Έλληνας φορ μπήκε στο 69', αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το νικητήριο γκολ των "ροζανέρι" στις καθυστερήσεις (1-0).

# Το ντεμπούτο της Κάρπι στη Serie A δεν εξελίχθηκε όπως το όνειρεύονταν οι 70.000 κάτοικοι της πόλης. Μέσα στα πρώτα 37 λεπτά του αγώνα της Γένοβας με τη Σαμπντόρια, οι πρωταθλητές Serie B ήταν πέντε γκολ πίσω, για να συμμαζέψουν κάπως την κατάσταση στη συνέχεια (5-2).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

19:00 Βερόνα - Ρόμα 1-1

(61' Γιάνκοβιτς - 66' Φλορέντζι)

21:45 Λάτσιο - Μπολόνια 2-1

(17' Μπίγλια, 23' Κίσνα - 43' Μανκόζου)

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

19:00 Γιουβέντους - Ουντινέζε 0-1

(78' Τερό)

21:45 Έμπολι - Κιέβο 1-3

(7' Σαπονάρα - 55' Μετζιορίνι, 60' Μπίρσα, 63' Παλόσκι)

21:45 Φιορεντίνα - Μίλαν 2-0

(38' Αλόνσο, 56' πέν. Ίλιτσιτς)

21:45 Φροζινόνε - Τορίνο 1-2

(7' Σοντίμο - 59' Κουαλιαρέλα, 64' Μπαζέλι)

21:45 Ίντερ - Αταλάντα 1-0

(90+3' Γιόβετιτς)

21:45 Παλέρμο - Τζένοα 1-0

(90+1' Ελ Καουταρί)

21:45 Σαμπντόρια - Κάρπι 5-2

(14' πέν. Έντερ, 21', 31' Μουριέλ, 33' Έντερ, 37' Φερνάντο - 38' Λάτσαρι, 88' Μάτος)

21:45 Σασουόλο - Νάπολι 2-1

(32' Φλόρο Φλόρες, 84' Σανσόνε - 3' Χάμσικ)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Έμπολι (4-3-1-2): Σκορούπσκι, Τζαμπέλι, Μαρτινέλι, Μπάρμπα, Ρούι, Ζιελίνσκι, Ελ Χατζί (74' Ρονάλντο), Κρότσε (57' Σινιορέλι), Σαπονάρα, Πουτσιαρέλι, Μακαρόνε (63' Μεχεντλίτζε)

Κιέβο (4-4-2): Μπιτσάρι, Φρε, Γκαμπερίνι, Σέζαρ, Γκόμπι, Μπίρσα (88' Κατσιατόρε), Ραντοβάνοβιτς (43' Ριγκόνι), Χετεμάι, Κάστρο, Παλόσκι, Εμποκού (46' Μετζιορίνι)

Φροζινόνε (4-4-2): Λεάλι, Ρόζι (76' Τσιοφάνι), Ρούσο, Ντιακιτέ, Κριβέλο, Παγκανίνι, Γκόρι, Γκούχερ, Σοντίμο (68' Καρλίνι), Λόνγκο (84' Βέρντε), Ντιονίζι

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μακσίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Μπενάσι (79' Ακουά), Γκάτσι, Μπαζέλι (86' Βίβες), Αβελάρ, Λόπες (61' Μαρτίνες), Κουαλιαρέλα

Παλέρμο (3-5-2): Σορεντίνο, Βιτιέλο, Γκονάλες, Ελ Καουταρί, Ρισπόλι, Ριγκόνι (73' Χίλιεμαρκ), Γιάγιαλο, Τσότσεβ (33' Τραϊκόβσκι), Λαζάαρ (87' Νταπρελά), Κουαϊσόν, Βάσκες

Τζένοα (3-4-1-2): Λαμάνα, Ντε Μαϊό, Μπουρδίσο, Μαρκέζε, Σισοκό, Κόστα (83' Πανίκο), Κούτσκα, Λασάλτ, Ντσαμ, Λάζοβιτς (52' Καπέλ, 69' Ταχτσίδης), Πάντεβ

Σαμπντόρια (4-3-1-2): Βιβιάνο, Κασάνι, Σιλβέστρε, Κόντα, Ρετζίνι, Ιβάν, Φερνάντο, Μπαρέτο, Σοριάνο (83' Βσόλεκ), Μουριέλ (75' Κασάνο), Έντερ

Κάρπι (4-4-1-1): Μπέρκιτς, Λετίτζια (70' Γουάλας), Σπόλι, Μπούμπνιτς, Γκαλιόλο (60' Ντι Γκαούντιο), Μάτος, Πόρκαρι, Μαρόνε, Σίλβα, Λάτσαρι, Λαζάνια (56' Βίλτσεκ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK