Σκάνδαλο: Το Καμερούν απέκλεισε 21 παίκτες από την Κ17, γιατί ήταν μεγαλύτεροι

Ο προβληματισμένος Ετό ψάχνει τρόπο να λύσει το μέγα πρόβλημα που προέκυψε με τις επιλογές στην Κ17 του Καμερούν.

FILE - Soccer player Samuel Eto'o watches warmups before an International Champions Cup soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid, Friday, July 26, 2019, in East Rutherford, N.J. Atletico Madrid won 7-3. It was a surprise when Samuel Eto'o announced he was standing as a candidate to be president of the Cameroon soccer federation. And even more of a shock when he won last December. The former Barcelona and Inter Milan striker has now set himself the task of fixing his country's broken domestic soccer structure. (AP Photo/Steve Luciano, File)
Ο Σαμουέλ Ετό AP PHOTO/STEVE LUCIANO

Τρέχει και δεν φτάνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό αφού το ποδόσφαιρο της χώρας του ταλανίζεται από νέο σκάνδαλο. Το φιάσκο αυτό αναδεικνύουν όλα τα μεγάλα Μέσα του εξωτερικού.

Τι έχει συμβεί; 21 ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν τη Κ17 της χωράς έχουν αποκλειστεί διότι δήλωσαν ψεύτικα στοιχεία για την ηλικία τους! Οι αθλητές ήταν μεγαλύτεροι από τα όρια που προβλέπονται για το συγκεκριμένο γκρουπ.

Η ιστορία αυτή είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από τα MRI τεστ που έκαναν οι παίκτες και αποδείχθηκε η απάτη στην οποία υπέπεσαν. Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο του Καμερούν γίνεται πρώτο θέμα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το 2019 η Γουινέα είχε αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ17 επειδή δύο ποδοσφαιριστές είχαν δηλώσει διαφορετική από την κανονική τους ηλικία. Και το 1989 η Νιγηρία είχε κυρώσεις γιατί η ολυμπιακή ομάδα του 1988 είχε τρεις παίκτες που κρίθηκαν ένοχοι για ψευδή στοιχεία.

Να θυμίσουμε πως το Δεκέμβριο '21 ο Ετό ανέλαβε πρόεδρος της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε πως θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τη διαφθορά όσον αφορά στις ψεύτικες ηλικίες των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο μόνος του είναι ο Χάλαντ στην εθνική Νορβηγίας; Μάλλον όχι και τόσο

Τα έξι σούπερ ταλέντα που πρέπει να δεις το 2023

Σάλος με τον πρόεδρο του UFC Ντάνα Γουάιτ να χτυπάει τη σύζυγό του

News 24/7

24MEDIA NETWORK