Τα 6+1 συμβόλαια που βαραίνουν την ΑΕΚ

Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ έχουν πολλή δουλειά να κάνουν στη φορτωμένη με περιττά συμβόλαια ΑΕΚ.

Ο Νασίμ Χνιντ είναι από τους ποδοσφαιριστές που η ΑΕΚ θα ήθελε πολύ να ξεφορτωθεί
Ο Νασίμ Χνιντ είναι από τους ποδοσφαιριστές που η ΑΕΚ θα ήθελε πολύ να ξεφορτωθεί EUROKINISSI SPORTS

Η απαρίθμηση των μεταγραφών που θα (επιχειρήσει να κάνει) η ΑΕΚ μέσα στο καλοκαίρι έγινε από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στην προ ημερών εθιμοτυπική συνάντησή του με τους ρεπόρτερ. Σ' αυτήν που είπε τη σκληρή αλήθεια για την Ένωση και όχι μόνο. Αφού πρώτα ανήγγειλε τον Γιάννη Παπαδημητρίου ως απόλυτο κουμανταδόρο της σχεδίασης και υλοποίησης του πλάνου, μίλησε για έναν τερματοφύλακα, κατόπιν πήγε στην άμυνα κάνοντας λόγο για στόπερ και ακραία μπακ, εν συνεχεία αναφέρθηκε στον 'καλό' χαφ που πρέπει απαραιτήτως να έρθει, μίλησε για τον έξω αριστερά και κατέληξε φυσικά στον σέντερ φορ.

Για καθέναν εξ αυτών και όλους μαζί θ' απαιτηθούν χρήματα. Κάποια εκ των οποίων ανήκουν στον προϋπολογισμό των δαπανών για την νέα αγωνιστική περίοδο και κάποια άλλα, αρκετά, θα ήταν σοφό να εξοικονομηθούν από τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που είτε δεν υπολογίζονται είτε πρόκειται να κρατούν δευτερό-τριτο ρόλο, εφόσον συνεχίσουν. Δεν αναφερόμαστε σ' όσων τα συμβόλαια λήγουν στις 30/6, άρα φεύγουν όπως και να 'χει, αλλά σ' εκείνους που δεσμεύονται με συμβάσεις και προκαλούν, μικρό ή μεγαλύτερο, οικονομικό εγκλωβισμό στους επιτελείς του μεταγραφικού σχεδιασμού. Είναι περιπτώσεις που δεν διευκολύνουν, σε καμία περίπτωση, τις κινήσεις των 'κιτρινόμαυρων' στην αγορά και για τις οποίες θα πρέπει να δοθούν οριζόντιες λύσεις.

Νταβίντ Σιμάο

Ο Νταβίντ Σιμάο ανήκει ακόμη στην ΑΕΚ
Ο Νταβίντ Σιμάο ανήκει ακόμη στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η πιο βαρβάτη (και βάρβαρη ενδεχομένως) ανορθογραφία της προβληματικής εποχής Λυμπερόπουλου-Καρντόσο. Ποδοσφαιριστής που αδυνατεί να προσφέρει σε όποια συνθήκη κι αν βρεθεί, βολική ή περίπλοκη, έχει καταλήξει να στοιχειώνει τα όνειρα των επιτελαρχών της ΑΕΚ, διότι κουβαλά ένα συμβόλαιο σχεδόν μισού εκατομμυρίου, από το οποίο το 'κιτρινόμαυρο' κλαμπ δεν έχει καταφέρει ν' απαλλαγεί κόντρα στις διαδοχικές απόπειρες. Ούτε καν στη Μορεϊρένσε, κατά το β' μισό της σεζόν, κατάφερε να έχει σταθερή παρουσία ο Πορτογάλος χαφ, ο οποίος με την Ένωση ίσα που ξεπέρασε τα 350 λεπτά συμμετοχής σε 7 αναμετρήσεις. Τόσο κακός ήταν.

Εμάνουελ Ινσούα

Ο Εμανουέλ Ινσούα της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
Ο Εμανουέλ Ινσούα της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Άνθρακας ο θησαυρός. Όσο κι αν οι άνθρωποι της ΑΕΚ πάλεψαν να ρίξουν το κασέ του, καταφέρνοντας να τον υπογράψουν όταν ο ίδιος έβαλε κατά νου ότι δεν μπορεί να βρει τα υπερβολικά χρήματα που ζητούσε, θα έπρεπε να έχουν διακρίνει την αγωνιστική ανεπάρκειά του σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού προκειμένου να ψάξουν κάτι άλλο. Εκ των υστέρων τραβούσαν τα μαλλιά τους με τον Αργεντινό, ο οποίος σε 19 εμφανίσεις ήταν πιο ωφέλιμος για τον αντίπαλο παρά για το πλάνο είτε του Καρέρα είτε του Χιμένεθ. Τους είχε παραπλανήσει ξεκάθαρα, επειδή στον Παναθηναϊκό δεν είχε συναντήσει ποτέ ισότιμο ανταγωνισμό. Ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα φτάσει η στιγμή της αναθεώρησης. Όπως κι έγινε δηλαδή, με αποτέλεσμα να προχωρήσει άμεσα η λύση του δανεισμού στην Αλδοσίβι. Στην οποία έχει προλάβει να πάρει 7 κάρτες σε 9 παιχνίδια! Τουλάχιστον εκεί έχει δώσει 1 γκολ και 1 ασίστ.

Μιχάλης Μπακάκης

Ο Μιχάλης Μπακάκης σε αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ
Ο Μιχάλης Μπακάκης σε αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Είναι μια επταετής σχέση, σχεδόν 200 παιχνιδιών, που έχει φτάσει πια στα όριά της και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Θεωρητικά ο 30χρονος ακραίος αμυντικός, που όπου του ζητηθεί θα προσφέρει και αυτό το πιστώνεται εξ ολοκλήρου, θα ήταν σε θέση να πατήσει με τα δύο πόδια πάνω στο συμβόλαιο που λήγει σε δύο χρόνια και να μην κοιτά οτιδήποτε άλλο πιο πέρα από το συμφέρον του. Επειδή πάντως έχει δεθεί με την ΑΕΚ και δεν είναι ένας χαρακτήρας που θέλει να προκαλέσει αναστάτωση, ψάχνει και ο ίδιος πια τον πλέον εφικτό τρόπο για ν' αποφευχθούν στο φινάλε οι παρεξηγήσεις. Καλή καρδιά πάνω απ' όλα.

Μίλος Ντέλετιτς

Ο Μίλος Ντέλετιτς φορώντας τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ
Ο Μίλος Ντέλετιτς φορώντας τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, ερχόμενος το καλοκαίρι του 2019 ως ελεύθερος από την ΑΕΛ, είχε υπογράψει για τρία χρόνια. Άρα έχει απομείνει άλλο ένα στο εν ισχύ συμβόλαιό του με την Ένωση. Εκτός ομάδας από τον Γενάρη του 2020, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχει θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς, ανεξαρτήτως του προπονητή που (κάποια στιγμή) θα αναλάβει τα ηνία. Ούτως ή άλλως στις μόλις 9 συμμετοχές του με τα κιτρινόμαυρα και πέραν του γκολ στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να πείσει ότι θα ξεπεράσει το αγωνιστικό ταβάνι του, όντας ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Αστέρα ή στη Λαμία, αλλά όχι στην ΑΕΚ.

Νασίμ Χνιντ

Ο Νασίμ Χνιντ οφείλει να ωριμάσει
Ο Νασίμ Χνιντ οφείλει να ωριμάσει EUROKINISSI SPORTS

Ο Τυνήσιος στόπερ είναι από τα 'πεπόνια' που (δεν) ονομάτισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ακατέργαστος τακτικά και ανώριμος πνευματικά, του έλειψε η ικανότητα να ενταχθεί ομαλά στο κιτρινόμαυρο σύνολο και να προσφέρει κάτι περισσότερο από τον δυναμισμό του. Στα 14 ματς που επιλέχθηκε να αγωνιστεί δεν φάνηκε να ταιριάζει με κάποιον εκ των παρτενέρ του και μοιραία τέθηκε στο περιθώριο. Το γεγονός ότι το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 είναι ένα αγκάθι που ματώνει. Τουλάχιστον οι απολαβές του δεν είναι απαγορευτικές για να καλυφθούν από τρίτη ομάδα ή να βρεθεί μια φόρμουλα αποδέσμευσης.

Ιονούτς Νεντελτσεάρου

Ο Ρουμάνος στόπερ Ιονούτ Νεντελτσεάρου ψάχνει τον ακριβή ρόλο του στην οπισθοφυλακή της ΑΕΚ
Ο Ρουμάνος στόπερ Ιονούτ Νεντελτσεάρου ψάχνει τον ακριβή ρόλο του στην οπισθοφυλακή της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Δεν έπαιξε λίγο ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός, φτάνοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- τις 35 παρουσίες κατά την πρώτη σεζόν στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν θα 'λεγες ότι άξιζε τη μονιμότητα στην οπισθοφυλακή της ΑΕΚ. Έπαιζε γιατί δεν υπήρχαν εναλλακτικές. Αν και παίκτης με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την Ντιναμό Βουκουρεστίου και 13 φορές διεθνής, τού έλειπε εμφανώς η αυτοπεποίθηση και η σωστή σκέψη ακόμη και σε καταστάσεις που έμοιαζαν απλές. Είναι δεδομένο ότι ο (νέος) προπονητής δεν μπορεί να χτίσει γύρω του τη θωράκιση της ΑΕΚ και κατ' επέκταση απολύτως λογικό να εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο (δανεισμού, πώλησης).

Παναγιώτης Τσιντώντας ή Γιώργος Αθανασιάδης

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας και ο Γιώργος Αθανασιάδης σε προετοιμασία της ΑΕΚ
Ο Παναγιώτης Τσιντώτας και ο Γιώργος Αθανασιάδης σε προετοιμασία της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη μεταγραφή που θέλει να κάνει η ΑΕΚ είναι αυτή του βασικού τερματοφύλακα. Η προεργασία έχει γίνει από καιρό, αφού ούτε η αντικατάσταση του Τσιντώντα (29συμ.) από τον Αθανασιάδη (21συμ.) μεσούσης της σεζόν χάρισε την απαιτούμενη λύση στο πρόβλημα της υπεράσπισης των γκολπόστ. Κι ας είχε γλύκα η τελευταία γεύση. Το συμβόλαιο αμφοτερων ολοκληρώνεται μετά από 2 χρόνια. Να χωρέσουν όμως και οι δύο στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, από τη στιγμή που στο πρόγραμμα είναι άλλος να παίζει βασικός, είναι ένα σενάριο εξαιρετικά απίθανο. Στην ηλικία τους,, 27 ο ένας και ο 28 ο άλλος, δεν τους ενδιαφέρει πρωτίστως να κάθονται και να πληρώνονται το καλό μεροκάματο τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK