Όλη η πόλη βγήκε στο δρόμο για τον Vichai Srivaddhanaprabha

Η πορεία μνήμης για τον αδικοχαμένο Vichai Srivaddhanaprabha κατέληξε στο 'King Power Stadium', το δεύτερο σπίτι του. Ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Λέστερ μετά το χαμό του Ταϊλανδού.

Tributes from supporters are seen outside Leicester City Football Club after a helicopter crashed Saturday killing Leicester City's owner, Thai billionaire Vichai Srivaddhanaprabha, and four other people, in Leicester, England, Monday Oct. 29 2018. The helicopter crashed in flames in a car park next to the soccer club's stadium shortly after it took off from the pitch following a Premier League game on Saturday night. (AP Photo/Rui Vieira)
Tributes from supporters are seen outside Leicester City Football Club after a helicopter crashed Saturday killing Leicester City's owner, Thai billionaire Vichai Srivaddhanaprabha, and four other people, in Leicester, England, Monday Oct. 29 2018. The helicopter crashed in flames in a car park next to the soccer club's stadium shortly after it took off from the pitch following a Premier League game on Saturday night. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Το Σάββατο της 10ης Νοεμβρίου δεν ήταν άλλο ένα Σάββατο πριν από εντός έδρας αγώνα της Λέστερ. Οι φανς των 'αλεπούδων' δεν πήγαν για καφέ ή φαγητό στη διαδρομή για το γήπεδο. Δεν ξόδεψαν την ώρα τους προτού πάρουν τη θέση τους για τον αγώνα με την Μπέρνλι.

Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 'Jubilee' και ξεκίνησαν όλοι μαζί για το 'King Power Stadium'. Δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα με το ελικόπτερο, παρά την ηρωική πράξη του πιλότου, το οποίο οδήγησε στο θάνατο πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τον Ταϊλανδό δισεκατομμυριούχο Vichai Srivaddhanaprabha, η ατμόσφαιρα παραμένει βαριά και ψυχρή. Ένα μαύρο, πένθιμο πέπλο εξακολουθεί να καλύπτει τον ουρανό. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τα αίτια έχουν αρχίσει να διαρρέουν στο διαδίκτυο, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στις ζωές που χάθηκαν.

Με φωτογραφίες του ιδιοκτήτη και προέδρου ανά χείρας ή λουλούδια για να τα εναποθέσουν κατόπιν στο σημείο της συντριβής, μικροί και μεγάλοι φίλαθλοι της Λέστερ, χιλιάδες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, άρχισαν την πορεία μνήμης. Η αστυνομία της πόλης προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να κυλήσει απρόσκοπτα το τελετουργικό.

Παρόντες, ως εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών, ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Τζέιμς Μάντισον.

Η ιδέα ανήκε σε δύο ανήλικα αδέρφια που μέσα από το διαδίκτυο και τους ιδιωτικούς λογαριασμούς τους στα social κατάφεραν να την υλοποιήσουν. Της δόθηκε μάλιστα το όνομα '5.000-1 walk'. Όσες ακριβώς ήταν οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών πριν από την έναρξη της σεζόν για να κατακτήσει η Λέστερ το πρωτάθλημα του 2016. Ο Vichai Srivaddhanaprabha και το 'δημιούργημά' του είχαν διαψεύσει τους bookmakers.

"Εδώ για σας, κύριε πρόεδρε. Η Λέστερ σας αγαπά περισσότερο απ' όσο νομίζατε", ανέφερε το πανό που δημιουργήθηκε για την περίσταση.

Ο Ταϊλανδός όσο αστραπιαία εμφανίστηκε στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή της Αγγλίας, άλλο τόσο ξαφνικά έφυγε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK