Το ποδόσφαιρο θα παίζεται και χωρίς τερματοφύλακες σύμφωνα με τον "Special One"

Θα γνωρίσει άραγε η θέση των τερματοφυλάκων την τρίτη της εξελικτική μορφή; Ο Ζοσέ δείχνει βέβαιος.

FC Barcelona's goalkeeper Victor Valdes, right, clashes with Inter Milan's coach Jose Mourinho from Portugal celebrating at the end of the Champions League semifinal second leg soccer match between FC Barcelona and Inter Milan at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 28, 2010.  Inter lost the match 0-1, but went through to the final 3-2 on aggregate.  (AP Photo/David Ramos)
(AP Photo/David Ramos) ASSOCIATED PRESS

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φημίζεται για τις πολλές προβλέψεις που επιχειρεί ανά διαστήματα και μάλιστα λίγες φορές έχει λαθέψει. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον έκανε μία τολμηρή δήλωση και μόνο ο χρόνος θα δείξει να θα αποδειχθεί ξανά "προφήτης".

Ανά τα χρόνια η θέση του πορτιέρε έχει προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές. Αρχικά ο τερματοφύλακας προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε αποκρούσεις. Καμία συμμετοχή στο παιχνίδι. Αργότερα ξεκίνησαν ορισμένοι goalkeepers δειλά δειλά να απομακρύνονται από την εστία, να βοηθούν στην κυκλοφορία και συνολικά να αγωνίζονται περισσότερο με τα πόδια. Εκείνος που επί της ουσίας ολοκλήρωσε αυτές τις αλλαγές ήταν ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου.

Τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός προβλέπει πως έρχεται το επόμενο βήμα. Η επόμενη εξέλιξη της θέσης θα μπορούσε σύντομα να δει έναν παίκτη του γηπέδου να δανείζεται τον ρόλο του τερματοφύλακα προς το τέλος των αγώνων. Οι κανόνες θα επιτρέπουν να φοράει τη φανέλα του τερματοφύλακα, αλλά τα γάντια θα είναι προαιρετικά. Ο "Special One" υποθέτει ότι ένας κορυφαίος προπονητής θα κάνει σύντομα το βήμα να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακά του με έναν παίκτη του γηπέδου όταν κυνηγάει ένα παιχνίδι στις καθυστερήσεις.

Ο 61χρονος δήλωσε: "Γιατί παίζεις με έναν τερματοφύλακα, ακόμα κι αν είναι καλός με τα πόδια, σχεδόν στη μεσαία γραμμή, αφού μπορείς να το κάνεις αυτό με έναν κανονικό παίκτη; Μπορώ να δω αυτή την αντικατάσταση να γίνεται.

"Και ο προπονητής που θα το κάνει θα θεωρηθεί ιδιοφυΐα".

Πρότεινε μάλιστα να το δοκιμάσει και ο ίδιος, λέγοντας: "Θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο: "Να έχεις έναν επιπλέον παίκτη εκεί... όταν ο αντίπαλος είναι πολύ χαμηλά στο μπλοκ και απομένουν 10 λεπτά; Ας το δοκιμάσουμε - ναι!"

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σερ Άλεξ και η χρυσή σελίδα της Γιουνάιτεντ στο Disney Plus, 7ψήφιο το νούμερο της προσφοράς

Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ ζητούν τον Τζέραρντ για αντικαταστάτη του Κλοπ, επιλογή της καρδιάς ή του μυαλού;

News 24/7

24MEDIA NETWORK