Αυτό το είδος ποδοσφαίρου γνωρίζει δόξες την εποχή του κορονοϊού

Όσοι τηρούν ευλαβικά το #ΜένουμεΣπίτι, έμειναν μακριά από τον κορονοϊό και ήρθαν ξανά πιο κοντά με το Football Manager, τον εξομοιωτή ποδοσφαίρου που κανένας ιός δεν θα καταφέρει να νικήσει. Τουλάχιστον 90.000 χρήστες έπαιξαν ταυτόχρονα το βράδυ της Κυριακής.

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση των Σιάτλ Σάουντερς με την Κλουμπ Ντεπορτίβο Ολίμπια για το CONCACAF Champions League
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση των Σιάτλ Σάουντερς με την Κλουμπ Ντεπορτίβο Ολίμπια για το CONCACAF Champions League AP PHOTOS

Όταν ξεκινάς ένα save στο Football Manager, μπορούν να συμβούν πράγματα που δεν χωράει το μυαλό σου. Μπορεί να κάνεις την παρουσία σου αισθητή ακόμα και σε πραγματικές ομάδες, έχοντας κάνει μια πραγματικά καλή δουλειά στο κορυφαίο αθλητικό simulation προπονητικής ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται για αποκύημα κάποιας νοσηρής gaming φαντασίας, αλλά για ένα πραγματικό γεγονός. Σήμερα, καθώς ο κορονοϊός σκορπάει πίσω του εθνικές τραγωδίες σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιταλία και ο απόηχός του απλώνεται απειλητικά και στην Ελλάδα, το Football Manager δίνει και πάλι τη λύση.

Σύμφωνα με tweet του Μάιλς Τζέικομπσον, διευθυντή του στούντιο ψηφιακού σχεδιασμού της Sports Interactive και σχεδιαστής του διάσημου παιχνιδιού, μέχρι και 90.000 άτομα επέλεξαν να παίξουν Football Manager χθες, ταυτόχρονα, για να καταπολεμήσουν τη βαρεμάρα μιας Κυριακής χωρίς ποδόσφαιρο. Ο αριθμός αυτός φαίνεται να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, καθώς τα νέα/παλιά save χιλιάδων σεζόν ανά τον κόσμο έχουν πάρει φωτιά. Ο Τζέικομπσον, ένας εκ των βασικών συντελεστών (και) του FM2020, ευχαρίστησε τον κόσμο για την προτίμηση που δείχνει στο παιχνίδι, σε μια εποχή μαζικής καραντίνας.

Κάπου εδώ, αυτό το κείμενο οφείλει να κλείσει με χαμόγελα και με στιγμιότυπα από την αναμέτρηση της Γουότφορντ με τη Λέστερ στο Football Manager, κατόπιν πρωτοβουλίας των υπευθύνων επικοινωνίας της ομάδας του Χέρτφορντσιρ, αλλά και με εικόνες από την εξίσου σπουδαία αναμέτρηση της Τζίλιγχαμ με τη Φλίτγουντ Τάουν στο FIFA 20. Κάπου εδώ, αξίζει να το ψιθυρίσουμε σαν ιδέα προς τα έξω. Μήπως θα ήταν μια πρωτότυπη και εύκολη συμβιβαστική λύση για όλους τους εμπλεκόμενους, να γίνουν τα Playoffs της Super League 1 μέσω FIFA 20 ή PES 20; Και στις δυο περιπτώσεις, είτε με την εισαγωγή του σχετικού patch ελληνικών ομάδων είτε με custom made ομάδες, μπορεί να διεξαχθεί ένα αξιοπρεπέστατο Esports τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση, είναι η πιο ακίνδυνη και εύκολη εναλλακτική λύση.



News 24/7

24MEDIA NETWORK