Τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν"

Η "καλή μέρα" φάνηκε από το πρωί για την Εθνική και η άνετη νίκη μα κυρίως η σοβαρή εικόνα που παρουσίασαν οι Έλληνες διεθνείς, έκαναν την ατμόσφαιρα σαφώς πιο χαλαρή, λίγες ώρες πριν την δεύτερη αναμέτρηση με την Ρωσία.

Τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν"

Στην πρωινή προπόνηση που είχε προηγηθεί του αγώνα με την Σουηδία, τα πρόσωπα όλων στην Εθνική ήταν ανέκφραστα. Η δουλειά ξεκίνησε χωρίς πολλά λόγια και την παραμικρή διάθεση για πλάκα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (που παραδοσιακά δημιουργούνται σε μεγάλες διοργανώσεις), αυτό δεν ήταν αρνητικό. Είχαμε εξηγήσει πως ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει επιβάλλει την Αμερικανική αυστηρότητα, με μια δόση Ιταλικής… τσαχπινιάς την οποία έδινε ο ίδιος με τις δηλώσεις του μακριά από το γήπεδο.

Μια μέρα αργότερα, το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Οι διεθνείς παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική σάλα της "Μπονίφικα Αρίνα" πολύ πιο χαλαροί και τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν". Η νίκη επί της Σουηδίας αφαίρεσε ένα σημαντικό μέρος της πίεσης, κυρίως για ένα λόγο: Η ομάδα παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρή και η εικόνα της ήταν άκρως ενθαρρυντική.

Τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν"

"Δεν έχει καμία σημασία που ο αντίπαλος ήταν αδύναμος. Αυτό που είδαμε από την Εθνική ήταν καλό και μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει στην συνέχεια", έλεγε το βράδυ της Τετάρτης ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος δεν "χαρίζει" κολακείες. Αν δει κάτι που δεν του αρέσει, θα το πει σε μια ιδιωτική συζήτηση και θα αποφύγει να το σχολιάσει σε "on the record" κουβέντα. Και φυσικά είναι περιττό να αναλύσουμε πόσα "καντάρια" μπάσκετ γνωρίζει…

Τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν"

Ο πρώτος αγωνιστικός, οιωνός, λοιπόν, ήταν θετικός. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο σκληρός τρόπος δουλειάς και προετοιμασίας, ο οποίος "διανθίστηκε" πλέον με χαρούμενες εκφράσεις. Ο Λημνιάτης έκανε πλάκα με τον Περπέρογλου, ο Πρίντεζης ακολουθούσε τις οδηγίες του γυμναστή Γιάννη Παπαγεωργίου μιλώντας εύθυμα μαζί του, την ίδια ώρα που ο Τρινκιέρι, βρισκόταν στο πλευρό κάθε παίκτη του.

Τη στιγμή που ο Μπουρούσης έκανε ασκήσεις για την μέση του, είχε σκύψει δίπλα του για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν"

Λίγο μετά συζήτησε με τον Βασίλη Σπανούλη, του οποίου η γνώμη σε αγωνιστικά ζητήματα, είναι εδώ και χρόνια σημαντική για τους προπονητές του τόσο στην Εθνική, όσο και στον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα χαμόγελα "έσκασαν"

Αυτές οι λεπτομέρειες, μπορεί να φαντάζουν αδιάφορες, αλλά είναι εξόχως σημαντικές για την λειτουργία μιας ομάδας.

Για να το αντιληφθείτε θα σας θέσουμε το αντίθετο παράδειγμα. Στην πρεμιέρα της απέναντι στην Ιταλία, η Ρωσία ήταν φανερό πως δεν είχε τύχη. Όχι γιατί ο Καράσεφ είχε μπερδέψει το μπάσκετ με το χάντμπολ κι έκανε τις αλλαγές δύο-δύο ή και τρεις-τρεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά διότι η εικόνα του πάγκου του ήταν αποκαρδιωτική.

Ο καθένας κοιτούσε προς τη δική του κατεύθυνση, τα κεφάλια συνήθως ήταν σκυμμένα και οι στιγμές συσπείρωσης ανύπαρκτες. Η έξαρση του πολύπειρου Μόνια, έδωσε πρόσκαιρα ενδιαφέρον στον αγώνα, αλλά οι πολύ πιο "ενωμένοι" Ιταλοί "καθάρισαν" με συνοπτικές διαδικασίες το ματσάκι.

Το ίδιο θα συμβεί και απόψε με την Ελλάδα, εφ’ όσον παρουσιαστεί ανάλογα σοβαρή με την πρεμιέρα. Η Ρωσία είναι πολύ ισχυρότερος αντίπαλος από την Σουηδία, πλην όμως η Εθνική υπερτερεί σε όλα τα σημεία... Ραντεβού το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

Η πρεμιέρα που χρειαζόταν

Να παίξουμε και επίθεση, παιδιά...

Τρινκιέρι: "Το μετάλλιο δεν είναι στόχος, είναι φιλοδοξία"

Μπουρούσης: "Αγαπημένη ομάδα, μεγάλη παρέα"

Ελλάδα - Σουηδία 79-51

News 24/7

24MEDIA NETWORK