Και η ισοπαλία είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την Ατλέτικο Μαδρίτης που άλλαξε και δεν άλλαξε, τον Ολυμπιακό που παραμένει ερωτηματικό και εξηγεί γιατί η ισοπαλία είναι επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Μίτσελ και την ομάδα του.

Και η ισοπαλία είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό

Για να μην ξεχνιόμαστε: Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι μονάχα πρωταθλήτρια Ισπανίας. Είναι μια ομάδα που πέρυσι δεν ηττήθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχασε την κούπα για μερικά δευτερόλεπτα (θα θυμάστε ότι ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του τελικού και στη συνέχεια η Ρεάλ πήρε το τρόπαιο στην παράταση). Αυτά last year θα πείτε.

Το γρανάζι στον πάγκο

Εν τω μεταξύ έφυγαν οι Ντιέγκο Κόστα, Κουρτουά, Φελίπε Λουίς μεταξύ άλλων. Σωστά. Αλλά πριν από ελάχιστα εικοσιτετράωρα πέρασε νικηφόρα από το «Μπερναμπέου» για την Πριμέρα Ντιβισιόν ενώ νωρίτερα είχε σηκώσει, πάλι κόντρα στη Ρεάλ και το ισπανικό Σούπερ Καπ. Ουδείς λοιπόν, μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είναι αποδυναμωμένη. Ό,τι απώλεσε σε προσωπικότητα στην επίθεση και σιγουριά στην άμυνα, το κέρδισε σε βάθος και πληθώρα λύσεων. Επιπλέον και πάνω από όλα, το σημαντικότερο γρανάζι της Ατλέτικο ούτε πέρυσι βρισκόταν, ούτε φέτος βρίσκεται στο χορτάρι. Βρίσκεται στον πάγκο. Τα έχουν πει και γράψει όλοι όσοι ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επανειλημμένως.

Δεν χρειάζεται να πλέξω ένα ακόμα εγκώμιο στον Τσόλο Σιμεόνε. Η ουσία είναι η εξής; Όσο βρίσκεται εκείνος στην τεχνική ηγεσία της Ατλέτικο, θα αποτελεί στη χειρότερη των περιπτώσεων μια σκληροτράχηλη ομάδα που θα χάνει πάρα πολύ δύσκολα. Στην καλύτερη, η κάτοχος του ισπανικού πρωταθλήματος και μια σοβαρή διεκδικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός την πετυχαίνει στην καλύτερη.

Ερωτηματικό ο Ολυμπιακός

Ο ίδιος, δεν έχουμε ιδέα πώς είναι. Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι το ματς με τον ΟΦΗ μπορεί να μετρήσει ως κριτήριο για την αγωνιστική κατάσταση των Ερυθρολεύκων. Η ποιότητα στο ρόστερ, υπάρχει, ουδείς το αμφισβητεί. Η χημεία και η ομοιογένεια, λογικά δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Ακόμα κι αν είχαν βρεθεί πάντως, ο πρώτος στόχος για τον Ολυμπιακό απέναντι σε έναν αντίπαλο τέτοιου βεληνεκούς είναι να μην ηττηθεί. Ακούγεται ξενέρωτο, αλλά ο ρεαλισμός αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των ομάδων που προχωρούν στη διοργάνωση. Προφανώς αν του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, πρέπει να το κάνει. Ωστόσο και ο ένας βαθμός αποτελεί θετικό ξεκίνημα, σε έναν όμιλο τον οποίο έτσι κι αλλιώς οι Πρωταθλητές Ελλάδος έχουν την πολυτέλεια να αντιμετωπίσουν δίχως άγχος.

Υ.Γ. Θυμάμαι αξέχαστα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης το 1992-93 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, κυρίως το ματς στο ΟΑΚΑ όπου ο Γιώργος Μύρτσος. προς το τέλος του αγώνα μπινελίκιασε σε άψογα νεοελληνικά τον Μπερντ Σούστερ. Το βίντεο του 1-1 είναι αυτό (στη ρεβάνς η Ατλέτικο είχε νικήσει 3-1 και προκρίθηκε):

Αλλά δυστυχώς η σκηνή που αποτυπώνει το αληθινό μεγαλείο του Μύρτσου δεν υπάρχει μέσα...

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Ατλέτικο, η φάλαγγα του Σιμεόνε

Σταύρος Γεωργακόπουλος: O μάγκας της Μαδρίτης και το… εξώφυλλο της "Marca"!

Ρομπέρτο: "Να τους δείξουμε τι σημαίνει θρύλος"

Μίτσελ: "Κάναμε τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί"

News 24/7

24MEDIA NETWORK