"Μαύρο" στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Δ.Σ της Λίγκας και ζητά από τον Σταύρο Κοντονή να διακόψει το πρωτάθλημα.

"Μαύρο" στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ναι, ας το διακόψει! Αν ο κ. Κοντονής αποφασίσει ότι αυτό το εξάμβλωμα που αυθαίρετα και προσβλητικά (για το κανονικό άθλημα) εξακολουθούμε να αποκαλούμε ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να εξυγιανθεί εν κινήσει, ας του ρίξει "μαύρο" μέχρι νεοτέρας.

Εν αντιθέσει με την ΕΡΤ, στην προκειμένη περίπτωση η συντριπτική πλειονότητα θα του πει μπράβο και θα περιμένει να δει τι θα χτιστεί πάνω στα αποκαΐδια. Διότι μη γελιέστε, αποκαΐδια παρακολουθούμε και τώρα. Η πυρκαγιά της χυδαιότητας που σταδιακά έκαψε την κοινή λογική, την στοιχειώδη αισθητική, οποιαδήποτε έννοια fair play, ισονομίας, υγιούς ανταγωνισμού, δεν έχει αφήσει τίποτα πίσω της, παρά μονάχα τυμβωρύχους. Και μερικούς δημοσιογράφους που κοιτάνε πίσω από την πλάτη τους κάθε βράδυ, όταν γυρίζουν σπίτι τους.

Οι υπόλοιποι έφυγαν. Δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Δεν χρειάζεται λοιπόν να γκρεμίσει τίποτα ο νέος υφυπουργός αθλητισμού. Γκρεμισμένα είναι όλα. Τα γκρέμισαν εκείνοι που καθορίζουν τη θέση τους στον κόσμο με σημείο αναφοράς το χάος, την ασχήμια, τη διαφθορά, το μαύρο σκοτάδι. Εκείνοι που έφεραν σε ένα αθλητικό θέαμα, μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Εκείνοι που με τη στήριξη του αλλαλάζοντος και θλιβερού όχλου ο οποίος πανηγυρίζει αποχαυνωμένος ακόμα και την πιο κάλπικη νίκη, μετέτρεψαν τις Κυριακές μας σε εφιαλτικό καθρέφτη των πιο επικίνδυνων παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας: Το μίσος, τον διχασμό, τα ψέμματα, την παραπλάνηση, τους νόμους της ζούγκλας.

Προσωπικά δεν με εξέπληξαν όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Και δεν τα θεωρώ ούτε σοκαριστικά, ούτε σοβαρότερα από όσα συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στα ελληνικά γήπεδα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τα θεωρώ απλώς ενδεικτικά. Ίσως και χρήσιμα, αν αποτελέσουν την αφορμή για ξεκουνηθεί η πολιτεία από τα συνήθη ευχολόγια και την υποχρεώσει να ασχοληθεί σοβαρά και αποφασιστικά. Ειλικρινά, παρότι σαν επαγγελματίας ζω από το ποδόσφαιρο θα χειροκροτήσω οποιαδήποτε απόφαση ρίξει τα ρολά στις εγχώριες διοργανώσεις για όσα διάστημα χρειαστεί προκειμένου να φτιαχτεί το απαραίτητο θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα απομονώσει τους νταβατζήδες. Πριν το κάνει αυτό εντούτοις ο κ. Κοντονής, πρέπει να το κάνουμε κι εμείς. Οι δημοσιογράφοι. Οι συμψηφισμοί , είτε για λόγους πολιτικής ορθότητας, είτε για λόγους ίσων αποστάσεων, είτε απλώς λόγω φόβου, δεν έχουν κανένα νόημα πια.

Για τη σημερινή κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου ενδεχομένως να υπάρχουν πολλές αιτίες και περίπλοκο κοινωνικό, ενδεχομένως και πολιτικό υπόβαθρο. Υπάρχουν υπαίτιοι και δεν είναι εξ αυτών, παρά τα σοβαρά λάθη του, ο Γιάννης Αλαφούζος...

Ας την πληρώσουν όλοι. Δεν πειράζει. Ακόμα και αυτοί που δεν φταίνε. Όπως συνέβη, για εντελώς διαφορετικούς λόγους στην Αγγλία. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα γίνουμε ως δια μαγείας Πρέμιερ Λιγκ. Κάτι χειρότερο πάντως από τη σημερινή κατάσταση δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει. Στο κάτω - κάτω, ακόμα κι αν δεν βοηθήσει σε τίποτα άλλο μια οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, θα βοηθήσει οπωσδήποτε την ψυχική μας υγεία. Και θα πονέσει πολύ το μόνο σημείο που νιώθουν αληθινό πόνο τα καθάρματα. Στην τσέπη τους. Προς το παρόν μου αρκεί.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν απαντάμε, υπάρχει διαφορά ήθους"

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Μέρες ετοίμαζαν το ανοσιούργημα"

Το VIDEO με τον τραυματισμένο Κωνσταντίνου

Βάζει "λουκέτο" ο Κοντονής, την τελική απόφαση ο Τσίπρας. Τα είπαν την Τρίτη

Αλαφούζος σε Μαρινάκη: "Ηρέμησε, είσαι και χοντρός και δεν μπορείς να μιλήσεις"!

Επίθεση Μαρινάκη σε Αλαφούζο: "Είσαι ένας αποτυχημένος, ένα παρανοϊκό ανθρωπάκι!"

Οι PHOTOS του τραυματισμένου από μπουνιά Βασίλη Κωνσταντίνου

Οι διάλογοι πεζοδρομίου στο ΔΣ της Super League: Χυδαίες εκφράσεις!

Μηνύσεις σε Μαρινάκη, Καραπαπά και "μπράβο"

Αλαφούζος: "Ο Μαρινάκης μου έριξε ποτήρι με νερό!"

Eνημερώθηκε για το χάος στη Λίγκα ο Κοντονής, την Τετάρτη στον Τσίπρα

Διακοπή λόγω επεισοδίων στο Δ.Σ της Super League: Οι απίστευτοι διάλογοι και οι ρίψεις νερών!

News 24/7

24MEDIA NETWORK