Να μη διαλυθεί και πάλι για το κύπελλο

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης εξηγεί γιατί θα χρειαστεί καλή διαχείριση για να ξεπεραστεί γρήγορα και σχετικά ανώδυνα η γκέλα του ΠΑΟΚ στο κύπελλο.

Να μη διαλυθεί και πάλι για το κύπελλο
INTIME SPORTS

Το να παίζεις πολύ ωραία μπάλα στο πρωτάθλημα και μετά να έρχεται η Φιορεντίνα να σε προσγειώνει στην πραγματικότητα είναι λογικό. Το να παίζεις πολύ ωραία μπάλα στο πρωτάθλημα και μετά να έρχεται και να σε προσγειώνει στην πραγματικότητα ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και ο ΠΑΣ Γιάννινα (με πολλούς αναπληρωματικούς) δεν είναι λογικό και επιπλέον είναι και τεράστιο ξενέρωμα. Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, κόντρα στους Γιαννιώτες, η ομάδα του Αναστασιάδη χωρίς να βγάλει μάτια, έκανε λίγο ως πολύ ό,τι κάνει και στη Σούπερ Λίγκα: Πίεσε ψηλά, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του, είχε πάρα πολλές τελικές και κάμποση ατυχία: Πρώτον επειδή δέχτηκε γκολ στην πρώτη και μοναδική τελική που είχε ο ΠΑΣ μέχρι το 60ο λεπτό (στη συνέχεια βρήκε μια ακόμη τεράστια ευκαιρία) και δεύτερον επειδή ο Κλάους στο 86ο έχασε ευκαιρία που κανονικά δεν χάνει ποτέ (η πιο καθαρή του ΠΑΟΚ σε όλο το ματς).

Σοβαρές ελλείψεις στο ρόστερ

Ταυτόχρονα όμως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι το ρόστερ των Θεσσαλονικέων έχει σοβαρές, σοβαρότατες ελλείψεις. Δίχως τον Ρόμπερ Μακ ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει εξτρέμ. Δίχως τον Μακ και τον Περέιρα μαζί, ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει ούτε ένα παίκτη που να μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα στο ένας εναντίον ενός. Που πάει να πει, ότι με δέκα ποδοσφαιριστές μέσα στην περιοχή να αποκρούουν τις σέντρες του Ρατς και καθώς δεν υπήρχε παιχνίδι από τον άξονα, ο ΠΑΣ κινδύνεψε λιγότερο από όσο δείχνουν τα στατιστικά.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία δεν αλλάζει: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα πρόωρο αποκλεισμό (μπορεί να επιβεβαιωθεί στο ματς της Καλαμαριάς με την Κέρκυρα). Αλλά ακόμα κι αν μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση μέχρι τον Ιανουάριο, πρόκειται για αποτέλεσμα πραγματικά άσχημο που ανακόπτει το κύμα ενθουσιασμό το οποίο είχε απλωθεί εσχάτως πάνω από την Τούμπα. Και θα χρειαστεί καλή διαχείριση για να ξεπεραστεί γρήγορα και σχετικά ανώδυνα.

Συνεχίζει να τον πληγώνει

Το λέω διότι το κύπελλο Ελλάδος αποτελεί τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε ο «Δικέφαλος» και μάλιστα με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του. Έκτοτε έχουν περάσει έντεκα χρόνια και ο θεσμός συνεχίζει να πληγώνει τον «Δικέφαλο» με τρόπο δυσανάλογο της σημασίας του. Οι κλυδωνισμοί που έχουν προκληθεί στους «Ασπρόμαυρους» εξαιτίας οδυνηρών αποκλεισμών στο κύπελλο περιλαμβάνουν από φωτιές και διακοπή αγώνα στην Τούμπα (στον ημιτελικό με την ΑΕΚ) μέχρι την ιστορία της απόλυσης του Γιώργου Δώνη με όλα τα θλιβερά παρεπόμενα. Ακόμα και πέρυσι που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στον τελικό, ένα στόχο ετών, διαλύθηκε αγωνιστικά στο ΟΑΚΑ και εξωαγωνιστικά στα γραφεία της ΕΠΟ, πληρώνοντας μια σχεδόν αρρωστημένη εμμονή, που ξεκίνησε από την κερκίδα και παρέσυρε μεταξύ πολλών άλλων και τον Ιβάν Σαββίδη.

Το ζήτημα λοιπόν εν προκειμένω είναι ο ΠΑΟΚ να δείξει την πρόοδο και την ωρίμανση του σε σχέση με την περυσινή σεζόν, ξεπερνώντας την αποτυχία του κυπέλλου με τους μικρότερους δυνατούς κραδασμούς...

Διαβάστε ακόμη:

Στέλιος Γρηγοριάδης: "Υπέρβαση" από φέτος σημαίνει ενίσχυση

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (VIDEO)

Αναστασιάδης: "Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τους παίκτες"

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK