"Υπέρβαση" από φέτος σημαίνει ενίσχυση

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης φοβάται ότι σύντομα ο ΠΑΟΚ θα ασχολείται μόνο με το Πρωτάθλημα, αλλά θεωρεί ότι αυτό θα τον “βολέψει” να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο, αρκεί να γίνουν τον Ιανουάριο δυο – τρεις ακόμη καλές μεταγραφές που δεν έγιναν το καλοκαίρι.

"Υπέρβαση" από φέτος σημαίνει ενίσχυση
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ, με δεύτερο αποτέλεσμα - σοκ, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, “κατόρθωσε” να γίνει ακλόνητο φαβορί για αποκλεισμό από το Κύπελλο, καθώς οι ελάχιστες ελπίδες του για πρόκριση εξαρτώνται πλέον από τις διαθέσεις του Απόλλωνα, της Κέρκυρας και του ΠΑΣ Γιάννινα, που πήρε την ισοπαλία στην Τούμπα.

Εάν η ομάδα δεν κερδίσει στην Ιταλία τη Φιορεντίνα, που είναι το πιο λογικό και εάν δεν κερδίσει ούτε στο Μινσκ την Ντινάμο, που δεν είναι απίθανο, τότε ακόμη και με νίκη επί της Γκινγκάμπ, το πιθανότερο θα είναι να μείνει εκτός Γιουρόπα Λιγκ, αποτυγχάνοντας και στον δεύτερο από τους τρεις φετινούς στόχους της. Τότε θα έχει μείνει μόνο το Πρωτάθλημα. Και η συζήτηση που θα ανοίξει δεν θα έχει τελειωμό: Θα είναι πετυχημένη η χρονιά μόνο εάν κατακτήσει τον τίτλο, ή επιτυχία θα θεωρηθεί ακόμη και αυτό που συνήθισε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, να βγαίνει δηλαδή πρώτος στα πλέι οφ και να παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ;

Αφοσίωση στον βασικό στόχο

Για την ώρα, ωστόσο, θέτω ένα άλλο ερώτημα: Μήπως, τελικά, θα “βολέψει” και θα ευνοήσει τον ΠΑΟΚ να αφοσιωθεί στο Πρωτάθλημα; Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το Κύπελλο, ή ότι δεν θα ενδιαφερθεί για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ κι ακόμη παραπέρα. Λέω ότι χωρίς τις κοπιαστικές σωματικά και ψυχολογικά υποχρεώσεις στο Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ και με δεδομένα τα κενά στο ρόστερ του, θα μπορεί να επικεντρωθεί στο Πρωτάθλημα, με αντίπαλο έναν Ολυμπιακό που θα παραμένει “διασκορπισμένος” σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε όλα αυτά τα “μήπως” και τα “ίσως” θα απαντήσουν το πέρασμα του χρόνου και τα ίδια τα γεγονότα. Προσωπική άποψή μου είναι ότι το Κύπελλο είναι ένας θεσμός στον οποίο οι μεγάλες ομάδες έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τίτλο πολύ ευκολότερα από όσο στο Πρωτάθλημα. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι σύντομα ο ΠΑΟΚ θα ασχολείται μόνο με το Πρωτάθλημα. Και επειδή θα ασχολείται μόνο με το Πρωτάθλημα, νομίζω ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ιβάν Σαββίδης οφείλουν να ενισχύσουν το ρόστερ καλύπτοντας τις συγκεκριμένες οφθαλμοφανείς ελλείψεις του, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πιθανότητες (και τις δυνατότητες) της ομάδας να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο. Κι αυτό, εάν όντως ονειρεύονται την “υπέρβαση” από φέτος.

Θα είναι αδικία

Κακά τα ψέματα. Στο Πρωτάθλημα φαίνεται να υπάρχουν οι ικανές προϋποθέσεις, μια που ο ΠΑΟΚ κατορθώνει μέχρι στιγμής να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Ας γίνει, λοιπόν, τον Ιανουάριο αυτό που δεν έγινε το καλοκαίρι. Η ενίσχυση και με άλλους ποιοτικούς παίκτες στις θέσεις και τους ρόλους που υπάρχει έλλειμμα. Η ομάδα είναι αξιόλογη, ο Άγγελος κάνει καλή δουλειά, οπότε δυο - τρεις ακόμη καλές μεταγραφές κάθε άλλο παρά χαμένες θα πάνε. Όπως ο Άγγελος δήλωσε και όπως όλοι βλέπουμε, η ομάδα επιβαρύνεται συνεχώς, παίκτες τραυματίζονται και τιμωρούνται, άλλοι πάλι δεν δείχνουν ικανοί να ανταποκριθούν και όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Θα είναι κρίμα κι άδικο να μη βοηθηθεί ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο...

Διαβάστε ακόμη:

Κώστας Κεφαλογιάννης: Να μη διαλυθεί και πάλι για το κύπελλο

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (VIDEO)

Αναστασιάδης: "Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τους παίκτες"

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK